Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığına başvurduk. Gelişmeleri paylaşacağım

chiko_url

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İzmir'de evde bakım aylığı icin basvuracak arkadaşların benim gibi bazı hatalara düşmemesi adına süreci paylaşıyorum.

Elimde %92 oranlı ve ağır özürlü ibareli raporla Basmane'deki Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına basvurdum.Oradaki bayan bana bir liste verdi ve bunları tamamlayarak Eşrefpaşa Hastanesinin arkasında bulunan Sosyal Hizmet Merkezine teslim etmemi söyledi.Verdikleri listenin resmi ektedir.Liste de o kadar çok belge isteniyordu ki bunların hepsini toplamam tam 10 günümü aldı .Asıl mesele de bundan sonra başladı.

Bu belgelerle Eşrefpaşa Hastanesinin arkasındaki merkeze gittim ve oradaki bayan benden raporu istedi ve evde çalışanların maaş bordrosu dışında bir de aile bireylerinin bilgilerine erişim iznini içeren ve aile bireylerinin onay ve imzasının olduğu belge dışında başka birşey istemedi. Ben de kendisine 10 gündür bu belgeleri toplamaya çalıştığımı söyledim. Çalışan bayan bana bunların hiçbirine gerek olmadığını kendilerinin bu bilgilere internet üzerinden erisilebildiğini söyledi. Ben de bu durum ile kimsenin karşılaşmaması için Basmane'de ki bölüme sikayet dilekçesi yazdım. Yani 10 gün boş yere oradan oraya koşturdum.

Bunları aldıktan sonra bakıcı olacak kişinin de gelip imza atması gerekir dediler ve ertesi gün annemi de alarak ilgili yere gittik. Yaklaşık 15 dakikalık bir işlem sonrası size gelecek ay geleceğiz dediler ama 2 gün sonra evimize geldiler. Annemden Ziraat Bankasından hesap açmasını ve yarın bu bilgilerin kendilerine ulaştırılmasını söyleyip gittiler. Annemin dediğine göre gelen heyet çok kibar ve anlayışlı insanlarmış.

Süreç ile ilgili sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Gelecek ay evimize geleceklerini söylediler. Sürecin devamını ve gelişmeleri buradan yazarım.

Basmane'de ki Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından bana verilen ve beni 10 gün boş yere uğraştıran belge de ektedir.

f6bb0e6bec2b6f685ebd65f0cf7a78a0.jpg

Hayirli olsun
1 ay sonra degil 15 gun sonra gelmeleri gerekiyor.
Yani ocak baslarinda.
Kac kisisiniz ve gelirler neler?
Yaziniz

Teşekkürler Erdal Bey.Bakalım umarim kabul edilir.

Evet arkadaşlar bugün evlimize gelmişler.Ben evde değildim.Engelli babam ve onun bakıcısı olarak yazdirdigim annem evde idi.Konuşmuşlar ve anneme maaş vereceklerini söylemişler. Ziraat bankasından bugün hesap açmamızı ve en geç yarın kendilerine ulaştırmamizi söylemişler.Ayrıca 15 gün sonra size bir bildiri gelecek gibi bir şey demişler ama ne demek istediklerini annem tam olarak anlamamış.Bu durumda Maaş çıkmış mı oluyor?

biz 3 ay oldu hesap açtıralı daha maaş alamadık yatıormadılar il ankara

Ne cabuk cikdi.
Hesap acilsin versin tabi
Ocakta isleme geçer
Subat 15 inde zamli maas hesaba yatar.
Olumlu baglandi diye bildiri kagidi gelir 15 gun sonra.

Kunta bey rapor resminizi gosterdiniz herkes bakti kimse bisey anlamadi.sapasaglamsiniz
Belki raporunuz kabul olmamisdir.
Bekleyin.

Son düzenleme:
Evet bize gelecek ay geliceğiz dediler,2 gün geçmeden geldiler :) İl izmir bu arada arkadaşlar.İlk maaşın alımı 2 ay sonra mı?

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chiko_url

Başvuru için hangi evrakların gerektiği, nereye başvurulduğu vb. detay bilgileri de yazarsanız herkes için faydalı olur

Üst Alt