Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığı ve 2022 maaşı aynı anda alınabilir mi?

ad1l2

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
özellikle kalem hanıma soruyorum bir arkadaşın annesi yatalak hasta dedikki bbana ben annemin engelli maaşını hemde evde bakım maaşını alıyorrum dedi bende şaşırdım ikisini vermezler dedim ben alıyorum ama dedi bu mümkünmüdür acaba bbu konuda bilgisi olan varmı?

doğrudur. 2022 maaşı engellinin kendisine verilir, bakım maaşı ise bakıcısına verilir. yani annesinin maaşını banka kartıyla kendisi çekiyordur.

peki anladımda yani iki maaş olmuyor diyorlardı bbunu sydvakfında bile bana söylediler demekki bu konudaki yasa değişti

ben geçen yaz başvurumu reddettiler,sadece bakım parası alıyorum.bir de babamın emekli maaşı.evde 3 kiişiyiz..%99 ağır özürlü raporum var

Hanedeki gelir durumu uygunsa elbette 2022 aylığı ile birlikte evde bakım aylığı da alabilirsiniz. Şu an bir yönetmelik değişikliği olmadı. Yeni yönetmelik yayınlanır ve o konudaki hükmü değiştirirlerse dedikleri mümkün ama şimdilik değil.
Bu konuda yönetmelik hükmü açıktır ve evde bakım aylığı ile b,rlikte 2022 aylığı da alınabilir.

engelli kişi malulen emekliyse ve de ağır özürlü şizofren hastasıysa da alamaz mı engelli maaşı ona bakan kişi bakım maaşı alıyorsa ve o da malulen emekliyse engelli maaşı alamaz mı

emekli veya sigortalı olan kişilere hiç bir şekilde 2022 engelli maaşı bağlanmaz

tşk ederm

bişe daha aklıa takıldı da yeşil kartı olan ve sigortası olmayan hiç bi maaşı olmayan ağır bakıma muhtaç hasta alabilir mi peki bu maaşı ayriyetten bakıcı maaşı alan bakanı da varsa

2022 aylığı için muhtaç olduğu tespit edilirse, evet alabilir aylık. bakım aylığı alınıyor alması 2022 aylığında engel değildir ve evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ve üstünde çıkmazsa muhtaç olduğuna karar verilir ve aylık bağlanır.
bunun için ikamet ettiği yerdeki vakfa başvursun.
ayrıca şurayı dikkatle okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Kalem;

babamın emekli maaşı 1.050 idi ama ev almak içim 5.000 tl eksikti kredi çektik. 2 sene 740tl alıcaz, bu 2 sene 2022 maaşı alabilir miyiz?

memati, maalesef alamazsın 2022 aylığı. babanın maaşı 1050 lira ve kredi için yapılan kesinti dikkate alınmaz. hanede 3 kişi yaşadıgınız için maaşı üçe bldüğümüzde muhtaçlık sınırı olan 255,22 lirayı geçtiği için talebiniz reddedilir.
eve bakmaya bile gerek kalmıor yani.

Kalem;

yeni yasaya göre engelli maaşı ve bakım aylığı ikisi bir arada olmayacakmış öylemi doğrumu duydum bir bilen varmı

Adil, artık 2022 aylıkları gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil edilecek. Duyduğun budur.
Hanede gelirler hesaplanırken evde bakım aylığı da gelir olarak dikkate alınacak ve kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da ustundeyse 2022 aylığı baglanmayacak.
ÖRNEK: hanede 3 kişi yaşıyor. biri evde bakım aylığı alıyor ve başka gelir yok. Evde bakım aylığını üçe böldüğümüzde 255,22 liraya eşit çıkıyor. bu durumda 2022 aylığı baglanmaz.

Evde Bakım aylığı ve 2022 maaşı aynı anda alınabilir mi yeni kanun ne bilen varmı 2019

cankartal

kanunda bir değişiklik yok gelir şartlarınız tutuosa elbette alabilirsiniz
örnek 3 kişilik aile ve tek gelir ebm (1305tl) bu aile hem ebm hem 2022 alır ama bu aile 3 değilde 2 kişi olsa alamazdı.

