Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı şizofreni hasta yakınlarına verilir mi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
bu evde bakım aylığı nedir kimlere verilir örneğin %80 engelli başkalarının yardımı olmadan hayatını devam ettiremez raporu olan bir 33 yaşında şizofren yakını anne veya baba bu aylığı alabilirmi hanede 4 kişi yaşıyor gelir olarak 870 TL emekli maaşı var ama engelli kişi emekli babasının sosyal haklarından yararlanıyor....(emekli babanın üzerinde 2 adet ev gözüküyor) biri daire biri gecekondu
bu hastanın annesi veya babası evde bakım aylığı alabilirmi eger alabilirse nereye hangi evraklar ile başvuru yapılması gerekiyor teşekürler saygılar

Aşağıdakilerden biri ile ilgili olarak başkasının mutlak bakımına ihtiyaç duyuluyorsa, veya her ikisi ile ilgili olarak kısmen başkasının bakımına ihtiyaç duyuluyorsa, gelir şartları da uygunsa (hanede kişi başına düşen miktar 318 tl'den az olmalı), evet, evde bakım maaşı için il/ilçe sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna başvuru yapabilirsiniz. Gerekli tüm evraklar oradan temin edilir:
b) Güvenlikte olmayı (kendisine ve çevresine zarar verme riskinin olmamasını, tehlike anında tehlikede olduğunu algılayabilmesini, tehlikeden kurtulmak için çaba sarf edebilmeyi)

d) Ev işlerini ve idaresini yapabilmeyi (bir evde kendi başına yalnız ve başkasının yardımı olmadan yaşabilmeyi, alışveriş yapabilmeyi, yemek pişirebilmeyi, evi temizleyebilmeyi, bulaşık ve çamaşır yıkayabilmeyi, sobasını yakarak ısınabilmeyi)

Evt gerekli şartlar varsa alırsın biz alıyoruz kardeş:)

sizin hastanız kaç yaşında şizofreni hastasımı mavirüzgar daha açıklayacıyı bilgiler verebilirmisin bu iş için tekrar raporm çıkartılıyormu yoksa var olan %80 rapor geçerlimidir

Selam
Abim 37 yaşında 18 senedir şizofren hastası kendine bakıcak durumda değil 15 günde bir iğne oluyor babam veya ben olmadan kendi başına yaşayamaz durumda bunu gelen sağlık ekibide görüyor zaten kişi başına düşen gelirde belli olduğu için maaşa bağlandık.

Yani sizinde hastanız bir kişinin yardımı olmadan günlük yaşamını idare edemiyicek ve ilaçlarını kendisi içicek bilinçde değilse ve raporunuzda % 80 diyorsunuz alırsınız tabiki aylık...Ama kişi başına düşen gelirin 318 ytl den az olması şartınıda unutmayın lütfen...

sevgiler:)

hocam benim abimde 33 yaşında 13 senedir şizofreni hastası kronik şizofren %80 zihinsel özürlü raporu verdiler...bu durumda evde bakım aylığını bağlatmak iin ilk olarak nereye nasıl başvuracağım hangi belgeleri tamamlayacağım ne tür işlemler yapılacak fert başına düşen gelir 318 TL nin altında gelirde problem yok raporda problem yok ilk nereye hangi evraklar ile başvuru yapacağım bana aydınlatıcı bilgiler verebilirsen çok sevinirim...eve gelen ekip demişsin ne ekibi geliyor eve bu arada %80 rapor ile emekli babamın sosyal yani sağlık haklarından yararlanıyor buna ragmen baglanırmı evde bakım aylığı ayrıca eger baglanırsa kaç para bu evde bakım aylığı yardımların için şimdiden çok teşekürler kardeş

Tekrar selam kunta
Abinin % 80 raporu ile birlikte ANKARA SOSYAL İL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE gitmen gerekiyor..Profilinde ilini ankara yazıdğın için öyle söyledim.

Sosyal hizmetlerde abimden dolayı bakım aylığına başvurmak istediğini söylediğinde zaten sana gerekli evraklar verilecektir ve memur seni yönlendiricektir.

Sen tüm evraklarını teslim ettikten sonra eve memur gelicek hastanızın durumunu ve gelir kontrolünüzü yapıcak.Abin kendi başına yaşayamıyacak durumdaysa ki %80 raporu bunu gösteriyor memur sana ziraat bankasından hesap nosu açmanı istiyecek.Hesap nosu açıp fotokopisini memura götürdükten 70 gün sonra maaşın bağlanacak.Ama ankara ilinde olman sana avantaj sağlayabilir çünkü her ilin tamamlanan evrakları ankaradan onaydan sonra maaşa bağlanılıyor.Sen dediğim gibi sosyal il hiz.ler müd.lüğüne git aklına takılan başka soru olursa bana yazabilirsin...Bu arada babandan ssk lı olması bakım aylığını almanıza engel değil kişi başına düşen gelirinizin 318 ytl yi geçmemesi yeterli zaten siiznde öyleymiş...

Sağlıklı günler diliyorum.

Sayın yılmaz abim clopixol depot iğnesi oluyor ve sayın şizofren evet bu hastalık çeşitli oluyor...
Abimin yaşadığı şizofreni tüm yaşam kalitesini düşüren türünden..Yani paranoya,halüsinasyon,gerçekle-gerçek dışı arasında bağ kuramama tabi eskiye oranla tedaviyle çok daha iyi durumda şu anda fakat yinede bir başkasının yardımıyla desteğiyle yaşayabiliyor...

sevgilerimle

arkadaşlar istanbulda ikamet ediyorum. annem 25 yıldır şizofren ve babamdan yasal olarak ayrılar.Boşandılar yani. Anneme teyzem ve dayım bakıyor , ancak ona bakabilecek maddi durumumuz malesef çok çok kısıtlı. Annem için devletten maddi yardım alabilir miyim? Nereye başvurabilirim? Aylık ne kadar yardım alabilirim?

eforfn, eğer hanede kişi başına düşen gelir 318 tl'den azsa, il/ilçe sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu'na başvuru yapabilirsiniz.

beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.

Üst Alt