Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı başvurusunda bulunduk. Maaş ne zaman bağlanır ve süreç nasıl işler?

SER-KAN1974

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar

kızım 2001 doğumlu %93 ağır özürlüdür. evde bakım maaşı için 01/04/2010 tarihinde İzmir sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuruda bulunduk.
14/06/2010 tarihinde eve sosyal hizmetlerden 3 memur geldi. kontrollerini yaptıktan sonra ziraat bankasına hesap açtırın dediler.
bundan sonra ne olacak acaba.
maaş almaya hak kazanıldı mı. kazanıldıysa ne zaman maaş yatar. kaç tl.alırız.
ayrıca maaş 01 nisan 2010 daki başvuru tarihinden mi yoksa 14 haziran 2010 tarihinden itibaren mi geçerli olur. toplu maaş alınır mı. maaşın yattığını nasıl ve nerden takip edebiliriz.

bilgi verenlere çok teşekkür ederim saygılar.

Hayırlı olsun. Bir ihtimal Temmuz aylığınız hesabınıza yatar. Ama Ağustos aylığı kesin yatar.
Evde bakım aylığında maalesef bir birikme olmuyor.
Ayda 525 TL alırsınız.
Aylığın yattığını bankaya gidip sormaktan başka yol yok. Veya başvuru yaptığınız sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip soracaksınız...

mrb ben evde bakım için baş vurdem kabul edildi 5 marta zirat bankasında hasap açtım bugün sordum yatmamiş neden acaba yardımci olursanız çok mutlu olurum

Ben tam bilmiyorum ama sıra çok fazla olduğu için,4-5 ayı buluyor sanırım maaş yatması..Bildiğim kadarıyla başvurudan sonra hepsini yatırıyorlar.

bu toplu yatrımayla ilgili kimsede kesin bir bilgi yok mu arkladaşlar , sonuçta onaylanan tarih belli , onaydan sonraki gecikmelerin hepsi karşı taraftan kaynaklı , birisi şu bulunduğu il Müdürlüğüne sorabilir mi acaba ? Bari herkese faydası olsun böyle bir bilginin...

arkadaslar hesap acın dedıyse 3 ay sonra yatıyor ılk maas hemen yatmazz 3ay sonraaa artı toplu para yatmaz o aykı para yatarr sadece benımkıde martda onaylandı ama bu mayıs da ılk maasımı aldımmm toplu toplu para yatmıyor

Evet,arkadaşımızın da dediği gibi evde bakım aylıklarında toplu para yoktur. işleyiş şu şekildedir:
bakıcının bakım hizmetine il müdürlüğü onay verdikten sonraki bakım hizmetinin karşılığı sonraki ay ödenir.
bakıcı evde bakım aylığına başvurduktan sonra isterse 1 sene sonra evde bakım aylığı baglansın ve isterse bu sürede bakım hizmeti versin ödeme yapılmaz. ödemeler il müdürlüğünün onay vermesinden sonraki bakım hizmeti için geçerlidir.

Üst Alt