Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı başvurusu yaptık. Bağlanma süreci nasıl olacak?

posmeh

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
evde bakım aylığı almak için 30 haziran tüm şartları yerine getirerek evraklarımı teslim ettik.Bakım aylığı sonuçlanması eve gelip kontrol edildikten sonra mı sonuçlanıyor yoksa evrak teslim edildikten sonra mı? bankaya para yatması eve gelen kontroldan sonra mı oluyor.

Eve gelip kontrol ediyorlar, uygunsa şartlarınız bankadan hesap açmanızı istiyorlar. Bu süre tam kestirilemiyor, çünkü başvurduğunuz il/ilçenin yoğunluğuna göre değişiyor. Ancak siz banka hesabını açıp bildirdikten sonra yaklaşık 3. ödeme döneminde yatar.. Sürelerde uzama olursa, sizden hesap açmalarını istedikten sonra merak etmeyin, süreç olumlu işliyor demektir ve er geç bağlanır.

Ayrıca, Evde Bakım aylığında başvurduğunuz, veya sonrasında herhangi bir zamanda paranın birikmeye başlayıpta, toplu para alınması söz konusu değildir.

posmeh Evde Bakım Aylığı için evrakları teslim etti iseniz; teslimden sonra sizi sıraya alıyorlar ve bulunduğunuz ildeki nüfus ve başvuru yoğunluğuna göre 1 ay ile 6 ay arası zaman sonra evinize en az iki kişiden oluşan görevli kişiler geliyor..Gerekli kontroller yapıldıktan sonra orada form dolduruyorlar.. Kimi illerde geldiklerinde size Ziraat Bankasına hesap açın ve hesap numarasını bildirin diyorlar. Ya da hiç birşey demeden gidiyorlar daha sonra bakım maaşı onaylanırsa sizi ariyorlar ya da siz sorduğunuz da Ziraat Bankasına hesap açtırmanızı soluyorlar.. Ya da en kötü secenek budur : Sizi ariyorlar ya da siz sorduğunuz da evde bakım maaşı için kritelere uygun bulunmadiğiniz söyleniyor..Seçenekler bunlar posmeh ... Eğer Bankada hesap açın derler ise, hesap actıktan sonra bildiriyorsunuz, o bildirimden de yaklaşık 1,5 - 2 ay sonra da hesabınızı kontrol ediyorsunuz ve paranız yatmış oluyor.. Ağustos Ayı itibariyle Evde Bakım Aylığı Tutarı : 600 TL dir... Önemli olan 2 kriter var : 1-) Evde kişi başına düşen gelir 400 TL yi geçmicek 2-) Özürlü Sağlık Raporu Oranı % 50 Üzeri ve Ağır Özürlü olucak.. Bu iki şartı yerine geldiği takdirde Eğer Özürlü Kişinin kendi kişisel ihtiyaclarını ( Banyo, Wc, Yemek, kişisel temzlik vs.. ) kendi başına karşılayamadığını gelen heyet onaylarsa, bakım maaşınız bağlanır..Sanırım yeterinde açıklayıcı olmuşumdur.. Mesela Örnek olarak İstanbul'da bir evde bakım maaşı bağlanma süreci yoğunluğa göre 6 ay ile 1 yıl arasini bulabiliyor..Mesela Çanakkale de bakım aylığı bağlanma süreci ise 3 ay ile 6 ay arasında değişebiliyor..Örnekler genel verilmiştir..Süreler nüfus ve başvuru yoğunluğuna göre değişmektedir.

