Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı her yıl yenilenecek mi?!

DVS+1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 3 yaşında DOWUN sendromlu kalp hastası ve lösemli hastası kızımın var %95 engelli raporu var İstanbul da yaşıyorum benim öğrenmek istediğim ne gibi haklarım var.
1 yıldır evde bakım maaşı almaya başladım bu gün raporun yenisini sosyal hizmetlere götürdüm tekrar eve gelip bakacaklar sonra maaş devam edip etmeyecekmiş sistem hep böylemi olacak yani her raporda maaş kesiliyormu.
isteğe bağlı ssk ödemek istiyorum evde bakım maaşım kesilirmi daha önce çalıştığım için toplattım 1700 günüm var tamamlamak istiyorum birde 2 çoçuğum var bii engelli isteğe bağlı zödeyip emekli olmak istiyorum erken emeklilik şansım varmı?
Birde bu rapor ile araba alabiliyormuşuz buna çok sevindim kızım lösemli olduğunu için toplu tasıma araçları yasak.
Araç alırken neler gerekli bilgi verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler

raporu ne için çıkardınız ve rapor çıkarmak biraz riskli eğer raporda ağır özürlü ibaresi hayır yazarsa aylığınız kesilir ve raporda ağır özürlü hayır yazarsa rapor tarihinden sonra maaş almaya devam ederseniz aldığınız aylıkları faizi ile geri alırlar mümkün olduğu kadar rapor çıkarmamaya gayret ediniz araç alma işide hangi bayide karar kılarsanız bayii sizi yönlendirir isteğe bağlı sigorta ise maaşınız kesilmez çünki isteğe bağlı sigortada geliriniz artmıyorki...

Raporu kızım Down sendromlu olduğu için çıkardık raporda ağır engelli ibaresi evet yazıyor
Rapor çıkartmayın derken ne demek istediğinizi anlamadım her 2 yılda bir yeniliyoruz biz öyle olması gerekiyor diye düşünüyorum.
İstir bağlı ödeme yapıldığında maaş kesiliyor diye söylemişti bir arkadaşım bende emin olmak için soruyorum
Evde maaş alıp isteğe bağlı ödeyen varmı acaba.

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin raporunuz sürekli ibaresi bulunuyorsa tekrar tekrar rapor çıkarmanızın anlamı yoktur.
evde bakım ücreti alıyorsanız sigorta yatırıp emekli olma şansınız var diye biliyorum bu gebelik borçlanmasınıda yapma şansınızda var
Araba alım olayı yüzde 89 a kadar alımlarda ortopedik rahatsızlık olayı veya h ehliyet olayı istenmektedir raporda bu ortopedik rahatsızlığınız belli etmesi lazım ama oran yüzde 90 olayı geçmiş ise ortopedik olay aranmaksızın rapor sahibinin ismi üzerine alım olayınız var raporunuzu vergi dairesine veriyorsunuz en basit hesaplamada alacağınız araç fiyatı bölü 1,37 sizin cebinizden çıkan miktar bulursunuz umarım yardımcı olmuşumdur

raporunuz 2 yıl sürelimi yoksa süresizmi süresiz ise tekrar tekrar rapor çıkartmanıza gerek yok isteğe bağlı sigorta ödüyorsanız rahat olun kesilmez kişibaşı 785 tl geciyorsa geliriniz ancak o zaman kesilir

DVS+1 sanırım cevap yazanlar sizin derdinizi anlamamış sizin raporunuz süreli olduğu için siz sağlık raporunu yeniliyonuz raporun süresi bitmeden kuruma verirseniz aylık durdurulamaz devam eder bizim öyle olmuştu sizin raporunuz belli bir zaman geçtikten sonra sürekli olur rapor derdinden kurtulursunuz

Ali bey süre bitmeden götürdüm raporu
Cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim
Bir soru daha sormak istiyorum süreklilik raporunu nezaman verecekler acaba DR neden geçici veriyor anlamış değilim DOWUN sendromlu iyileşen birşeymiş gibi
Engelli kartı almak için raporda işaretli olması gerekirmi

siz ve hastanız yararlanabilir toplu taşımada bakıma muhtaç olduğu için raporda ağır özürlü evet olduğu için sizde yararlanırsınız

Üst Alt