Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı başvurumuzu yaptık. Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek?

Konular
5
Reaksiyonlar
2
Merhaba ben engelliyim. Annem bakıcım olarak, evde bakım aylığına 1 martta ilk başvurumuzu yaptık. Gerekli belgeleri hazırlayıp verdik. Bize 1 ay içerisinde eve gelip inceleme yapılacağı söylendi. Şuana kadar gelen olmadı. E-devletten baktığımda ise daha kayıt bulunamadı yazıyor.

Benim sorum şu incelemede evde nelere bakılıyor? İncelemeden sonra sonuç ne zaman belli oluyor? Aylık bağlanırsa ilk ne zaman veriliyor? Bana bu konularda bilgisi olanlar başvurudan sonraki aşamaları yazabilirler mi?

geçmiş olsun. öncelikle gelir krıterine bakıyorlar hanede yaşayan sayısına bakılarak hareket edilir.

mustafa şahinn bey eve giren gelir ve kişi sayısı herşeyi belgeleyip verdik. Onlar tutuyor sorun yok. Ben bundan sonrasını öğrenmek istiyorum. Bilgisi olanlar lütfen yazabilirler mi?

*PERİKIZI* gelir giderle bitmiyor sizin bakıma ihtiyaç duyup duymadığınıza bakacaklar senin icin bakım raporu hazırliyacaklar hakikaten birinin yardımına ihtiyacın varmı onu rapor edip il müdürlüğünün onayına sunacaklar hesap açın derlerse ozaman maaş balanmış olucak

Az önce inceleme için eve geldiler. Bir kaç soru sordular. Bu şartlarda evde bakım aylığı alabilirsiniz dediler. Bakıcı adına (annem) Ziraat bankasına hesap açtırın dediler.

Bundan sonrası ne kadar sürer? Aylık hesaba ne zaman yatar? Bakım aylığı Ankara'da hangi tarihte ödeniyor? Bu konuda bilgisi olanlar cevap verir misiniz?

Tamam oldu bu iş
Öteki ay 13 de yarım aylık yatar
Mayıs 13 de tam aylık 1305 TL yatar.
Hayırlı olsun ☺

Zorro çok teşekkür ederim. Başvuru tarihim 1 mart olduğu içinmi nisan ayında yarım aylık alabiliyorum.

*PERİKIZI*

başvuru mart ayında oldug için nısanda maaş alamazsınız.ebm de kabul edıldıgı aydan bir sonrakı ay ödeme yapılır.martta kabul edılıyse size bakıcınız 1 ay bakacak baktıgı ayın maasını bi ay sonra alacak yani önce bakım sonra maaş.nisanda bakacak nısanı hak edecek ve hakettıgı nısanı mayısda ,mayısı hazıranda .... böyle devam edıp gıdecek maaş alımları.ankara ne zamn alaıo bılmıom ama ortalama her il de her ayın 10- 13 gibi başlıyo 20 sına kadar devam edıo dıe biliom siz mayıs 13 ünde alırsınzı büyük ihtimal

nisan ayında yarım aylık alabiliyorum.
yarım aylık dıe bişi yok mayısda 1 aylık bedeli 1305 lira alırsınız

yarım aylık dıe bişi yok mayısda 1 aylık bedeli 1305 lira alırsınız
Yarım aylık yemin ediyorum var.
Bizim akraba engelli çocuğu annesi vefat etti
Yeğeni üstlendi bakıcı
Şubat 8 de başladı 28 Şubat aylık bitiş görev olduğu için 918 TL aldı
Nisan ayında tam alacak

Zorro başlangıç maaşında yarım aylık olmaz inat etme kesilme ve ya durdurulma durumunda son aylık yarım maaş olabilir ilk aylığınızi mka rumuzlu arkadaşın da söylediği gibi Mayıs ayında alacaksınız zaten Mayıs'ta aldığınız Nisan aylığı oluyor Mart ayının maaşını almanız mümkün değil o yüzden Nisan da maaş beklemeyin Mayıs 15 civarı ilk maasizini alırsınız hayırlı olsun

Vefat edenin son yarım aylığı veraset yoluyla mirasçılar aldı ayrıyeten.
Yeğeni yeni başladı.onun hesabına yattı yarım aylık

*PERİKIZI*
Allah'ını severseniz
Nisan 13 te kaç TL aldığınızı buraya yazın
Kim haklı kim haksız, sayenizde ortaya çıktın

Zorro büyük harflerle yazıyorum İLK AYLİKTA YARİM AYLİK OLMAZ kardeşim vefat edene tabiki yarim aylık verilir vefat ettiği için maaş zaten bitmiş vefat ettiği güne kadar hesaplanıp kaç paraysa ödemişler bu gibi durumlarda yarım aylık olur ama ilk aylikta yarim aylık olmaz

Burada bâzı konuları oku,ilk evde bakım maaşı yarım aylık alanlar var, 10-15-20 sinde bakıcı görevi baslayanlar var
Kalem apla lütfen doğru bilgiyi veriniz
İlk e.b.maaşta Yarım aylık olurmu olmaz mı

Arkadaşlar aylığı alınca buraya da yazarım. Bilginiz olur...