Öncelikle teşekkür ederim bilgileriniz ve ilginiz için;biz evrakları teslim ederken ziraat bankası hesap açtırıp vermemizi söylediler yani hesabı eve kontrole gelmeden hesap açtık verdik.Onun için aklımda şüphe kaldı

posmeh uygulamalar her ilde farklı oluyor. Sakarya da dediğim gibi, önce eve geliyorlar, kontrol ettikten sonra hesap açılıp açılmayacağını söluyorlar. O zaman sizin ildeki uygulamanın mantığı şu olmalı. Her başvuranın hesabı oluyor, evde bakım ücretinin verilmesine karar verilirse , size gelen yetkili kişiler sizden hesap numarasını istiyor olabilirler. Bu uygulamanın da şoyle bir mantığı olabilir: Zaman kaybını önlemek, evde bakım ücretine uygundur kararı verildiğinde bir an once sizden alınan hesap numarasına evde bakım aylığının daha once yatmasını hızlandırmak olabilir..Bu benim kişisel fikrimdir. Cunku bizdeki durumda heyet geldikten sonra hesap acıldı, bildirildi vs .. surec biraz daha uzuyor gibi..Maaşın yatmasi da heyet gelmesinden 1,5 - 2 ay sonrasini buluyor cunku..posmeh yine gelismelerden bizi de haberdar edersen sevinirim ..

KKELEBEKK;

Hayır, yanlış bilgi veriyorsunuz. Komşumun zihinsel özürlü oğlu var ve buna istinaden bu aylığa başvurdu ve 4 ay sonra maaş bağlandı, 4 aylık toplu para aldı.

iyi günler eve gelen memurlar 28 eylül günü imza atmak için çağırdılar.sizce bizim için olumlu şekilde sonuçlanmışmıdır.

hayırlı olsun 20.10.2011 itabariyle paramız yatmış.Yalnız ziraat bankası işlem ücreti kesmiş bu kesim 3 ayda bir yoksa yılda 1 olacak bilgisi olana varsa sevinirim.

posmeh kardeşim,maaşınız ne kadar sürede bağlandı,toplu ödeme yapıldı mı bu süreç içinde , yaşadığınız süreci anlatabilirseniz herkese faydası olacaktır.

beyazcennet, evde bakım aylığında toplu ödeme yoktur. işleyiş şu şekildedir:
Evde bakım aylığı İl müdürlüğü tarafından onaylanır. Onayı takip eden bir aylık bakım hizmetinin karşılığı sonraki ay ödenmeye başlar ve devam edilir.
başvurduktan sonra evde bakım aylığının onaylanması arasında ayrı bir ödeme yapılmaz yani.
il müdürlüğünün onayından sonraki bakım hizmeti ücrete tabidir.

melek hanım , bugün geldiler ve hesap açmamı istediler ziraat bankasından,vadesiz Hesap cüzdanını da haftaya salı getirmemi istediler,
süreç olumlu mudur ? bundan başka onay süreci var mıdır ? bugün mayıs 21 mesela , haziran 21 de maaş yatmış mı olacak,süreci deneyimlerinize göre anlatırsanız sevinirim.

Kalem Hanım , sanırım bir süredir yoksunuz :) benim işlemler bugün tamamlandı , hesap cüzdanı verdim ve başvuruyu onayladılar hayırlı olsun dediler :) , ama taa ağustos ayından felan bile bahsetti görevli,şimdi ağustosa 3 ay var,bu maaşı ne zaman alabilecez tecrübelerinize istinaden , İl Müdürlüğü bugün onayladı diyelim,eğer ağustosa kalma gibi bir durum olursa ona göre mi aylık yatacak yoksa yine mi tek aylık yatacak ?

2022 haziran aylığım

İyi günler benim sorum 10 yıldır 2022 maaşı alıyor kardeşim 31 mayıs provizyon sorgulama 60c 2022 yazıyor fakat 1 haziran 2014 itabiriyle sade 60 c emekliler yazıyor kardeşim babam üzerinden yararlanmaya başlamış acaba maaşta değilde sağlıkta mı oldu değişiklik yazıyor büyük ihtimal kesildi babam emekli maaşı 1261 ek ödeme 50 tl 5 kişiyiz başaka gelir yok birde annme evde bakım alıyor acaba ne yapmam gerekiyor babamım maaşı ağutosda zama gelmiyecek ne yapmamız gerekiyor. birde kardeşim provizyon bitiş tarihi 31.05.2014 yazıyoor babamın üstünden yararlanmaya başlamış.4c yazıyor yakınlık türü cocuğu yazıyor
5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c-3) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tesciliniz bulunmaktadır.
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Gelir Seviyesi
01.01.2012 31.05.2014

