Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için "Ağır Özürlü" raporu almak istiyoruz. Ücret öder miyiz?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Pazartesi ambulansa haber verdik valideyle merdivenköy polikliniğine gidicez annem 74 yaşında emekli sandığı emeklisi acaba rapor için para alırlar mı? Bazı yerlerde evet bazı yerlerde de hayır diyor..

Birde randevu falan yok direk gidiyorsun ne gibi işkencelere maruz kalıcaz şimdiden bilmek istiyorum. Saygılarımla

%40 ve üstü raporu varsa ücret ödemiyorsunuz raporun varsa engelli yada 65 yaş sıra üstünlüğü var

%40 ve üzeri raporu yok zaten sorunda burda onu almak için para ödüyor muyuz?

Heyet raporu alırken size hastanın durumuna göre 8-10 tane farklı bölüme muayene olmanız istenir(göz,kulak burun boğaz,nöroloji,piskiyatri vb). Bu bölümlere muayene olduğunuzda normal poliklinik muayenesi olmuş gibi bir ücret ödersiniz.Şu anda devlet hastanelerinde muayene ücreti 5 TL galiba,yani toplamda 40-60 TL arası bir ücret ödersiniz.

yeni rapor çıkaracaksın 200 tl den assağı olmaz ben evde bakm için rapor çıkaracaktım engelli raporum olmasaydı 185 tl verecektim 1.5 sene önce

Aretias
%40 durumu nedir arkadaşın birde annem SGK lı 74 yaşında engelli raporu nasıl alınıyor önce onu alalım

Deniz_lee_lee
Annemde SGK var. 74 Yaşında birde

hastaneye gidip sağlık raporu çıkartacağım evde bakım için diyeceksin %40 verirlerse engelli statüsüne girer %39 maalesef girmiyor evde bakım ise en az %50 ve ağır özürlüdür yazması gerekiyor raporda sgk önemli değil bende bağkurluydum hiç kaçarınız yok rapor heyet ücretini ödeyeceksiniz

başbakanlık engelli kartınız varsa alıcağınız rapora göre kiminden alınıyor kiminden alınmıyor siz ilk defa müracaat edeceğinize göre alırlar

%40 uzerinde rapor alirsaniz eger hicbir sekilde para alamazlar sizden

erkan medeni
yanlış %40 alsanda almasanda heyet ücretini peşin alıyorlar eğer %40 ve üzeri alırsa ileride tekrar rapor çıkarırsa almıyorlar

eserdem
evet %50 ağır özürlü alsanda almasanda ücreti ödeyeceksin çünki heyet raporu ücretini peşin almadan işlemleri başlatmıyorlar

Aretias

Bugün hastaneye gittim sadece resimler fotoğraf kağıdına basılı olacakmış birde akciğer rontgeni için rapor düzenlenecek çarşamba saat 13:00 e gün verdiler. Bunları aldıktan sonra bir daha gün vericekler tüm doktorları gezdik doktorlar görüşlerini yazdılar ağırlıklı olarak demanstan alzehimerden bahsediyorlar... Gözde de katarakt çıktı.. Ama görüyo valide..Şimdiye kadar para vermedim bundan sonra ne olur bilmiyorum doktorları gezme olayı ücretsiz bitti.

elinizde daha önce alınmış sağlık kurulu raporu varmıydı

Aretias

Bez raporu mama torbası raporu v.s gibi sgk dan ödeme almak için gerekli olan raporlar vardı. Yanlız 23 Aralığa verdiler çok uzun değil mi? Heyete aynı gün çıkılmıyor mu?

23 Aralığa gün verdiler HEYET için sizce normal mi?

Biraz önce yönetmeliği okudum gerçi 2010'da açılmış konu en geç 20 gün içinde raporu vermek zorundalar diyor. Annem 74 yaşında ve ağır bakım hastası açıkçası rapora acil ihtiyacımız var. Annemi tüm doktorlar gördü kağıtları evrakları verdim 23.Aralık.2016 tarihi verildi bence kasıtlı yapılan bir şey kadın takvimden baktı. Yasaya göre ise en geç 20 gün içinde bana raporu teslim etmek zorunda kaldıki bu kişi bir huzur evi ya da darülecezeye yerleştirilmesi gerekebilir. (bana bişi olursa) Yani 74 yaşında yaşlı alzehimer hastası yutma güçlüğü olan hergün bir bakıcının yardımına ihtiyaç duyan birisinden bahsediyoruz.

Kime şikayet edebilirim saygılar

Aretias ben kendi tecrubelerime dayanarak soyledim hastanenin vermis oldugu cevap ( marmara egitim arastirma hastanesi ) eger raporunuz %40 altina duserse 300 tl odemesi olacak diye soylediler

Üst Alt