Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı bu ay hala yatmadı. Kesilmiş olabilir mi?

emir-irem

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Dostlar selam .

Omurılık felçlı bır kısı olarak esım evde bakım aylıgı almaya basladı. Agustos aylıgını 7 sınde , eylül'ü 5 ınde aldık. Bu ay halen yatmadı. Yatırılma tarıhlerı sürekli degısecekmı ? Asıl sorum bu aylık bızım hayatımızı kurtardı ilerde iptal edılebılır mı. Ben yenı evlıyım hanımın bılezıklerını felan bozdurup ustune kredı cekıp eskı arabamıda verıp ıyı bı araba aldım. Bu olay maasımıza etkı edermı. Eve gelıp kontrol varmı
Benım ıcın deıl benım sartlarım uygun , komple kaldırılma durumu olabılır mı. Tesekkurler..

emir-irem maaşın yatar gönlün rahat olsun belli bir günü yok gecikmeler olabilir
aldıgın araba eger ticari ruhsatlı bir araba ise sorun çıkabilir ticari araçtan para kazanabilicegini sanarak gelir artışı farzedip kesebilirler..

Araç ticarı ama tıcarı ruhsatlı deıl , hususı engelli aracı dıye gecıyor. Sorun varmı ahmet bey

emir- irem : hiç bir sorun olmaz merak etmeyin evde bakım aylıgı kriterleri bellidir
eger bakıma muhtaçsanız ve haneye giren toplam gelir kişi başı asgeri üçretin 3/2 altıındaysa maaşınızı kesemezler ev sahibi veya araba sahibi olmak bu hakkı almanıza engel degildir..
( tabi bide şu var eger bir kaç daireniz varsa veya ticari araçınız bunlar ek gelir demektir ve bu durum gelirinizi artdılıcagından sorun olur bu kadar..)

Maaşın bellı bır yatırılma tarıhı yok, şu gün diye oke

ahmet kardes tesekkur ederım - bı sorum daha olmustu , sızce bu evde bakım aylıgının kanunen turkıye genelınde komple kaldırılma durumu olabılırmı. ülkenın durumu malum :(

kaldırma durumunun olacagını sanmıyorum
zaten bu uygulama türkiye ye cok gec geldi oda BM VE AB yürütülen ve imzalanan anlaşmalar sayesinde
yinede bir bakarsınız tanklar caddelere çıkmış memleketde darbe olmuş anayasayı fes edelerse olur..
malum vadandaşı yani bizi sadece yasa korur ...

ahmet kardeş eywallah saol fıkırlerın ıcın.. tsklr

Karamsarlık ve negatif düşünce artık türkiyede normal bir şey olmuş...
Neden olumlu düşünceyi öğrenmiyoruz daha düne kadar bu maaş bile yoktu öyle değilmi arkadaşlar..Günü değişse bile alıyoruz güle güle harcıyoruz...
Tank girer derseniz girer,batarız derseniz batarsınız..Pozitif düşünce gücünü lütfen öğrenelim arkadaşlar hem hastalıklarımız için hemde yaşam kalitemizi yükseltmek için bu iyiliği kendimize yapalım..Netten araştırabilir hatta kitap alıp okuyabilirsiniz.Olumlu düşünmek her zaman güzellikler getirir..Başlıktaki negatif havayı görünce dayanamım yazdım bir kusurum olduysa affola..sevgiler:)

ne kusura mavıruzgar arkadasım estafırullah ama sunu yazmadan edemıycem; bız ım hayatımız guzel orneklerle harmanlanmıs bı hayat deıl. 23 yasında sırtımdan vuruldum . güzel düşüneyım dedım komadayken eskı esım sırtımdan vurdu. sonra dıgerı vs. vs. hayata bu sekılde bakmamızdakı suc bızdemı sagdece , bız guzel dusunmeyı ıstemezmıyız. gazi olduysanız bızemı oldunuz dıyenlerın , gazımızı ayaga kalkamadıgı ıcın doven polısın , kısacası vuranların hıcmı sucu yok. ha yanlıs anlasılmasın bu yazdıklarım ısyan deıl. namazımı hıc bırakmadım. cok sevdıgım bı esım 2 cocugum var , ama bunlara ragmen ıcımızdekı duyguları sılemıyoruz. bılınc altımız bızım ıstegımızın dısında 24 saat calısıyor. kıtap konusuna gelınce okuyup tavsıye edecegın kıtapları okumaktan mutluluk duyarım. neyse 2 ay oldu maas baglanalı kontrol davası varmı gercekten , bellı bı zamanda arastırması varmı? ben duymadım :)

Maaşın kesilme olasılığı yok gibi bir şey. Bence Maliye'den ödenek çıkmadığı için gecikmiştir.
Yerinde olsan ilçe shçek'na gider sorarım.

Öncelikle çok geçmiş olsun emir-irem...Olumlu düşünme felsefesini yakalamışsın hatta uygulamışsında bak ne güzel güzel bir yuva kurmuşsun allah bozmasın ama öncelikle bilinçaltın bozmasın diicem:)
Hepimiz bir şekilde sırat köprümüzden geçiyoruz emir-irem önemli olan bunu keyifli kılmak ders alabilmek...
Önce kontrolü söyliyeyim;memurlar 6 ayda bir gelip hastanın durumunu kontrol ediyorlar..Bakıcısı bakıyormu hastanın koşullarını kontrol ediyorlar o kadar...
Kİtaba gelince mutlaka; Bilinçaltının Gücü nü ve Tanrılar Okulunu mutlaka okumalısın diyorum ayrıca internetten olumlu düşünme ve mucizelerini araştırıp okumalısın gerçekten işe yarıyor arkadaşım..Hem hastalıklarımızda hem yaşam kalitemizi yükseltmekte faydası oluyor denemekten zarar gelmez :)
Kendinide iyi bakın efendim:)

mavirüzgar;
bunları üstüme almıyorum :)
pozitif bir karakter oldum her zaman çünkü :) öyle kitap okumaktan felan degil dogumundan beri :) pozitiflik veya negatiflik in sonradan ögrenilicek bir şey olduguna inanmıyorum yaratılış meselesi bu
tank örnegini öyle olmasını istedıgım için veya karamsal hava yaymak için degil olmuyacak bir seyden örnek vermek için yazdım... zira artık o dönemler çok geride kaldı teşebbüs edenlerinde durumu orda da :)

Saygıyla önünde eğiliyorum o zaman ahmet 112:)
Tek bi nokta var hayal ederken bile dikkat etmek gerekir heleki kelimeler öyle güçlüdürki her bir kelimenin yaydığı frekans vardır aman dikkat...
Sevgiler efem...

mavırüzgar_ahmet süpersınız. yüregınıze saglık. tseklr bılgıler ıcın.. kıtapları mutlaka alıp okuycam rüzgar. selametle..

Evde bakım maşı alan bakıcısını nasıl deyiştirir ben adresdeyişikli yapcam???

Üst Alt