Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı İçin Hane Geliri Hesaplamasında maaşın neti mi geçerli?

kimkimedumduma

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben %93 oranında ağır engelli raporu olan biriyim.Annem evde bakım aylığı başvurusu yapacak.Hane geliri hesabı yapmak istiyoruz.Şimdi sorum şu; net asgari ücretin 2/3'ü hesaplanırken AGİ çıkartılıyor ve asgari ücret 1300 değil 1176,47 tl baz alınarak hesaplanıyor.Peki biz eve giren maaşları hesaplarken net maaşımızı mı yoksa maaş + ek gösterge olarak mı hesaplayacağız?(Buradaki ek gösterge vergi iadesidir.)

Bunu şunun için soruyorum.Şuan için ek göste dahil bile hesaplasam sorun olmuyor,koşullar için uygunuz. Ancak 2016'nın 2. dönemi memur emekli maaşlarına %5 zam gelecek ancak asgari ücrete bir zam olmayacak.Bu durumda 2. dönem hane başı gelirin üstüne çıkmış olacağım büyük olasılıkla.Bu nedenle nasıl hesaplandığını ya da yapabileceğim herhangi bişey olup olmadığını öğrenmek istedim.
Yardım ederseniz sevinirim.Biraz uzun oldu biliyorum kusura bakmayın.Hepinize saygılar...

maalesef net olarak hesaplanıyor şimdiden müracaat etseniz 2 ayda geliyorlar 3 ayda bağlanması ortalama 5 ay temmuzdada maaşınıza zam gelip sınır altında kalacağınızı hesaplamışsınız şansınıza kalır yanlız şu an kişi başı sınır 784 liradır iki kişi yaşıyorsanız 1568 liradan fazla olmamalı

Cevap verdiğiniz teşekkür ederim.3 kişiyiz evde, 2260 lira şu an hane geliri.Ancak dediğim gibi 2. dönem %5 artışla geçer sanırım.Yinede denemeli miyim diye karar veremedim.Ancak ilgilendiğiniz için teşekkür ederim tekrar.

Bu arada bir saçmalığı daha öğrenmiş olduk.Kendileri AGİ yi çıkarıyor ama bize gelince sinekten yağ çıkarıyorlar. Buna da sosyal devlet diyorlar. :((

maalesef yapacak bir şey yok hanenize 1 yakınınızı daha gösterebilirseniz olabilir

Üst Alt