Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığına esas raporda tam ve kısmi bağımlı kriteri nasıl belirleniyor?

ezelim01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam kalp hastası. 9 yıl önce ötv indirimi için %100 rapor aldık ve araç aldık. Hastalığı ilerledi ve böbrek yetmezliği de gelişti. Diyaliz tedavisi başlandı. Haftada 2 kez de diyalize giriyor. Evde bakım maaşı için tekrar kurula başvurduk. Kalp 100 iç hastalıkları da 120 engel oranı vermesine rağmen kısmi bağımlı yazıyor. Tam bağımlı olmak için yatalak mı olması gerekiyor anlamadım. Daha ne kadar ağır engelli olunabilir.

İtiraz edeceksiniz yüzde yüz oran alması tam bağımlı olarak gözükmeyebiliyor kendi işini yapabilir kanaati olabilir diye düşünmüşlerdir

tek basına yemek yeme
tek basına tuvalet ihtiyaclarını giderme
tek basına merdiven inip cıkma

kriterler bu

anladığım kadarıyla yarın ölecek bile olsa; yürüyor, tuvalete gidiyor olması kısmi bağımlı yapıyor.

aynen öyle bizede geldiklerinde neymiş abim tek başına kahvaltı ediyorumuş vermediler oysaki ağır özürlü ibaresi var raporda..kahvalti ediyor yıkanıyorda onun bulaşığı çamaşırı yemeği üstü başı kim yapıyor? 2 sene sonra tekrar başvurduk bu seferde bakmadılar bile .hiç bi işe yaramayan muhtarlara asgari ücretten maaş bağla ama gerçekten ihtiyacı olanı süründür..

bende aynı yemek yiyebiliyorum ama tuvalet yok tak yapıyorum bez kullanıyorum hissiyat yok omurılık yaralanması t4 gügusten asagısı yok 97u süresiz verdiler ama kısmi verdiler napcam bilmiyorum ya itiraz ettim yine aynısını verdıler

Üst Alt