Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı ve 2022 aylığı dışında başka özürlü aylığı var mı?

nacar

Aktif Üye
Konular
129
Reaksiyonlar
0
bir tanıdık dediler evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgı dışında bir aylıkda varmış dogrumu

hee var kardesim SÜKÜR aylıgı ??? :))

evde bakımdan 600 TL her ay
2022 den ise %70 üstünde olanlar 1011 TL alıyorlar

her iki kurumdan alan kisilerin maası aylık 937 TL para ediyor

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

bencede gözünü toprak doyursuun. her ay yattığın yerden 920 küsür para alıyon şükürr et şükürrr ama madem merak ettin vakıf aylıkları var gelir s,eviyesi az olanlaara ama sana vermezler 1 milyar a yakın gelirin var...

karın tokluğu değil göz tokluğu önemli insaf be

arkadaşlar ben bu soruyu tanıdıgım var onun için sordum tanıgım kişi yetim aylıgı aldıgı için 2022 alamıyor kişi başına geliri 410 tl oldugu için bakım aylıgı alamıyor o yüzden sordum bu soruyu bilmeden yorum yapmayınız :mad:

evet durum kritik yani yokmu bunun 3. yolu hali bakım aylığı için şu 410 tl ye bir müdahale yolu olmalı

Vakıf aylığı var.
Fakat Nacar, bahsettiğin kişi 2022 aylıgı alamıyorsa, vakıf aylıgı da alamaz.
Vakıf aylığı için ilgili Yönetmelik 73. madde şöyle der:

"MADDE 73 – (1) Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara; sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu Yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi halinde aylık bağlanabilir.

Üst Alt