-mka

benim anlamadığım konu annemin 1600 ytl ölüm aylığı var ve annem ağır özürlü olduğu için evde bakım maaşı 1305 tl bana yatıyor evde annem ben ve eşim üç kişiyiz bu durumda ikisinin toplamı 2022 engelli maaşı kişi başı gelir 600 X 3- 1800 yaptığı için eve giren 2905 tl fazla olduğundan bağlanamıyor ama annemin ölüm aylığı 1600 tl evde üç kişi olduğumuzdan 1800 tl altında olduğu için banada 600 tl engelli 2022 maşı bağlanabiliyor ve toplam 2200 tl yapıyor evde bakım maaşı kişi başı düşen gelir 1219 liraydı evde üç kişi olduğumuzda eve giren gelir 3657tl geçmemesi lazım bu maaşı o zaman hak ediyoruz evde bakım maaşını iptal ettrip 2022 maşını başlattırıp sonra evde bakım maaşını mı bağlatmak lazım anlamadım gitti nasıl bir hesap bu

cankartal
[FONT=sans-serif]benim anlamadığım konu annemin 1600 ytl ölüm aylığı var ve annem ağır özürlü olduğu için evde bakım maaşı 1305 tl bana yatıyor evde annem ben ve eşim üç kişiyiz bu durumda ikisinin toplamı 2022 engelli maaşı kişi başı gelir 600 X 3- 1800 yaptığı için eve giren 2905 tl fazla olduğundan bağlanamıyor [/FONT]
doğrudur bahsettıgn şekılde baglanmaz
[FONT=sans-serif]annemin ölüm aylığı 1600 tl evde üç kişi olduğumuzdan 1800 tl altında olduğu için banada 600 tl engelli 2022 maşı bağlanabiliyor ve toplam 2200 tl yapıyor evde bakım maaşı kişi başı düşen gelir 1219 liraydı evde üç kişi olduğumuzda eve giren gelir 3657tl geçmemesi lazım bu maaşı o zaman hak ediyoruz[/FONT]
burasıda dogru annenızn maaşı +2022 toplamı ile ebm alabılırsınız
[FONT=sans-serif]vde bakım maaşını iptal ettrip 2022 maşını başlattırıp sonra evde bakım maaşını mı bağlatmak lazım anlamadım gitti nasıl bir hesap bu[/FONT]
söyledıgınız mantıklı zamanında bende çok düşündüm işin içinden çıkamadım.bildiğin üzere ebm hesabı yapılırken alınan 2022 hesaba dahıl edılır, 2022 alırkende ebm hesaba dahıl edılır.
sıkıntı şu arada rutın kontroller oluo o zaman 2022 yı haksız aldıgnız ortaya çıkacak. ebm baglatırken 2022 kestırmezsenız kontrolde ortaya çıkarsa yersız ödeme dıe ödedıklerını faızıyle gerı alırlar bence hiç böyle bi işlmeme başvurmayın sadece yüksek olan ebmyı alın

1600 +1305 : 2905 / 3 :968 2022 alamazsınz 2022 de sadece emsal kıra bedelı gelrı hesaplamasından düşer eğer en az 1100 lira kıra bedelı ödüyorsanız (yapılan zamlar harıç gelen zamlarıda ekelrsenız belkıde 1200 lük bir evde oturuoyor omaznız gerekıo) 2022 + ebm yi ölüm maaşı ile birlikte alabilirsiniz aksı taktrıde şuan sizin için en uygunu engelli olaeak ebm almanız

-mka

kira bedeli 2022 maaşı bağlanırken kira gelir hesabından düşerse iyi

Son düzenleme:
cankartal

zaten öyle oluyo.
mısal 1600 alıodu annen 1305 tlde ebm napar 2905 bu durumda 2022 bağlanmaz niye başka heç gelırınız olmasa bile 2905 - 3 :969 eder2022 de sınır 609 o yüzden olmaz .ama diyelimki misal 1200 lira emsal kıra ödüonuz 2905 - 1200 : 1705 sizn hane gelirniz 1705 olarak hesaplanır bunu hanedekıkişiye böl 1705 / 3 : 569 tl eder ve siz 1600 + ebm + 2022 alırsınız.kirayı yüksek gösterdım ama gelen heyet ıkametınız oldugu yerdekı emsal bedele bakar isterse siz 2000 tl kıra ödeyın bu hesaplamayı yaparken 1600 liraya gelen temmz zammı ve ebmye gelen temmuz zamları hariç o zamlarla belki 1200 lira kıra ödemenz bile 2022 almanıza yetmeyebilir

Benimde sizlere bir sorum olacak.
Ben üç yıl calistigim işyeri ile mahkemelik
oldum çocuğum engelli bakim maaşı alıyoruz artı ben işsizim diye 2022 maaşında bağlandı yalniz eğer mahkemeyi kazanırsam geriye dönük işsizlik maaşını başvuru yapıp alabilirim peki sonra sıkıntı çıkarmı gelir fazla diye

Üst Alt