Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığımın kesilme sebebi adres değişikliğini bildirmemem mi?

perwer

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
konu hakında bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun lar bu ay bakım aylığı yatmadığını baktım sosyal hizmetleri aradım konu hakında bil istedim verilen cevapta raporun tarihini gectiğini süylediler ve ondan dolayı kesilmiş dediler halbuki ben enson rapurumuz 3 senlik ve son yenilenmemde kendim raporu sosyal hizmetlere gütürmüştüm bana ozaman rapor değişikliğine veya yenisine gerek duyulmadığını beyan ettiler aradan 18 ay geçtikten sonra hiç haber vermeden bi telefon dahi etmeden kesmişler maaşı ve ben bugun sosyal hizmetlere aynısını süyledim bu sefer adres değişikliği bildir memişsin dediler halbuki bu konu hakında sosyal hizmetler müdürlüğü ne bizzat adres değişikliği hakındaki soruma muhtarlık değişmeden yani aynımahhalede fark etmediğini beyan etmişti bugün aldığım cevapta ilgimi çeken bişey aynen aktarıyom.(bakım aylığımız bağlanırken bizim tarafımızdan bir süzleşme imzaladığımızı ve bu tür sorumluluk ların bize ayıt olduğunu süylediler arkadaşlar bu konuda bilsi olan arkadaşlar lüt fen yazsın lar birde adres veya rapor konuların aylık kesme sebebimi tşklr...

baska arkadaslarda yAZMIŞtı evet rapor sursı dolunca kesıyolarmış dıye okumuştum tum bıldıgım bu

Raporunuz süreli iken sonra süresi dolmadan yeni raporu ilettiyseniz ve o yeni raporunuz süresizse sorun yok. Süreli bir rapor ise daha süresi varsa bunda da sorun yoktur. Aylıgınız bu sebeple kesilmemiştir o halde dediklerinize göre.
Adres değişikliğine gelince sizi yanlış bilgilendirmişler bu konuda. aynı mahallede yan binaya taşınsanız bile adres değişikliğini yeni adresinize taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde bildirme sorumlulugunuz vardı. Bu durumda bu gerekçeyle aylık kesilebiliyor malesef...
İlgili Yönetmelik 11. maddesinin 3. fıkrası bu konuda şöyle diyor:
" (3) (Değişik:RG-21/10/2010-27736) Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır."
İl sosyal hizmetler müdürlüğüyle tekrar görüşseniz. Bu durumu bilmediğinizi ve sosyal hizmetlere sordugunuzu ona göre hareket ettiğinizi belirtseniz. Yapılşabilecek bişi olup olmadıgını sorsanız...
Eğer bir telefon aracılıgıyla sizi bu şekilde yanlış bilgilendirdilerse telefon kayıtlarını incelemelerini soyleseniz...
Üzgunum. İlgili Yönetmelik maddesi varken ve işlem yapılmışken başka şey aklıma gelmiyor. En iyisi il sosyal hizmetlerle goruşmeniz...
Olmadı BİMER'e yazın bu durumu ve yardım isteyin... Mevzuat hükmü böyle açıkken mahkeme yolunu da öneremiyorum çünkü...
Dedikleri gibi ilgili Yönetmelik gereği bu bildirimi yapmak sizin yükümlülüğünüz altında.

İl sosyal hizmetlerdeki görevlilerin işgüzarlığı yüzünden kesilen Evde bakım ..?

slm arkadaşlar bizim bakım aylığını hiç bize sormadan haber vermeden kestiler izmir il sosyal hizmetleri gidip nedenini sordum dedilerki raporunuzun süresi bitmiş halbuki raporumuzun süresi bitmdiğigibi kesintisisz dewm ediyor kendilerine takdim ettim neden bize getirmedin sorumlu sensin dediler halbuki rapor yenilendiğinin aynı gün içerisinde gütürmüştüm gürevli buna gerek olmadığı zaten biz yinlendiğini takip edebiliyoz dediler ama ne gariptir ki 18)ay sonra maaş kesildi bende kendilerine neden raporun bittiay kesmediniz 18 ay sonra kestiniz sorduğumda yine beni sorumlu tuttular ama mağdur olmamamız için bunu sorun etmiyeceklirini süyledi gürevli bayan bunun üzeri direk müdür bey bilgilendirdim ama artık maaşın kesildiği yeniden tekrar gürevliler eve gelip gerekli incelemeleri yapıp kara verirler peki dedim şimdi aradan 3)ay geçti ve bugun aradım en az bi 3)ay sonra ancak bağlanır bu durmda arada kaybolan maaşlamızın ne olacak geri isteme hakımız varmı varsa nasıl bir yol izlemeliyiz...bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi beklerim tşklr ..PERWER..

Üst Alt