Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Aylığı'na nasıl ve nereden başvurulur?

tutku205

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar, evde bakım aylıgına nereden ve nasıl başvurulur? özür oranı %75..
eger evde bakım aylıgına başvurulursa 2022'den alınan 3 ayda bir 537 tl kesilir mi

İlinizdeki yada ilçenizdeki sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu(shçek)müdürlüklerine başvurmanız gerekir.Çoğu durumda 2022 ve evde bakım aylığını birlikte alabiliyorsunuz. Siz shçek'e başvurun onlar sizi neler yapmanız gerektiği hakkında yönlendireceklerdir.

Il sosyal hizmetlere de basvurmaniz lazim.

rapor şuanda bende degil ankararaya göndermiştim,yani ağır özürlü yazıyormu bilmiyorum ama raporda belli bir sınır yoktu süresiz yazıyordu.az önce bir arkadaşya sosyal hizmetlere başvuru yap dedi tam olarak ne yapmalıyım

bu aylık için ne yapmalıyız peki nasıl başvuru yapmalıyız

Raporu cikarttiginiz hastaneye gidin.. durumunuzu anlatirsaniz size yeniden rapor verebilirler.

raporun fotokopisi mal müdürlügünde olurmu acaba

2022 alıyorum zaten evde bakım parası için sormuştum

yok malesef,ya bu raporun fotokopisi mal müdürlügünde veya başka bir yerde olmuyormu

peki ödeme emrindeki özür oranı geçerli deilmi istidacı bana fotokopisini çek sana bir dilekçe yazıcam başvuru yapabilirsin dedi

rapor çıkarmak çok zor o kalabalık filan o yüzden çözüm arıyorum özür

bi sorum daha olacak müsadeniz olursa,ödeme emri elimde ama bankaya 3 gündür gidiyorum hesapta para yok diyor ne yapmalıyım

Arkadasim yukarda anlattim..Raporu cikarttiginiz hastaneye gidin durumunuzu anlatin.. gerekirse raporu kaybettim diyin.Size yeniden rapor duzenlenir.Bir deneyin.

mantıklı geliyor,tşkler..ödeme emri gelen para neden bankada hesapta para yok deniyor

Beklemekten baska yapacaginiz birsey yok.Birkac gun sonra tekrar gidin.

evde bakım aylıgı için başvuruyu yine mal müdürlügünden yapacagım degilmi

Arkadasim simdi aklima geldi:)

Sizin onceki aldiginiz rapor evde bakim maasi icin bir ise yaramaz.

Tekrar saglik kuruluna girmeniz ve yeniden evde bakim maasi icin (agir ozurludur) ibareli rapor cikarmaniz gerekecek.Sizin onceki cikardiginiz rapor sadece 2022 maasi icin gecerlidir.

Üst Alt