Son düzenleme:
hane ziyaretine sosyal yardımlaşmadan memur geldimi? babanız maaşı ve bakım maaşından dolayı kesilmiş böyle sesiz kalırsak hepimizin maaşı kesilecek benim dahil? yapacak bişe yok

Kardes gelen giden olmadi Dun 31 mayis 60c 2022:yaziyordu bugun 4 c emekliler yaziyor bide1,

Cumartesi ve pazar degismesi ilginc geldi acaba sadece saglik mo degisti banamda yararlanmaya basladi goOzuluyor kardesim ben 10 kisi olarak gecen hafta mail attim arkadaslara soyledim 2022 maaa dokunma adinda

beyazcennet başvuruların onaylanmış dedin ama bundan bir şey anlamadım. il müdürlüğü onayladı mı? il müdürlüğünün onayı gerekiyor. il müdürlüğü onayladıktan sonraki 1 aylık bakım hizmetinin ödemesini de sonraki ay alırsınız. burada belirleyici olan il müdürlüğünün onayıdır.

Posmeh kardeşiniz babanızın sigortasında gorunuyorsa burada bir sorun var. 2022 aylığı alıyorken 60c 3 olması gerekirdi. kardeşinizin 2022 aylığı ile ilgili durumunu alo 144 arayarak ya da vakfa giderek bir öğrenin.

Abla sorduk denizlibuyuksehir olunca 2 ilçeye ayrikmis tüm denizli de maaş alanlar tekrar başvuru yapacak mis adres değiştirmeden bize bu yapilan halsizlik maaslari tekrar baglayacaklar yada alamayacagiz

bu, kötü olmuş. yeniden başvuru demek yeniden sosyal incelemenizin yapılması ve yeniden muhtaçlığınızın değerlendirilmesi anlamına geliyor. bu durumda evde bakım aylığı alanları zor günler bekliyor. Çünkü evde bakım aylıkları da yendien başvurdugunuzda gelir olarak dikkate alınacak. eğer evde bakım aylığıyla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını aşarsa 2022 aylıkları kesilecek.
orada engelli sivil toplum örgütleri yok mu? kaç kişinin engelli aylığı kesilecek tesbit etsinler ya da bunu aile bakanlığından sorsunlar? birlikte hareket edip kamuoyu oluştursanız ne güzel olurdu.

evde bakım maaşı

posmeh

evde bakım maaşı müracat ettik 5 ay önce red etmişiler itiraz ettik 1 ay sonra heyet geldi red sebebi ise ilk gelen heyetin karar verememişler maaş olsun mu olmasın mı diye 2nci heyet geldi yazdılar çizdiler hesap numarası önceden vardı dosyalarında ilaçlarımı gördüler maaş ne zaman bağlanır ben ADANA DAN YAZIYORUM rapor oranım yüzde 90 ağır engelli cevabınızı bekli,yorum

heyetin gelip gitmesinden sonra 2 ayı buluyor maaş yatması

Bende bu pazartesi başvurdum benden direk maaş bodrisu ve hesap cüzdanı istendi nezaman sonuç alabilirim onaylandığını nerden ogrenebilirim

Hesap açtırmanızı veya onaylanıp onaylanmadığını heyet mi söylüyor çünkü heyet bize geldi bişeyler yazdı bi de sonuç ne zaman belli olur dedik onlarda biz sizi arayacağız dediler şimdi soracağım soru şu aramaları ne kadar sürer hesap açtırın demedikleri için onaylanmayacak mı anlamına geliyor

Yaşadığım şehir istanbul

haruncantahir bahsettiğiniz şeylerden kesin hüküm çıkarmak zordur. siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp bilgi almaya çalışın. en sağlam yöntem budur. telefonla ulaşmaya çalışın, size bilgi verecekelrdir süreç hakkında.

Üst Alt