Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için eve gelen heyetin ters davranışları..?

ögretmen-

Yasaklı Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar. kız kardeşim için bakım maaşına başvurmuştuk bügün heyet eve geldi. benim adıma da annem bakıcı maaşı alıryor. heyetdeki görevlinin söyledigi laf zati bir kişiye maaş veriliyor daha ne istiyonuz deyip saçma sapan laflar söledi.
biz evde 4 kişi yaşıyoruz 945 ytl gelir tespit ettiler. bana verilen evde bakım aylıgının 2. özürlü için gelir hesabına katılamayacagını söledim ona sinir oldular, işimizi bize mi ögretiyosun diye. kırk türlü bahane buldu biri. şimdi kanunda belli ikinci özürlüye evde bakım maaşı için gelir hesabı yapılırken birinci özürlüye verilen bakım maaşı hesaba katılmaz der. buna göre annemin ikimiz içinde maaş alma hakkı var.
şimdi benim ne yapmam lazım itiraz edebilir miyim ettigim zaman yeni heyet inceler mi. bu arada red cevabı gelecekmiş öle dediler.

İtiraz etme hakkınız kesinlikle var...Önemli olan aylık geliriniz dediğin gibi bakım aylığıda gelire tabi tutulamaz..haklarınızı arayın lütfen..tabi bülent beyin fikrinide bir alalım yani oturanboğanın..

sevgilerimle

evet arkadaşlar bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yazsın lütfen. allah kimseyi bakıma muhtaç etmesin ama biz kaderimizi çekiyoruz allahıma şükürler olsun yinede. ama bizim hakkımız olan birşeyin süper zekalı bir memurun teksözüne kalması benim içime sıgmıyor.

dert etme , hayatın her anında bu tip hadıseler herkes ıcın gecerlı, hakkını ara, bakalım ne cıkacak.oke

Red yanıtı gelsin hele Mustafa! Gelsin, o zaman mevzuatı alıntılar ve itiraz ederiz...
Tavırlarındaki edepsizlikle ilgili olarak bir girişimde bulunmak istersen, bence BİMER'e yazıp olayı anlat ve gereğiniz yapılmasını iste.

Mustafa arkadaşın yazısını okuyunca kendi durumum aklıma geldi. Ben eşimi 4 yıl önce kaybettim ve eşimin sosyal güvencesi olmadığı için gelirimde olamadı, 7 ve 5 yaşında 2 oğlum var. Mecburen çalışmak zorundaydım ve işe girdim. Bende ki şansya işyerim 1 yıl sonra iflas etti ve açıkta kaldım. 3 ay boyunca iş aradım. En son çare dul ve yetim aylığına başvurdum. Ama gidip gideceğime pişman oldum. Bana demediklerini bırakmamışlardı. Ağlıyarak evraklarımı bırakıp çıkmıştım.
Şükürler olsun ki bir işe girdim çalışıyorum. Sosyal hizmetlerden memur ben işe girdikten bir ay sonra gelmişler ve onay vermeyip gitmişlerdi.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Aklıma gelince o günler hala gözlerim doluyo.
Sanırım şimdide içimi dökmek istedim.

mustafa abi benimde korkum bu acaba bakıcıma yani anneme ne tür sorular soracaklar bide annem türkçe bilmiyor nasıl olacak sen tecrubelisin cevap yaz

aliercan4 annene soru sormalarına fazla gerek yok sana sorarlar bakımın yapılıyormu nasıl yapılıyor memnunmusun gibisinden eğer annede sormak isterlrse sen tecumanlık yaparsın takma kafana

ennene sen tercümanlık yaparsın. merdiven ine bilirmusun yemegini kendin mi yiyosun tuvalet ihtiyacı banyo ihtiyacı kişişel temizlik saç sakal temizligini kendin yapa biliyormusun odanı yatagını kendin topluyomusun. bu gibi sorular sorar ve bunların birkaç tanesini kendin yapamaz durumda isen ve gelen heyete inandırırsan sorun olmaz.

mustafa canını sıkma sen hakkını arıyorsun red yazı geldikden sonra itaraz et peşini bırakma bu işin bu tip adamlar hayatın her alanında var bunlara papuç bırakma
söke söke hakkını al

bak mustafa ben sana sosyal hizm uzman larının engelli ailelerini soguladıkları zama 6 ayda bir olur bu ,sorduğu soruları birbilsen bunlar sadist mi dersin . bu uzmanların uzmana ihtiyacı var iyi ki ekmeğinizi bunlar vermiyor.ALLAHA şükür.

Selam

Merhaba arkadaşlar ben iki hastama bakıcı olarak görevliyim gecen gün eve bir memur gelmis evde yoktum terkar geliriz demişler 3 hafta oldu hala bir haber yok ne yapmam gerekiyor

Üst Alt