Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığım iptal edilmiş. Ne yapabilirim?

eryener

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
11/2009 dan itibaren sosyal hizmetler il hizmetlerinden evden bakım üçreti aldı
12/2009 tarihinde yatmamış
yetkilileri aradım cevap verildi dosyanız iptal olunmuş
ne yapmak gerekiyor bilgilen dirirseniz sevinirim.

4.23.2009 malıben emekli oldum aylık 608 tl alıyorum. 3 cocuk ve eşim' ben varım. başka hiç bir gelirim yo.k gecen defa iptal oldu babamın adına ev var diye iptal edildi itiraz ettiğm kabul edildi ve 10 ay maaşım yattı.
şu an tekrar dosyam iptal olmuş.

bilgilendirir seniz sevinirim

Abi engel durumunuzu yazarmısınız. Ayaktamısınız yürüyebiliyormusunuz ? Babanız deıl sızın evınız olsa dahı kesılmesı yanlıstı zaten. Sebebı neymıs sordunuzmu ? Cok gecmış olsun...

bu tür şeylerde açıkça gerekçe göstermeleri gerekmez mi ?

ben %80 agır özürlüyüm.işitme.her.2kulaktan.sag ayagım kalçadan kesik yok.sebep sordum.ve dilekçe yaz tekrar degelendirmesi için ve cevap geilrdi?ben iki koltuk degnekle yürüyorum?size sorum ben dava açsam nasıl olur.sebep bakıma kritikler taşımadıgından dolayı dosyamı iptal etmişler

başvururlarım hep red edilyor dava aç olur mu?

ben ilçede kalıyorum sordum il hizmetlere git dediler.birecik. urfaya gittim. ben agır özürlü %80 agır özürlüyüm.işitme.her.2kulaktan ve konuşuyorum.sag ayagım kalçadan kesik yok.sebep sordum.ve dilekçe yaz dediler tekrar degelendirmesi için ve cevap geilr dedi ben iki koltuk degnekle yürüyorum?size sorum ben dava açsam nasıl olur.sebep bakıma kritikler taşımadıgından dolayı dosyamı iptal etmişler.ilçede vakıf proje sef engel oluyoruş memur dedi bu durumda nasıl çözüme kavuşurur?n yapım?benim gelirim sgk da malün emekliyım oldum 8 ay öncemaaşım.632tl babamın tarla geliri ayda 20t anaemi tarla geilri 240 tl babamın toplam 7 çocugu var.5 evli benimle bereber 2 bekar evde ben babam annem eşim ve 3 tane çocugumla kalıyoruz

bakıma muhtaçlık düzeyinde olmadığınız için mi yoksa gelir kriterlerinden ötürü mü kesildi bilmiyorum.
Ama işitme ve bir bacağın ampute olmasından dolayı bakıma muhtaçlık düzeyinde kabul edilmeniz ve bir süre evde bakım aylığı ödemesi yapılması benim için süpriz doğrusu. Genelgede bakıma muhtaçlık sınırları belli çünkü...

itiraz dilekçeleri

evde bakım maaşı alyordum iptal oldu itiraz dilekçe örneği istiyorum

Kardeş ne sebeple ıptal ettıler. Gerekce olarak ne dedıler. Durup dururken kesmedıler herhalde.. Cok gecmıs olsun...

----------

Yener ne zamandır alıyodun maaşı. Bu aymı kestıler ?

evet bu ay kestilşer. ben il müdürlügüne itiraz dilekçemi verdi? bugün cevap geldi aynen böyle yazı.ben ilçede oturuyorum.şanlıurfa:birecikte.05,01,2010 tarihi dilekçeniz? evde bakım hizmetinden yararlanan mustafa eryener ile ilgili 24.06.2009 tarihli kontrol incelemesinde bakıma muhtaç özürlülerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine dair yönetmeliğimizin 4. maddesinin (c) bendi (bakıma muhtaçlık) kriteri taşınmadığı özürlünün öz bakım ihtiyaçlarını karşılamada başkasının yardımına gereksinim duymadığı, tespit edildiğinden bakım maaşı kesilmiş olup; bilgilerinize arz edlimiştir.
1. hiç bir özürlünün kontrolunde bulunulmamış benim özürlü kontrolüme gelmeden ve benim evime bunu nasıl yazabiliyor kafasına göre yazıp il hizmet müdürlüğüne gönderip maaşımı iptal etmiştir ben maaşımı 11 aydır alıyorum kasten bana yapılan bir olaydır
2. mahkeme açsam nasıl olur ne yapmam lazım araştırma memurlarının bana kastı var birşeyimiz yok ama dışarı isminiz iyi görünüyor
3. hep taleplerime red cvb geliyo diyor git üst makam yapsın gibisinden hakaretler işitiyorum birde bizi şikayet ediyosun git üst makam yapsın ben yapmıyorum istediğin yere başvurabilirsin ben bu makamda bu koltukta oturdukça sana birşey vermem birecik vakıf müdürü.

İyi ama eryener, bakıma muhtaçlık kriterleri konusunda shçek haklı görünüyor. Yani işitme kaybı ve bi bacağın ampute olması bakıma muhtaçlık kriterlerine göre başkasının bakımına ihtiyaç duymaya neden sayılmıyor.
İtiraz etseniz de bir sonuç alamazsınız.

Üst Alt