Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığına başvurduk. Eve ne zaman gelirler? Evden çıkamaz olduk!

Mevvhes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Gerçekten ben de bunu merak ediyorum,biz de başvurduk ne kadar sürede gelirler ? Bilgisi olan varsa lütfen söyleyebilir mi? Başvuru yapalı 18-19 gün oldu evden de ayrılamıyoruz,arayıp hangi zaman aralığında gelir diye sorduk ona bile cevap alamadık,ansızın gelirlermiş ama evde olmazsak ne olur,köye gitme gibi bi durumumuz var ?

bunu ancak il müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. ayrıca diyelim ki evde bakım aylığı baglandı, siz köye gittiğinizde bunu il müdürlüğüne bildirmek zorundasnız.
heyet geldip gittikten sonra köye gidecekseniz bu durumu kesinlikle bildirin. sonra hanede sizi bulamazlarsa başınıza iş açarsınız.
izin alırsanız zaten il mdüürlüğü izin verir. habersiz gitmeyin sakın.

pekı ızın alırken heyet evemı gelıcek anlamadım kalem abla.....

ablam, öncelikle heyetin gelmesini bekleyeceksiniz. heyet gelmeden köye gitmeyin. il müdürlüğünü arayın durumunuzu anlatın heyeti beklediğinizi söyleyin. mecburen heyeti bekleyeceksiniz yoksa...
heyet gelince onlara köye gitmek istediğinizi de soylersiniz. gidip il müdürlüğünden izin alır ona göre gidersiniz.

abla benım anlamadıgım ben maas alıyorum fakat bendemı heyetı beklıcem ızın ıcın heyet evemı gelıcek....

oy ablası:) ben seni evde bakım aylığına yeni başvurdugunu söyleyen ilk mesajı yazan arkadaşla karıştırdım:)
sen evde bakım aylığı alıyorsun ve köye ya da tatile gideceksin. bu durumda heyete ne lüzum var:) dogrudan il müdürlüğüne gidip izin alırsın. il müdürlüğüne gidin, köye gideceğinizi ve izin almak istediğiniizi/haber vermek istediğinizi söyleyin onlar yardımcı olur size. il müdürlüğüne gidip bilgi vermeden gitmeyin.

Çok sağol ablacım :) heyet geldi maaşı almaya hak kazandık ama daha bağlanmadı maaş bir dahaki ay alırız galiba ama hak kazandığımız günden itibaren o ayınkini de alabilir miyiz ? yani eylülde ağustosun maaşıyla birlikte mi gelir yoksa sadece eylülün ki mi ? Bİr de bir sorum daha olacaktı cevaplarsanız sevinirim: Evde bakmakla yükümlü olan kişi diyelimki hastaneye filan gitti ve önemli bir işi oldu evde hastaya kim bakacak, yalnız bırakırsak da suç olur, heyetten gelenlerde başka birine emanet de edemezsiniz dediler,ne yapmalıyız peki ?

Üst Alt