Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım aylığı müracaatından sonraki süreç hakkında bilgi verir misiniz?
Eve gelen heyet, özürlü kişi, kendi yemeğini ,kendisi yiyormu? Banyo tuvalet ihyiyaçlarını kendisi karşılıyormu? Kıyafetlerini kendisi giyebiliyor mu? Moral durumu nasıl ?
Bunlarla ilgili sözlü sorular soruyor.Bir iki evrak var onları da gelen memurlar dolduruyor.
Benim babam geçen yıldan bu yana iki bacağını da kaybetti. Birde açık kalp ameliyatı oldu. Bakım aylığı için geçen hafta müracaat ettik. Eve heyet geleceğini söylediler. Fakat daha fazla bilgim yoktu. Teşekkür ederim.
evrak tesliminden sonra 7-8 ay gibi bir süreçden sonra heyet eve geliyor arkadaşım.bu süre genelde sıradaki dosya sıranada bağlı ama genelde 7-8 ayı buluyor.sonrasında heyet eve geliyor hastanın durumuna ev ortamına bakıyorlar .soru soruyorlar.sonrasında size eğer ziraart bankasına hesap açtırın bize numarayı bildirin derlerse heyetten geçtiniz demektir.ziraart bankasına heasp açtırıyorsunuz sonrasında 3 yada 4 ay içinde maaş yatmaya başlıyor arkadaşım.anlayacagın biraz bekleyeceksin.
Bizde durum farklı oldu. Eve gelen görevli bankada hesap açmamızı istedi, 4 ay sonrasında evde bakım ücretini alabildik. Evde bakım ücretinde biriken ücreti ilk defa duyuyorum.
N.UÇAN arkadaşım doğru biliyorsun.Bakım ücretinde biriken para alma gibi bir durum söz konusu degil.hangi ay bağlanmıl-şsan o ayın parasını alırsın.toplu biriken para 2022 maaşında alınıyor arkadaşlar..
Babamın evde bakım aylığı ile ilgili olarak 3 ay kadar önce eve gelen heyet olumlu cevp verip hesap açtırıp bildirin dedi. Hemen hesap açtırdık ve bildirdik. Ama hala para yatmadı hesaba. Ben İzmirdeyim, bu durumu telefonla sorabileceğimiz bilgi alabileceğimiz bir yer varmı.