Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı neden kesilmiş olabilir?

ht1107

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ekim ayının 25inde yatması gereken ablamın maaşı yatmadı.Ablam yüzde 90 ağır özürlü ve annem bakmakta,maaşını almakta.Evde ben annem ve ablam üç kişiydik.Ancak ben eylül ayında evlendim.İkamet değişikliğini henüz yapamadım. Evlendiğimi bildirmem mi gerekiyordu acaba.Bu nedenle kesilmiş olabilir mi ? Nasıl tekrar bağlanır ? (Kişi başına düşen gelir evlenmeden önce de şimdi de sınırın altında ve ablamın raporu süresiz)

şu an nerede kalıyorsunuz? ikamet değiştirmedim derken halen annenlerle mi kalıorsun? yoksa ikamet değiştirmedin sadece ama başka yerde kalıorsun? tam açıklar mısın? eşin nerde kalıyor?

Şu an eşimle başka yerde oturuyoruz. Zamanım olmadığı için ikametimi değiştirememiştim.

bu durumda bu tespit edilmiş olup evde bakım aylığı kesilebilir. eşinizin geliri ne durumda? ve siz olmadan anneniz ve ablanızın hanedeki kişi başına düşen aylık geliri sınırı geçiyor mu?

Eşimin geliri olursa sınırı geçer. Ben dahil edilmediğimde annemle ablamın toplam maaşı 1000 tl gibi birşey oluyor. Yine geçmiyor yani

anlaşıldı sorun. sizin ikametiniz ablanızın hanesinde olduğundan sizin de geliriniz eklendi ve sınırını geçtiğinden aylık kesilmiş buyuk ihtimalle. İl müdürlüğüne gidin aylığın akibetini öğrenin öncelikle. kesilmişse sebebini ögrenin.
TMK hükümlerine göre evli oldugunuz için eşinizden dolayı sizin de geliriniz var sayılır. o yüzden, aylık kesilmişse, hemen ikametinizi ablanızın evinden aldırın kendi evinize taşıyın. ikametiniz değiştikten sonra aile bakanlığı il müdürlüğüne gidip tekrar başvuru yapsın anneniz.

Umarım başka bir sebep yoktur başka sebep gelmiyor aklıma sonuçta evlenmeden önce veya sonra her türlü gelir sınırının altında oluyor maaş. Çok teşekkür ederim.

dediğim gibi önce il müdürlüğüne gidin. aylık kesilmişse niçin kesildiğini öğrenin sonra devam ederiz.

aylık kesilmişse dediğim gibi evlenmeniz bunda etkili olmuştur diye düşünüyorum.
tekrar ediyorum sizin ikametiniz ablanızın oldugu evde ve siz evlisiniz artık. eşinizin geliri var. TMK hükümlerine göre eşiniz size kanunen bakmakla yukumludur ve geliriniz yok denemez. gelirden sadece sizin çalışmanızı anlamayın lütfen. eşinizin gelirinden size de bir gelir düşüyor. Bu TMK hükümlerine göre belirlenir.
lakin şu an yeni yönetmelik de yayınlanmadı. nasıl bir işlem yaptıklarını da görmem gerekiyor önce. siz dediğimi yapın sonra da gelişmelerden haberdar edin. ona göre yönlendirrim sizi.

Bugün il sosyal hizmete gittim kesilmemiş maaş. Ekim ayında erken yatmış.Ama annem olmadığı ve tatilde olduğu için bildirmesi gerekiyormuş. Evlendiğimi de annemin bildirmesi gerekiyormuş. Annemin bu durumda ne yapması gerekiyor? Tekrar incelemeye mi gelecekler yoksa annemin maaşını gösteren dekont filan götürmesi gerekir mi ? İkametimi de aldırdım.

hadi geçmiş olsun:) kesilmediğine sevindim.
evet, anneniz tatil için bir yere gittiğinde bildirmek zorunda. hangi tarihler arasında tatilini nerede geçireceğini il müdürlüğüne söylemeli. bu durumda asla sorun çıkmaz. tatile giderken yanında bakım hizmeti sunduğu engelliyi de götürmeli. Aksi durumda bunu da belirtmeli.
hane içindeki kişi değişiklikleri en geç 1 ay içinde bildirilmek zorunda. siz ikametinizi yeni aldırdınız. anneniz il müdürlüğüne gidecek sizin evlenmeniz sebebiyle haneden ayrıldığını söyleyecek.
eger haneden sizin eksilmenizle gelir durumunda değişiklik yoksa aylığa devam.
heyetin denetim için gelip gelmemesi onlara baglı. sadece bu durumlardan dolayı gelinmesine gerek yok. ama uzun zamandır denetim yapılmamışsa denetime gelebilirler.
annenizin maaşını bildirmesi gerekir mi derken? anlamadım?
anneniz evde bakım aylığı baglandıktan sonra bir maaş mı almaya başladı?

aldığı evde bakım maaşının banka dekontunu mu soruyorsunuz yoksa? yok onu götürmesine gerek yok. bahsettiğiniz başka bir şeyse yazarsınız.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle :) Dekont derken yani siz söylemişsiniz zaten Eğer haneden sizin eksilmenizle gelir durumunda değişiklik yoksa kısmı için ben olmadan annemle ablamın almış olduğu maaşı gösteren belge anlamında. Ama onlar sanırım geliri zaten tekrar hesap ediyorlar evlendiğim bildirildikten sonra. Bizim götürmemiz gereken bir şey yok yani demek istemiştim. Tekrar teşekkürler.

Annem ile ablamın maaşını toplayıp ikiye bölünce 508,40 TL gibi bir miktar oluyor. Sanırım şu an için 540'lı idi. Bu durumda kesilmez değil mi ?

rica ederim ablam:)

evde bakım aylıkları gelire dahil edilmez. onun haricindeki her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. buna göre kişi başına düşen aylık gelir 540,47 Tl altındaysa aylık kesilmez:)

Üst Alt