Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için ablamda kaldığıma dair taahhütname istediler..?

okyanu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar evde bakım ücreti için müracat ettik evrakları verdik görevliler daha önce eve gelmişlerdi evrakları tekrara istediler ve benim ablamda kaldıma dail DİLEKÇELİ İMZALI TAÜTNAME İSTEDİLER KANUNEN BÖYLE BİRLEY VARMI ?????

Evet, evde bakım aylığında bakıcıya taahhüt sözleşmesi imzalattırılıyor. Böyle bir uygulama var. Sana özel bir uygulama değil yani.
İleride yasal sorunlar yaşamamanız açısından o sözleşme önemli. İmzalanan o sözleşmeye uyulduğu takdirde başınız agrımaz.
Sözleşmede yerine getirilmesi ve taahhüdü istenen konular zaten mevzuatta da var.

NOT: Şuradaki başlığında hikayenden yola çıkarak bu sözleşmenin lüzumunu anlatmaya çalıştım:http://www.engelliler.biz/forum/evd...e-bakim-ayligi-baglanir-mi-3.html#post1196551
Yorgunluktan ( 9 saat ders, ev işi yemek vs olunca normal bu) anlatım hatalarım olmuş bayaa, onları da düzeltmeye çalıştım. zaten sen konuyu anladın.
...

Bir de şurası var : http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html "İkinci bölüm: kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişiler"
Gelir hesabını yapmak için senin durumun, 2. bölümde degerlendirilmiş olabilir. Bundan dolayı bir taahhütname istenmiş olabilir. Bu kısım kafanı karıştırmasın senin, sen denilenlere uy.
Sadece senden şunu istiyorum: Senin bahsettiğin taahhütname, 2010/13 sayılı "bakmakla yükümlü olunan bireyler"le ilgili genelge'deki 2. bölüme göre mi istendi? Bu soruyu, sizden taahhütnameyi isteyenlere sorar mısın bi?
Cevabı da paylaşırsan memnun olurum.
Bunun cevabı benim için çok önemli. Senin durumundaki 18 yaşından buyuk engelli bireylerin gelir hesabının 2. bölümde degerlendirilişi ile ilgili bir sorunun kaynagını bulmaya ve anlamaya çalışıyorum çünkü. Böyle bir sorunun varlığını senin sayende tesbit edebilirsem ben de bu yönde bir yol haritası geliştirmeye çalışacagım. Tabi tahminim doğru çıkarsa.
Bu tahminimin dogru olup olmadıgı senin o sorunun cevabını getirmene baglı. cevabını merakla bekliyor olacagım. Sen bu konuya takma bu konudan bagımsız olarak önceki başlıgında yazdıklarımı dikkate al sadece. Sende bir sorun oluşturmuyor çünkü.

slm kalem benimde aynı konuda müzdaripim baba agır özürlü ona bakıcı parası bağlatayım dedim annne ve baba rahat etsin istedim ve hasta yatağı almak içindi baba emekli 3/2 gelirini geçiyor bende düşündüm teyzem kzı tahütname veririse evde yaşayan kişi sayısı 3 olur zati bizim evde ikamet ediyor gözüküyor nüfusta lakin bakmala hükümlü gözük bediğinde maaş bağlamadılar tahütlemeyle olrmu melek hanım sizce “kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişiler

Üst Alt