Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için kişi başına düşen gelir sınırı ne kadar?

mehmetingo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba cok acil bir cevap rica edicem... Evde dört kişiyiz annem abim ben ve babam. abim çalışmıyor annem ev hanımı, babam %91 engelli, ben çalışıyorum. annem babama baktığına dahir bakım aylıgı alıyor. babamın maaşı 1258 benim maaşım 980 hesapladıgımda 560 kişi başına düşen pay oluyor ve 572 altında kaldıgı için bakım aylığının devam etmesi gerekmiyormu? bugün maaş bordromu götürdüm ve işe girdiğimi bildirdim oradaki bir uzmana kesilirmi diye sordum hesaplamamı söyledim. 572 yi kim söyledi dedi sanki öyle birşey yokmuş gibi bende tereddütte kaldım :/

Bakım maaşı hesaplamasına yönelik, Sosyal Hizmetler Kanunu'ndaki madde şöyle der;

'Bakıma ihtiyacı olan engellilere özel bakım merkezlerinde sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, (20.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardan fazla olamaz. Bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakımına destek için ise (10.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar aylık sosyal yardım yapılır.'

Buna göre Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2015 yılı memur maaş katsayılarını 1 Ocak 2015 itibariyle güncellemiştir.

Yapılan bu güncelleme ile;

1.1.2015-30.6.2015 döneminde geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 572,64 TL dir. Hesaplamanızda bir yanlışlık yok bakım aylığı kişi başına düşen gelir hesabına göre kesilemez.

Life,
yanlış dayanak götermişsin. yukarıda Kanun maddesinden alıntıladığın kısmın da memur maaş katsayısıyla ilgili bahsettiğin güncellemenin de 572,64 TL'nin nasıl hesaplandıgıyla alakası bile yok. işin açıkçası kanunun ilgili maddesinden alıntıladığın kısmı da genel müdürlüğün guncelediği konuyu da yanlış yorumlamışın.
bahsettiğin konular evde bakım aylık miktarının (793,08 TL) hesaplanmasıyla ilgilidir.
572,64 TL'nin nasıl hesaplandığıyla ilgili alakası bile yok bunların. 572,64 TL'nin hesaplanmasında asgari ücret esas alınır.
.......
Mehmetingo,
hanede kişi başına düşen aylık gelir miktarı sınırı 572,64 TL'dir ablam. memur bilmiyor demek ki. evde bakım aylığı miktarı ve gelir sınırı :http://www.engelliler.biz/forum/evd...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 572,64 Tl altındaysa gelirin uygun çıkar. rahat ol sen.

Engelli bakım aylığı için evdeki kişi değişikliği

Merhabalar babam beyin felci geçirdi %91 engel raporu var. Bakım aylığı alıyoruz evde 4 kişiyiz. Babamın emekli maaşı ve benim asgari ücretim var abim çalışmıyor annem ise babama bakıyor. Abim ikametgah değiştirecek evden çıkıyor onun yerine evli olan ve çalışmayan ablamın ikametgahını eve dahil etsek gelire dahil olabilir mi? 183 ü aradığımda evli oldugu icin ve eşi çalıştığı için eşinin maaşıda eklenir dediler ama sadece ablam eve dahil olacak yine 4 kişi olacağız yardımcı olmanızı rica ederim

3 kişi olsanız bile kişi başı gelir kriteri 1216×3=3645 , TL yı geçiyor mu geliriniz mehmetingo
Evli olanların eşide araştırılıyor doğrudur

Evet 3 kişi kalırsak geçiyor ,bende ikametgahımı aldırsam farklı bir yere sonuçta o zaman evde annem ve babam kalıyor babamın emekli maaşı 2170 tl o zaman ikiye bölünürse 1085 tl denk geliyor o zaman ili kişi kalırsa bakıcı ve engelli olarak alabilirler mi acaba
Zorro

Ayrılma ana babadan, hiç bir şey ana baba ocağı gibi şefkatli olamaz, maaş için değmez.

Kalem

Annem ve babam iki kişi kalırsa bakım aylığı almaya devam edebilirler mi ablacım Kalem babamın bi emekli maaşı var 2170 tl ev kira

Üst Alt