Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı zarar eden iş yerimize rağmen bağlanmazsa ne yapabiliriz..?

hazanguz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
benim oğlum /80 agır özürlü.ben evda bakım maaşı almak istiyorum.eşim esnaf ayriyeten emekli aylık 750 alıyor.bizden iş yerinin kar zarar bilançosunu istediler sonuç zarar cıkıyor.eve kontrele gelen kişiler kar etmeyen bir iş yeri olurmu deyip kendi akıllarından aylık bi gelir söyleyip sizin almanız zor olmaz diyorlar. benimle bu konu hakkında bilgi paylaşırsanız sevinirim

eger karı zararı belgeleyen bir evrağınız varsa denetlemeye gelen kişilerin yorum yapmaya hakları yok ki.

öncelikle ilginiz için cok teşekkr edrim maliyeden cıkartım belgeyi belge var.ama alamassın diyorlar .yani o belge yeterli dimi .bu günkü şartlarda zaten bi çok esnaf zararla kepenk kapatıyor niye inanmıyorlar anlamak zor.bişey daha sorcam onların görüşleri etkili olurmu

zarar eden bir işyerini açık tutmaktaki mantıgı anlamak mümkün değil, madem zarar ediyor o halde kapatın, evde bakım aylıgını alın,

illaki kişi zarar ediyor diye kapatacak değil değilmi. bu yıl zarar eder önümüzdeki yıl kar eder. nasıl bir düşüncedir sizin düşünceniz kardeş. kişi devlete el açmıyor ki. sadece hakkı varsa almak istiyor. ne var bunda

mantıkmı arıyorsun mantık şu ha gayret ya kısmet bu gun olmadı belki yarın .bu bir süreç tabiki kapatmak gerekirse kapatılır.esnaf kişiler beni daha iyi anlar sanırım

sarı kanarya 72;

İşte devlet de diyor ki , emekli maaşın var, işyerin var, sen hak etmiyorsun diyor, zarar ediyorsan kapat gel diyor ,

arkadaşlar benimde işyerim vardı bakım parası için müracat ettigimde işlerimde okadar çok iyi degildi vegi levhamı fotokopisini verdim kişi başına düşen gelirin altında oldugu için hiç bir zorluk çıkarmadılar aksine çalışan memurlar çok yardımcı oldular allah razı olsun 3 yıldır alıyor eşim bende gene esnafım ama birkere kapatıp yeniden açtım iş yerimi zaten çogu esnaf zor durumdayız umut dünyası ha bu gün iyi olur ha yarın deyip günlük çorba paramızı çıkartınca şükür ediyoruz syg

Hülya, sizin işyerinizden elde ettiğiniz geliri hesaplamak için yıllık gelirinizin aylık ortalaması baz alınır. Kendi işyeriniz olduğundan vergi olayınız da vardır. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi vergi bilgileriniz resmi belge niteliğindedir. Bu şekilde yıllık gelirinize vergi levhanızdan bakın ve aylık ortalamasını bulun ve gelir hesabına dahil edin.
işyerinden elde ettiğiniz yıllık gelirin aylık ortalamasıyla birlikte eşinizin emekli aylığı ve varsa başka gelirleriniz toplanır ve kişi saysıına bölünür. Tüm gelirlerinizin toplamı kişi sayısına bölündüğünde aylık 423 TL'yi geçiyorsa evde bakım aylığı baglanmaz. Bu şek,lde gelirinizi gözden geçirin ve hesabınızı yapın.
Şurayı inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

ilginize teşekkür ederim.İş yeri yeni açılış yapıldı.6 ay oldu.vergi levhamıza göre kazancımız yok .Benim endişem vergi levhamıza göre işlem yapmamalı.Kendileri diyor ev kira dükkan kira 4 boğaz emekli maaşıyetmez.illaki kaarınız vardır diye.Herhalde eksik vergi verdiğimizi düşünüyorlar.

Hımm, durum şimdi anlaşıldı. Yıllık kazancınızı bu durumda kar zarar bilançosuna bakarak tesbit etmeye çalışmışlar. Oysa işyeriniz oldugunda yıllık gelir dikkate alınır. Bu yıllık gelirin aylık ortalaması baz alınır. Bu konuda gerekirse bilemiyorum ilgili kurum neresidir maliye'ye vs başvurun ( bu konuda nereye başvurulur nereden bilgi alınır bilemiyorum yani hemen aklıma maliye geldi ama bu bilgim yanlış olabilir) ve bakım hizmetleri degerlendirme heyeti'nin tesbit ettiği aylık gelir ortalamasını soyleyin. gerekirse tekrar tesbit ettirmeye çalışın.
ayrıca buna bile lüzum yok yahu. Yıllık geliriniz ortaya çıkmadan nasıl kafadan yıllık gelirin aylık ortalamasını tesbit ederler?
Siz en iyisi başvurunuzun reddedildiğine dair yazı size ulaştıktan sonraki 30 gün içinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne itiraz edin.
İtiraz gerekçeniz olarak işyerinizin henuz altı aylık oldugunu, yeni açıldıgını ve yıllık gelirin aylık ortalamasının kafadan haksız yere fazla çıkartıldıgını soyleyin ve yeniden heyet isteyin.
Bunun için de özellikle itiraz dilekçenize hazırlık olarak 6 aylık işyerinin yıllık gelirinin resmi olarak nasıl tesbit edilebileceğini ögrenmeye çalışın. Bu konuda bilgim yok çünkü.
Ama şunu unutmayın. evde bakım aylıgı için gelirin aylık ortalaması esas alınır. en azından altı aylık gelirden yola çıkarak yıllık gelirinizin aylık ortalaması tarafsız bir şekilde bulunsun diyorum bunu saglamak için gerekirse bilgilenin derim.
Kolay gelsin.

cok teşekkür ederim cok yardımcı oldunuz.itiraz hakkım varsa bunu kullanırım.bizim ev araba arsa vs gibi herhangi bir mal varlıgımız yok zaten hepsini beyan ettim sonucu bekliycem eğer olumsuz bir sonuç cıkarsa sizin söylediklerinizi yaparım.Benim öğrenmek istediğim buydu işte gelen heyetin fikri önemli değil yani resmi belgeler önemli anladım

Üst Alt