Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığına başvurmak istiyorum ama bakacak kimsem yok...?

TAKAY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
AS + Osteoporoz'dan %67 ağır özürlü, ayrıca %96 malülen emeklilik raporlarına sahibim. Evde bakım maaşı için müracaat etmek istiyorum. Ancak bana bakacak hiç kimsem yok (kızım 7 yaşında). Nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum. SA

büyük gecmiş olsun ve size bakıcı olacak birinin olamaması dahada büyük bir hastalık bana göre işl bu konu hakkında sizi bilgilen direcek arkadaşlar vardır.umarım cıkar bir yol bulursunuz...

Takay, evde bakım aylığı için şu 3 şart gerekiyor:

1. En az % 50 "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu. Bu açıdan raporun uygun.
2. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunman gerekiyor.
3. Gelir açısından uygun bulunman gerekiyor. Hanedeki kişi başına düşen aylık gelirinin 423 TL'yi geçmemesi gerekiyor:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

Şİmdi bu bilgiler ışıgında şu linki dikkatle incele ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Bu linkte sayılan akrabalardan kimsen yok mu? Akraba başlıgında sayılan her akraban sana bakıcı olabilir.

İlgi ve alakanızdan dolayı öncelikle çok teşekkür ederim; ancak daha evvelde belirttiğim gibi maalesef bir akrabam yok, 7 yaşındaki kızım hariç. Siz ne önerirsiniz?

Takay, bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor musun?
Kızınla yaşıyorsun peki ihtiyaçlarınızı tek başına karşılıyabiliyor musun?
Yoksa karşılayamıyor olup bir başkasının yardımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyor musun ablam?

Üst Alt