Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı kesildi. Ne yapabiliriz?

salih mazlum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben salıh, iki tane özürlü çocuğum var. hanımım evde bakım parası alıyordu, üç aydır alamıyoruz. gerekçe olarak da, baba olarak maaşımın fazla olduğunu söylüyorlar.
özürlü çocuğun birisine alıyorduk

benim ne yapmam lazım?

Hanede kişi başına düşen gelir, evde bakım maaşı alabilmek için öngörülen 318 tl'yi aşmışsa, SHÇEK aylığı kesebilir.
Eğer bu rakamı geçmediyse geliriniz, kuruma itiraz edebilirsiniz

shçek geliri hesaplıyor gideri hiç sormuyor zaten. arkadaş kiracıysa ne olacak

itiraz dilekcesi yazın hakkınızı arayın efendim...

sayın o. boğa abıcım baştan maaş verılmeden araştırma yapılmıyomuda sonradan kesıyorlar ben anlamadım ve bunu nasıl araştırıyorlar bızden ıstenen belgelerle okadar koşuyoruzkı hepsını tamam edıp ellerıne verıyoruz bırde arkadaşın 2 özurlu coğuğu varmış yazıktır ya

inşallah enkısa zamanda hallonur,

2 engelli çocuğun babası 2 bin tl bile maaş alsa hiç yoktan 1 ne balanması lazım adaletli olanı budur ama arkadaşlar birde şunu unutmayalım mal varlığı çoksa maaşın kesilmeside normaldir bence tabi tam olarak neyin ne olduğunu bilmiyoruzz..

Evde Bakım maaşını kestiler, 2022 maaşı da verilmedi?

ben mazlum. biri 22 ve 16 yaşlarında engeli babasıyım. okul ve vergi indiri mi harıç hiç bir sosyal haktan yararlanamıyorum. anne bakım parası aldım kestiler. üç ayda bır özürlü maaşı da alamıyorum.
bana gerekçe olarak benim gelirimi öne sürüyorla.r ben işe gidiyorum anne bu çocuklarla baş başa kalıyor. bunlara nasıl bakar bunların tuvalet yeme içme banyo bu çocuklar hiçbir şeyini karşılayamıyorlar herşeyleri anneleri tarafın dan karşılanıyor
bu anneye ödül verilmesi gerekirken bunlar alınan parayı kesti bana biraz yardımcı olun akıl verin

arkadaşım inşallah maaşa güvenipte borç altına girmemişindir yadeyilse çok zor işin.
bende kendimden korkmaya başladım inşallah senin başına gelen benim başıma gelmez.
sizin gelir seviyeniz ayda kişi başına düşen 318 TL geçiyormu? buna bi açıklık getirseniz herkez için çok iyi olacak eğerki durduk yerde kesiliyorsa şayet 318 TL yide geçmiyorsa kişi başı geliriniz bu demektirki kimse bakım parasına güvenmesin ve borca girmesin. teşekkürler lütfen cevaplarsan çok sevinirim

cevap : biz 6 kişiyiz oğlum askerden geldiği için onu kabul etmiyorlar çalıştığı için için bizim aylık gelirimizi 5 kişi sayıyorlar. ayda kişi başına düşen 340 oluyor.

(ilgilendiğiniz için teşekkürler )

evet dediğimiz gibi SHÇEK demeki araşıtırıp buluyolar demekki aylık kişi başına geliriniz 318TL yi geçmemesi gerekirken sizinki geçmiş 340 TL bulmuş bu yüzden kesmleri normal bence kanunlar kişi başına 318 tl geçmeyecek diyor yapılacak bişey yok.

sınırı geçmişsiniz kesilmesi normal

teşekkürler çokk iyi aydınlatıp moral veriyorsunz görende busitedeki kişilerin un utuzukuru lar zanneder mazlum küs yinede teşekkürer

İstediğiniz şekilde cevap alamadığınız için bu siteye haksızlık etmeye dila uzatmaya hakkınız yok.
Yorum yapan arkadaşların çoğu almanız yönün de yorum yapmışlar zaten.
Ancak yasalar da ne yazmışsa o uygulanıyor.
Lütfen üzüntünüzün acısı başka yerlerden çıkarınız.
Saygılarımla.

Salih mazlum arkadaşım;
sana cvp yazan arkadaşların hepsi sorununla ilgilenmişler ve sana yardımcı olmaya çalışmışlar yasa da geçen 318 TL'yi aşmama şartını bu sitedeki insanlar koymadılar ki onlara ve siteye sitem ediyorsun.
Sana nasıl moral verilsin veya nasıl akıl verilsin daha anlayamadım ben maaşını gerekli şartlara uymadığın gerekçesiyle shçek kesmiş.Eğer haksız yere kesilmiş olsaydı bir dilekçeyle başvuru yapıp hakkını arayabilirdin ama yapacak bir şey yok.
Biraz daha hassas davranman dileğiyle İyi günler...

İyi günler bakıcı maaşı alıyordum kişi başı gelir Temmuz ayındabildirdiğimiz halde kesilmedi alıyoruz bir sorun olurmu bilgisi olan yazabiliri mi dilekçe mi verdiğim halde yattı maaaşım

Üst Alt