Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı gelir hesabında biten kira yardımı dikkate alınır mı?

bambu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Evde bakım aylığı gelir hesabını yaparken Kentsel Dönüşüm kapsamında aldığım kira yardımı da gelir hesabına dahil edilir mi? Eğer edilirse, ben bu kira yardımını son 4 aydır almıyorum. Şu an sadece bir emekli maaşım var. Yani son 4 aydır eve giren tek gelir emekli maaşı. Bu durumda ben gelir hesabını nasıl yapacağım? İkisini de dikkate alarak mı, yoksa sadece emekli maaşıyla mı?

bambu
evde bakım aylığında alınan evde bakım aylıkları haricinde her gelir dikkate alınır. Dolayısıyla kira yardımınız da hesaba dahil edilir. 4 aydır almıyorsanız bundan sonra da almayacaksanız dahil edilmez gelir hesabına.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa sorun çıkmaz. yine de kentsel dönüşüm kapsamı altında kira yardımı aldıgınızı ve yaklaşık 4 aydır bu yardımı alamadıgınızı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildiriniz. onlar sizi net bir şekilde bilgilendirir.

Üst Alt