Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için ikinci kez eve heyet gelir mi?

hulyaburak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

forumda bulamadım soruma ilişkin bir cevap yardımcı olur musunuz ?
%90 ağır engelli oğlum var aralık ayında evde bakım maaşı için başvurdum

eşim net 1700 ben part time çalışıyordum asgari ücret üzerinden 650 tl oglum bu arada 28 aylık ben çalışdığım zamanlarda kreşe verdik psikiyatır mizin önerisi üzerine çalışmadığım günlerde evde ben bakıyordum maddi olarak da çok sıkıntılıyım başvuruyu yaptık yaparken de eğer çıkarsa işten ayrılacağımı belirttim ve ben işten ayrıldıktan 1 gün sonra eve mektup geldi gelirimizin fazla olması nedeniyle reddedilmiş aslında fazla değildi bunu başvuru sırasında da defalarca hesapladılar bende işten çıkış bildirgem le birlikte tekrar gittim yeniden başvuru yaptım evde bakım maaşı için acaba heyet eve tekrar gelir mi yoksa işlem direk başlar mı ? Yardımcı olursanız sevinirim

2022 aylığını da alabiliyor muyum şuan sadece eşim çalışıyor evde bakım maaşı da alırsam bu gelir engelli aylığına da yansır mı

şimdiden teşekkür ederim sağolun

Oğlum ben babası

AYRICA HİÇBİR GELİR KAYNAĞIMIZ YOK EVİMİZDE KİRA

Durumunuzda değişiklik bildirir belge ile (işten çıkış belgesi) başvuruda bulunduğunuz için eve 2. heyet gelecektir ve gelir durumunuzun tutması halinde evde bakım aylığı tekrardan bağlanılacaktır.

SON BİR SORU daaha oğlum özel eğiitim alıyor ve biz haftanın neredeyse hergünü dışarda tedavilerle ve tahlillerle geçiyor evde bulunmama gibi bir durumla karşılasırsak ne gibi bir sorun teşkil eder bize

hulyaburak
öncelikle size 2022 aylığı ile ilgili verilen yanlış bilgileri düzelteyim.

çocuğunuz 18 yaşından küçük.
18 yaşından küçük çocuklar 2022 engelli aylıgına başvuramaz. onun adına yakını olarak ebeveyni başvurur. bu aylık türüne de 2022 engelli yakını aylığı denir. engelli yakını aylıgında engelli çocugun anne ve/veya babasının sigortalı çalışan olmaması şarttır.
sizde de ebeveynden biri (eşiniz) sigortalı çalışan. bu durumda siz 2022 engelli yakını aylıgına başvursanız da size engelli yakını aylıgı baglanmaz maalesef.
ayrıca 2022 engelli yakını aylıgı miktarı 979,77 TL'dir. çocuğun rapor oranı isterse % 100 olsun ebeveyne 2022 engelli yakını aylıgı olarak bu miktarda ödeme yapılır. bkz: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

evde bakım aylıgı ile ilgili sorunlarınıza bakalım şimdi.
evde bakım aylıgı için aralık 2015'te başvuru yapmışsınız. 2015 yılı ikinci altı ay için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 606,95 TL altında olması gerekiyordu. eger gelir incelemeniz o tarihte yapılmışsa hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmışsınız ve o yüzden geliriniz uygun bulunmamış.
2016 yılının ilk altı ayı için bu sınır 784,97 TL'dir. bu açıdan geliriniz artık uygun. zaten işten de çıkmışsınız.
geliriniz uygun olduğundan tekrar evde bakım aylıgı için başvurmuşsunuz. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti buyuk olasılıkla tekrar gelecektir. çocugunuz bakıma muhtaç bulunursa da evde bakım aylıgı baglanacaktır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaçlığı degerlendirirken çocuğunuzun yaşından dolayı yapamadıklarını değil engelinden dolayı yapamadıklarını, bakıma muhtaçlığını degerlendirecektir.
bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin gelip gelmeyeceğini aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak öğrenebilir süreç hakkında bilgi alabilirsiniz. ayrıca çocugunuzun özel eğitim aldığını ve genelde dışarıda oldugunuzu da belirtin. onlarla istişare ederek bu konuya da birlikte çözüm bulun.

fosforluhayaller rica ederim ablam benim:) sen de iyi ki varsın. onca kişi okuyup okuyup giderken bildiğini paylaşmaya çalışıyor ve paylaşımdan yana tavrını koyuyorsun. önemli olan da bu. hatamız eksiğimiz olursa zaten hep birlikte birbirimizi tamamlarız.
paylaşalım,hata yapmaktan korkmayalım. hatanın telafisi mümkün, ama sorumluluğu paylaşmamanın telafisi yoktur:)

Üst Alt