Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığına başvurduk. Ama eve heyet geldiğinde evde kimse yoktu..?

baray

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
15 Aralık 2010 Güncel:
Merhaba dedeme maaş sonunda bağlandı ve anneannem geçen ayın 15 inde ilkini aldı

dedem geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı evde anneannem tarafından bakılıyor ve hayatını kendi başına idame ettiremiyor. Alzheimer tanısı konmuş
rapor ve gerekli evraklarla beraber anneannemin bakım aylığı alması için başvuru yapıldı. yetkililer eve gelmiş ama evde kimse olmayınca komşulara geçim durumunu dedemin hastalığnı falan sormuşlar. yaklaşık 2 ay oldu daha kimse gelmedi
bu arada Samsun/ çarşamba da oturuyorlar.

maaş bağlanır mı? bağlanırsa ne zaman ve ne kadar maaş bağlanır

şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

not:anneannemim 65 yaş üstü maaşından başka geliri yok evleri de kira.

arkadaş maaşın bağlanmas lazım ama bunu öğrenmenin en iyi yolu müracat ta bulundukları sosyal himetlere gidip sormaları veya en azından telefon ile bilgi istemeleri iyi olur komşulara sormuşlar bu durumlarda bazı aksilikler olabiliyor

Şimdi Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün sitesine girip bilgi edinme servisine mail attım başvurunun ne aşamada olduğunu sordum bakalım cevap gelice mi istanbulda olduğum için elimden bu kadarı geliyor samsunda olsaydım gider sorardım ama malesef burdayım İstanbul Sosyal Hizmetler listeleri açıklıyormuş sanırım ama diğer illerde böyle bir durum yok :(

tel. nosunu da aldım arıycam bakalım.. teşekkürler ilgilendiğiniz için:)

evde bakım aylığı için heyet geldi ancak olumlu-olumsuz bişey söylemediler

merhaba alzheimer hastası dedem için Samsun sosyal hizmetlere başvurduk ve geçen gün Çarşamba da bulunan dedemlerin evine heyet gelmiş dedem balkonda oturuyormuş anneannem hastalıktan bahsetmiş gerek yok teyze burda herşey yazıyo deyip içeri bile girmemişler
anneanneme biz sizi arıycaz demişler

daha evvel hesap açtırdılar bankada bu olumlu mu maaş bağlanmış mıdır ne zaman almaya başlarlar bağlandıysa acaba?

baray, aylar oldu, aylık halen baglanmamış yahu... Heyet sonra yine geldi galiba. Bence bankada hesap açtırmaları olumlu bir gelişme. Fakat sürecin bu kadar uzaması hiç hoş değil. Bence sosyal hizmtleri arayıp aylıgın ne zaman baglanacagı hakkında bilgi almaya çalışsınlar.

bankada hesap açtırmaları,başvurunun olumlu sonuçlandığını gösterir.normal prosedür böyle ama kesin birşey söylemek zor.
eylül ayında gelmişler, ekim ortası gibi ararlar ve ekim ayının parasını en geç kasım ayının yirmisine kadar alırsınız.
normal işleyiş böyle ama devlet dairesinde her zaman işler tıkır tıkır yürümüyor.

şimdiden hayırlı olsun derım işinız olmuştur
allah dedene uzun ömür versın

Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler. Geç olmasının nedeni sosyal hizmetlerden çok bu başvuruyu yapanlarla alakalı malesef çok sonra farkediyoruz ki bu belgelerle başvuruyu becerememiş ailemizden bir kişi ben yaz ayında Dedemlere gidip Çarşamba Aile toplum sağlığı merkeziyle görüştüm ve başvuru temmuz gibi yapıldı araya bayram v.s girdi ve eylül ortasında heyet geldi çok şükür. İnşallah olumsuz bir yanıt almayı bizde beklemiyoruz çünkü rapor zaten %50 nin üzerinde umarım kasım ayında maaşlarını alabilirler gereksiz yere o kadar çok beklediler ki çünkü.
Hepiniz Allah'a emanet olun umarım hepimiz için hayırlı olur herşey.

Aslında şunu sormam gerekir ki bazı arkadaşların yazılarında eve gelen heyet hesap açtırın diyormuş bizde öyle olmadı. Samsun Sosyal Hizmetler başvuruyu yaptığımız sırada bize hesap açtırmamızı söylediler ve anneannem adına bankada hesap açıldı. Ama ararız dediklerine göre arayıp bize durumu bildirirler herhalde tekrar teşekkürler.

muhakkak evde bulunması lazım aksitaktirde hastayı görmeden işlem yapmıyorlar hesap actıysanız hayırlı olsun

Merhaba dedeme maaş sonunda bağlandı ve anneannem geçen ayın 15 inde ilkini aldı şimdi İstanbuldalar bugün gittik Ziraat bankasına yatmamış dedi memur acaba Samsun-Çarşamba dan başka yerde alamaz mı yoksa paranın yatması günü gününe olmuyor mu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen teşekkürler.

Sağolun neden böyle bir durum oldu acaba bilginiz var mı?

Yıl sonu güncellemesi diye bi olay varmış sanırım şimdi okudum bizimle bir alakası yok dimi bunun ayın sonunda gidip çekebilicez maaşı.

normalde illere göre farklılıklar vardı..
ama bu ay için güncellemelerden dolayı gecikme olacakmış.. bu ay sonunda çekersin.. ama gelecek aylarda ilk aldığın maaşla orantılı günlerde alırsın.. bi kaç gün oynar arada en fazla..

Evet, sizle alakası yok. Benim de yeni haberim oldu bu durumdan zaten.
Sonuçta bu ayın aylıklarını alacaksınız bir şekilde.
Fakat ablam, bakım ucreti alan dedeniz ziyaretinize gelmiş, yanınızdaymış. Çok kalacaksa sorun çıkmaması açısından sosyal hizmetlere bi ara durumu bildirin. Bir de eve gelip bulamazlarsa sorun olmasın durduk yerde.

Merhaba arkadaşlar
Dedemin evde bakım aylığı taşındıkları için dondurulmuş. ikametgah değişikliği dilekçesi vermişler sanırım eve gelip tekrar bakıcaklarmış ne kadar sürede tekrar alabilirler bilgisi olan varsa paylaşabilirmi zira tek geçim kaynakları bu maaş:(

Bir de dedemin yaşlılık aylığı 2007 de bağkur kaydı gerekçesiyle kesilmişti ve şu anda almıyor ama bugün evrak takibine baktım ve şöyleydi
2022 Sayılı Kanuna Göre Emekli Evrak Takibi Sonucu
Ödeme Tarihi:20/2./06.1Ödeme Durumu:
Online Ödeme Tarihi:Online Ödeme Tutarı:434.35
Online Ödeme Açıklama:İLK AYLIK BAĞLAMASon Maaşı(1 Aylık):Aylık almamaktadır.

online ödeme tutarı diye bir miktar var ve açıklamasında ilk aylık bağlama yazıyo acaba bu para neden gözüküyo bilgisi olan var mı?bir de durumu pasif

arkadaşlar ben evde bakım aylığı için müracaatta bulundum ama heyet halaa gelmedi ne zaman gelir bu heyet ? geldiklerinde zorluk çıkarıyolar mı?
zaten biz hak ettiğimizi evraklarla teyit ediyoruz..heyeti bekliyoruz şimdi..geldiği günün ertesi gününe hemen yatıyo mu bankaya maaş?

Üst Alt