Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığım bakıcı değişikliği aşamasında 1 yıl 4 ay kesildi!?

yagmurcuk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, bende bundan iki yıl önce evde bakım üçretine bağlandım ama çok geçmeden benim bakımımı üstlenen annem gözlerini kayıp etti ve bu durumda annemde engelli oldu bunu yetkili kuruma bildirdik bakıcı değişikliği için, yanlız maaşımı kestiler tam bir yıl dört ay boyunca sonra tekrar bağlandı bu defa bakıcım kız kardeşim hem anneme hem bana bakmakla yükümlü oldu. Şimdi benim sorum şu bu bir yıl dört ay boyunca kesintiye uğrayan paramı alabilirmiyim tekrardan sonuçta benim engellim devam ediyordu. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

hayır alamazsınız maalesef.
Çünkü bakım aylığı bakıcıya verilen aylıktır. siz bakıcı değişikliğinde bulununca aylık kesilir. Yeni bakıcınız da il müdürlüğü tarafından onaylanır.
aylıklar il müdürlüğünün bakım hizmetinin onaylanmasından sonraki bir aylık bakım hizmeti verilmesinden sonra başlıyor.

Şöyle anlatayım. kardeşinizin bakıcılığı onaylandı. bir ay size ve annenize baktı. bu 1 ayın ucretini sonraki ay alır. ve bakım hizmeti vermeye devam ettikçe de hizmetinin karşılığını sonraki ay almaya devam eder.
siz engellisiniz diye verilmiyor evde bakım aylığı. bakıcınıza veriliyor. devlet size bakmak uzere akrabanıza bakım ucreti ödüyor. bu ucret de onaydan sonra başlıyor kısacası.

o yuzden onceki kesilen aylıkları almanız mumkun değil.

Üst Alt