Zorro TeKBiLeK in dedği gibi durumlar senın yarım alması normal ilk baglanacak olanlar yarım almaz

Arkadaşlar bugün banka hesap numarası ve birkaç evrak istemişlerdi teslim ettik ve bakıcıya (annem) sözleşme imzalattılar. Martın 25'in de de gelip sözleşmeyi alın, geldiğinizde de ilk ödeme gününü öğrenirsiniz dediler.

Merhaba arkadaşlar bugün ilk evde bakım aylığını alacağımız tarih belli oldu. Mart ayına ait fark ile birlikte, mayısın 13 de ilk ödeme yapılacakmış.

Aynı işlemler i bizde yaptırdılar. Hesap açtık sözleşme imzalandı. Nisan 15 de hesabınıza bakın para varsa bağlanmıştır dendi. 20 Şubat başvuru tarihi. E-devlet üzerinden sorgulatiyorum kayıt bulunamadı diyor.

Bakim ayligi sureci en fazla 3 ay suruyor 3 ayinsonunda 1305 lira yatiyor. Ben kardesime aralik ayinda basvuru yaptim ocakta geldi baktilar subat ayinin 13 undede maasi yatti

Şeriy

aralıkta başvurup şubatta aldıysan başvurdugun aralıkda hemen başvurn onaylanmıs ocak ayını bekleyıp şubatta almıssın.ebm de kural öyle zaten kabul edılen aydan bir sonrakı ay ödeme başlar.sebep kabul edılen ay sonrası engellıye bakım edılır sonrakı ay ıse bakım yapana baktıgı için ücreti ödenır.önce bakım sonra ücrt.

Merhabalar

Biz daha önce çeşitli tarihler arasında gelir kriterine uydugumuz zamanlarda maaş alıp, aştığımız zaman da dilekçe vererek durdurduk.Bu nedenle biraz tecrübeli olduk. Bu süre içinde ;

1- Yarım maaş diye bir şey olmadığını 2 yıl önce maaş alırken hanemizde bir kişinin ay ortasında vefatı sonrasında, gelir kriterini aşma durumu olduğu için dilekçe vererek maaşı durdurduğum zaman 20 günlük maaş yatmıyor mu diye sorduğum zaman,Kurumdaki görevli ödeme sistemlerinin otomatik olarak 30 gün şartına göre ödeme yaptığı söylemişti.

2- Bulunduğumuz ilçede daha önce maaş bağlama işlemini sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile yapılıyordu. 2019 yılı itibarıyla bu işlemi aile ve sosyal hizmetler bakanlığına devredildiği belirtildi.

Gelir kriterimiz uygun olduğu için tekrar başvurmaya karar verdik.Sosyal yardımlaşma derneği dosyamızın bakanlığa bağlı birimde olduğunu belirtti. Bakanlığa bağlı yeni kuruma giderek görevli arkadaşa durumu anlatıp başvuru yapacağımı belirttim. Dilekçe yazarak başvurumuzu yaptık.Görevi arkadaş yalnız olduğu için gelmesi biraz zaman aldı. Daha sonra eve gelerek hastayı gördü. Sadece ziraat bankasından bir hesap numarası getirmemi söyledi. Ertesi gün istediği belgeyi verererk başvurumuzu tamamladık.

Şöyle bir durum oldu. Daha önceki başvurularda sosyal hizmetler derneğindeki görevli arkadaş evrak hazırlıyordu.O evrağı gelir durumu ve gayrımenkul araştırması için bankalar ve resmi kurumlarda dolaştırıyorduk. Burada böyle bir şey olmadı. Belki daha önceki başvurularda çoğu evraklar dosyada vardı ama yine de buradaki arkadaş hakkımızdaki son bir yıldaki mali bilgileri başvuru aşamasında kendisi, bizim tc numaramızla araştırıp hazırlamış.

Maaş bağlanma sistemi şu şekilde imiş: İlçelerde hazırlanan dosyalar her ayın 20 sinde il merkezine gönderiliyor.İl merkezlerinde 21 inde onaylanıyor ve bir sonraki ay değil daha sonraki ay maaş hesaba yatıyor. Misal başvuru 20 marttan önce kabul edildi. maaş mayıs da yatacak. Mart maaşı yarım alırım durumu yok yani. mayısta alınacak olan nisan ayı tam maaşı
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

sunayca Verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Aylık yarım aylık olarak verilmiyormuş doğru ama bir sonraki ay yani mayıs ayında ilk aylığı alırken, 13 martta sözleşme imzalanmıştı. O tarihten sonrası içinde fark verileceğini söylediler.

Zorro Tamam bakarım teşekkür ederim. Yine gelişmeleri buradan yazarım.

Üst Alt