Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için alınmış raporun yenilenmesi esnasında aylığın durumu..?

Rabia.E

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Yaklaşık 2 sene önce evde bakım aylığı için gerekli yerlere müracaatımızı bana bakan torunumla birlikte gerçekleştirdik.Başvuru nedenimide açıklayayım, sol kalçada kırık nedeniyle protez ameliyatı oldum ama iyileşemeyip tamamen hareket edemez hale geldim.Bu nedenle bakımım için eşimden kalan tek emekli maaşı yetmediğinden dolayı evde bakım aylığına müracaat ettim.Bana verilen rapor %90 ağır özürlü olarak çıkarıldı ve o günden beri evde bakım aylığını düzenli olarak almaktayız.

Bugün ikamet ettiğim Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden arandım ve raporumun süresinin dolduğunu bu nedenle tekrar heyete girip rapor alınması gerektiğini bildiren bir telefon aldım.Raporun kopyasına baktığımda "göz için 2 yıl sonra tekrar değerlendirilecek" şeklinde bir uyarı ile birlikte süresinin 2 yıllık olduğunu gördüm.

Sizlere sormak istediğim öncelikle bu ayın bakım ücretini alabilir miyim yoksa en tekrar rapor çıkartmadan herhangi bir ödeme alamaz mıyım? (Raporun alınma tarihi ise 27.05.2013 olarak görünmektedir.)

Bir diğeri ise rapor yeniledikten sonra eskisi gibi bakım aylığı almaya devam edecek miyim yoksa eve gelip kontrol işlemleri yapılacak mıdır ? Sadece yapılacak olan rapor yenilemesi mi yoksa devamında ilk başvuruda olduğu gibi diğer işlemlerde olacak mıdır ?Mevcut hastalık durumumda ve eve gelen gelirde bir değişiklik bulunmuyor.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür eder herkese acil şifalar dilerim :)

Üst Alt