Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için evin durumu ve yaş sınırı..?

omer24

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
7 eylül 2011 doğumlu hidrosefali, göz takibi olmayan ve epilepsi olan yüzde 92 engelli raporu olan oğlum için yaşı küçük zaten bakıma mecbur diye ağır engelli raporu verilmedi. seneye tekrar başvur denildi. acaba ağır engelli için yaş sınırı var mı.
oğlum yaşına göre hiç bir gelişimi yok. sadece biberonla mama veriyoruz. konuşma görme ve elle tutma hiçbirşey yok.

bir de bazı duyumlara göre gelir kriteri uygun olsa dahi eve gelip evin güzel doğalgazın var kliman var LCD tv var diye verilmiyebilirmiş. ben tüm bu bunları evlendiğimde tüm takılarımızı satarak yaptım. illa evimde hiç bir şey olmayacak taştamı oturmamız lazım mangal kömüründemi ısınmamız lazım.b öyle bir kriter var mı.

maaşım 900+275 ek gelirim var. evde 3 kişiyiz. ben, eşim ve engelli oğlumuz. kısacası ağır engelli raporu alsak illa evin durumu önemli mi. bir de yaş sınırı ağır bakım için nedir.

yardımlarınızı bekliyorum

geçmiş olsun yaş sınırı yok sadece bebeklerde çocuk küçük zaten bakıma muhtaç diyebiliyor doktorlar ev eşyaları neolursa olsun göz önüne alınmaz sadece hanede kişi başı miktarı 467 tl olarak hesaplanır ve tüm gelirler hesaplanır yandan gelen sağdan gelen tarla bağ bahçe ev bankada varsa para o bunlar sadece hesaplamaya dahil edilir

çocuk kaç yaşında ?

arkadaşım öncelikle şifalar diliyorum. çocuğunu fizik tedaviye başlatmışsındır diye umuyorum. Rapor içinde bir yıl bekleme . 2 yaşını eylülde dolduracak sanırım. bu raporlara bir itiraz süresi var , onu öğren ve o süreç içinde itiraz et. eylülde çocuğun 2 yaşında olacak sanıyorum. o vakit doktorlar biraz daha cesurca kanaat getirip ağır özürlü raporunu verirler merak etme. malesef çocuk küçük olunca korkuyorlar kendilerini koruma amaçlı bu ağır özürlü yazmaktan kaçınıyorlar.
eylülde tekrar rapor için başvur elindekine itiraz et , eğer söylediğin gibi elle bir şey tutamıyorsa iki yaşındaki çocuk doktorlar raporu verirler.
her duyduğuna da inan ma.
ev eşyası bakım maaşı alakası yok. boşa canını sıkma çocuğunun gelişmesinde harca enerjini. bu sitede sorularına doğru ve güvenilir cevaplar bulacaksın doğru yerdesin.
hoşgeldin.

20 aylık.gelirim 1125 lira 3 kişiyiz.kriterler uyuyormu

kiraydı felan eve giren başka bir gelir yoksa , gelirin bakım maaşına almana uygun arkadaşım.. Ağır özürlü evet raporu alabildiğin zaman sosyal hizmetlere başvur. geçmiş olsun.

evde bakım için kesinlikle yaş sınırı yok. bu hastanedekilerin uydurması gerekirse saglık müd. başvurun. benim kız çocugum sipina bifalı norojen mesane hastası sonda kullanıyoruz çocuga biz 10 aylıktı saglık raporu çıkartık %80 agır özürlü fizik tedaviye başlatım ve evde bakım için başvurdum çocugum adına ... ve ilk maaşımızı yetkilinin degine göre en geç pazartesi alacız. sizin ( 20 aylık.gelirim 1125 lira 3 kişiyiz.kriterler uyuyormu ) muhtaçlık kriteriniz uyuyor agır özürlü rapor alabilirseniz çocugunuza evde bakım için başvrabilirsiniz

eve gelen yetkililer kimler ve nelere bakıyorlar.tek tek odalarımı geziyorlar,neye bakıyorlar.bazıları çocuğa nasıl bakıldığına dikkat ediyor diyorlar.bakmaktan maksat nedir iyi bakıyorsa maaşa gerek yokmu demek .anlamadığım konular bunlar.yardımlarınızı bekliyorum

evde bakım maaşı için gelen heyet sorunları

sayın ilgili.7 eylül 2011 tarihinde hidrosefali hastası olan bebeğime geçen senehastaneden yüzde 92 rapor aldık.ancak heyet 1 yaşındaki bebeğe zaten bakmayamecbursunuz diye ağır özürlü ibaresi yazmadı. bu sene kasım ayında rapor süresidolacak. kasım ayında bebeğim 2 yaşını geçmiş olacak. bu sene almam mümkün mü ağırözürlü raporu.
yaş sınırı gerçekten varmı.eğer şayet alırsak.başvuru kriterlerini çokiyi biliyorum.ancak yönetmelik ve kanunda yazılan dışında gelen heyette kendikafasına göre vermeyebilirmiş.en çok söylenende lüx yaşam gibi sözler.şimdi evkendimin 875 maaş,hisseli olan bir dükkanım ve dükkandan gelen 305 lira kira var.evde bebekle beraber 3 kişiyiz.sanırım gelir maaş almaya uygun.sormak istediğimeviniz güzel doğalgaz var lcd avar dolaplar yeni v.b şeyler almaya engelmi.evleneli5 sene oldu.
haliyle her şey yeni gözükecek.illa yerdemi oturalım ev çirkin ve eskimiolması lazım.yani acıncak bir halde yırtık pırtık elbiseler mi olması lazımneyse.doğalgaz desen mecburiyetten taktırdık.sobayla nasıl uğraşacak eşim.ben iştehanım engelli olan bebeğe mi bakacak odun kömürlemi uğraşacak.zaten ciğer problemivar bebekte.rüzgarlı havalarda evin içi duman olması v.b.inanın klima ve doğlgazbebeğm için.lcd tv.desen bu zamanda tüplü televizyon kalan ev kaç taneacaba.tedavülden bile kalktı.son olarak işyerimizden bize verilen yemek kartlarıgelire dahilmi.160 lira (set card)

not: lütfen cevabları mail adresime göndermeniz mümkünmü.kusura bakmayın ultraomer_35@hotmail.com

saygılarımlaömer

Üst Alt