Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı talebimiz reddedildi. Nasıl bir itiraz dilekçesi yazmalıyım?

adaletnerede

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Siz bir konuda danışmak istiyorum lütfen yardımcı olun.
Babamın %90 engelli raporu var iki gözüde görmüyor. Evde bakım maaşı için başvurduk. Geldiler incelediler. 1 hafta sonra red mektubu geldi. Mektupta ağır engelli olduğunu kabul etmişler ama hayatını başkasının yardımı olmadan devam ettirebileceği kanaatine varmışlar. Benim babam gözleri görmediği için eve mahkum olmuş bi insan. Evde sadece kendi kendine tuvalet ve banyo ihtiyacını giderebilmesi mi hayatını yardım olmadan devam ettireceği anlamına geliyor. Ne yemek yapabilir ne tek başına dışarı çıkabilir. Evimiz sobalı ne sobayı tek başına yakabilir. Babam emekli aylığı 1000 lira civarında kişi başına düşen gelir de bahsettikleri meblayı geçmiyor. Evimiz de 2 oda 1 salon sobalı eski bir ev. Bizim bu parayı haketmemiz için daha ne kadar kötü durumda olmamız gerekiyor ben bunu anlamıyorum. Nasıl bir itiraz dilekçesi yazabilirim lütfen bana yardımcı olur musunuz?

itirazınız kabul edilir heralde

gözleri hiç görmüo demi
benim tanıdım var gözleri görmeyen evde bakım maaşı alan

Hayır hiç görmüyor. Arkadaşlar dilekçe konusunda yardımcı olacak kimse yok mu aranızda?

adaletnerede,
siz yukarıda arkadaşın verdiği linki inceleyin.
eger linkte sayılan bentlerden en az birinde tam bagımlı veya en az ikisinde kısmen başkasına bagımlı ise bakıma muhtaç kabul edilir. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de bu linkteki kriterlere göre değerlendirme yapar.
raporunda agır özürlü kısmı da evet olarak işaretliyse siz il müdürlüğüne gidin itiraz edeceğinizi söyleyin, burada anlattıklarınızı onlara da anlatın. size dilekçe konusunda yardımcı olurlar.

Üst Alt