Hane gelir değerlendirme
Merhabalar; iyi çalışmalar. Öncelikle böyle bir sitenin varlığından dolayı mutluluğumu belirtmek isterim. Vakit bulur da yanıtlarsanız çok sevineceğim ve sıkıntıda olduğumuz bir sorum var. %40 sınırda mental engelli bir abimiz var. Benim öz kardeşim değil. Anne ve babası 7 yıl önce kanser yüzünden hayata veda ettiler. Hayatta olan erkek kardeşi farklı bir şehirde evli ve çocugu var özürlü kardeşiyle ilgilenemiyor. Özürlü çocuğun %40 sınırda mental işlevsizliği ve şizofreni rahatsızlığı var. Kız kardeşi bakımı ile ilgileniyor 7 yıldır ama artık kız için de çok güçleşti durum git gide ağırlaşıyor durumu ve taktir edersiniz ki erkek hastanın tüm bakımı ile bir kız çocuğunun ilgilenmesi hayli güç ve imkanlı değil. Ben elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum ama profesyonel bir bakıma ihtiyacı var çocuğun. Bu hafta içinde en az %51 ağır özürlü ibareli raporunu almış olacağız. Özel bir bakım merkezine yatırmak niyetindeyiz çocuğu. Fakat bakım merkezi masrafını devletin karşılaması için hane gelirinin asgari ücretin 3/2'sini geçmemesi gerekiyormuş. Bu noktadan sonra evde ikamet eden kimler gelir değerlendirmesine dahil olurlar. Hala amca teyze uzaktan akraba veya akraba olmayan birisi. Ben akrabaları olmasam da uzun süredir aynı evdeyim. Biz kısaca evde kimleri gelir değerlendirmesine tabi tutabiliriz. Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.