Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı hesabında hangi gelirler hesaba dahil ediliyor?

savas8501

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 4 yaşında %90 engel raporlu otizmli bir oğlum var. Maaşım 4700 tl eşim ben ve oğlum üç kişi yaşıyoruz. Geçenlerde ötv muafiyetli bir araç aldım. Ondan önce borsada param vardı.Fakat şuan az da olsa biraz param ve kazancım var. Evde bakım aylıgı için başvurucam. Acaba borsadaki gelirim gelir kriterine girer mi çünkü düşebiliyorda yoksa bordrolu maaşımmı dikkate alınır cevap verirseniz sevinirim. Birde banka hesaplarım inceleme yapılırken kontrol ediliyor mu araç almadan önce hesabımda borsadan kazandığım gelirler bulunuyordu.

Hanenize her ne ad adı altında olursa olsun giren para toplanır ve 3'e bölünür. Kişi başına düşen gelirin altındaysa maaş bağlanır. Üstündeyse bağlanmaz.

Evde bakım aylıgında evde yaşayan kişi sayısının artması

Merhabalar
Bir sorum olacak 5 aydır evde bakım aylığı alıyorum. Evde 3 kişiyiz annemde bundan sonra bizle yaşayacak bunun eklemesini sosyal hizmetlere nasıl bildirmeliyim ve ikametgah belgesi yeterli olur mu ?

savas8501
anenızın ıkamet belgesı ıle kuruma bıldırmda bulunun yeterlı olur .eve gelirler dogrulugunu teyit etmek için

Üst Alt