Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığı gelir hesaplamasında aylık mı, yıllık gelire mi bakılır?

özcan71

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim %96 özürlü çocuğum var ve kamuda işçi olarak çalışmaktayım aylık gelirim evde bakım ücreti için istenilen oranda ancak bazan fazla mesai vardiya toplu sözleşmeden doğan toplu para gibi gelirler aylık istenen tutarı geçebiliyo ancak yıllık bazda istenen tutarın altında gelirim var bu durumda sosyal hizmetler benim aylık mı? yoksa yıllık gelirimemi bakar yada oranı geçen aylarda evde bakım ücretini kesermi .bu durumda ne yapabilirim .vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

yaniiii hanede yaşayan kişi başı düşen gelir 449 TL yi geçmiyor ise en az%55 ve ağır engelli ibaresi taşıyan raporu olan engelli evde bakım aylığı alabilir sizin o toplu para pirimler ek ödemeler vs vs gibi ödemeleri senenin 6 ayına göre gelir miktarı rakamının üzerine koyarak hesaplama yaparlar siz senede elinize geçen net maaşınız dışında olan rakamları 12 ye bölerek aylığınıza yayın sonuca ulaşırsınız

ek ödemeleri 12 ye bölünce kişi başı gelir 440 lira ama herhangi bi ayda 460 olabiliyo benim öğrenmek istediğim 460 olan ayda evde bakım ücreti iptalmi olur yoksa sadece o ayki ücretimi keserler

Aynı sorun bende de var. Açıkçası müracat etmeye cesaret edemedim. Bi ay fazladan para alıyoruz diye verdiklerini fazlasıyla tahsil ederler mi bende cesaret edemedim. Bu konumda olupta alan arkadaşlar varsa en iyi onlar cevaplandırırlar.

herhangi bir ayda 460 olması önemli değil senenin 6 ayı şeklinde hesaplama yapın yani o herhangi bir ay fazla olabiliyor dediğiniz aya fazla düşen miktarı 6 aya bölüştürün bir veya 2 ay sorun olmaz miktarın geçmesi çünkü senede 2 gelir miktarı olur mesela busene senenin ilk 6 ayı için hanede yaayan kişi başı düşmesi gereken rakam 435 di 2. 6 ayı için hanede yaşayan kişi başı düşmesi gereken rakam 449 TL umarım bu verdiğim örnek açıklayıcı olmuştur

arkadaşlar alo 144 servisini arayıp durumu sordum oparatör biraz bekleyin deyip uzmana sordu ve aylık gelir esas alınır dedi ve ayrıca daha önceden müsteşarın açıklamalarındada aylık geliri 10 lira geçse bile ücreti kesiyoruz diyor. galiba işyeri değişikliği yapacağım vardiya fazla mesai olmayan atölyede çalışacağım en mantıklısı bu

Aylık gelire bakılıyor. Bunun haksız olduğunu düşünüyorum... Öyle ya, bir ay fazla olsa, diğer aylar az olsa, ne olacak? Yazık değil mi vatandaşa...

haklısınız bülent bey ama işte türkiyede böyle vermemek için türlü türlü teraneler çıkartırlar verdilermide geri almak için 40 yerden saçma sapan şeyler çıkartırlar en azından gelir kıritali ni biraz rsnetebilirler mesela atıyorum 50 TL ye kadar geçse bile bazı aylar veya sene boyunca şukadar geçmesi durumunda sorun olmaması lazım gibisinden az biraz esnetselerde en azından ama nerdeeeee türkiyede herzaman böyle yürür işler devlet büyüklerimizin düşüncesi dostlar alış verişte görsün
konuşmayada geldimi mangalda kül bırakmazlar işte efendim engellinin yaşam kalitesini arttırmak için çalışıyoruz falanda filanda

Yıllık gelirin aylık ortalamasının kişi sayısına bölünmesiyle hesaplanır.

Üst Alt