Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında adres değişikliği prosedürü..?

ridaniye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugün adres değişikliğimizi bildirmek üzere sosyal hizmetler il müdürlüğüne gittim.Dilekçe yazmamı istediler.Ayrıca ilk başvuru esnasında yaptığımız işlemlerin aynısını yapmam için evrak verdiler.Tapu,bankalar sgk vs gibi.Evrağı getirmememi eve gelecek heyetin alacağını söylediler.Peki bu durumda biz nasıl takip edeceğiz.Ayrıca heyetin ne zaman geleceği belli değil.Biraz kafam karıştı.Çok uzamazmı tekrar aylık bağlama işlemi.Aslında evde yaşayanlarda ve gelirde herhangi bir değişiklik yokken neden bu işlemleri tekrarlatıyorlar.Cevap verirseniz sevinirim..

adres değişikliğini il içinde mi yaptınız, il dışına mı taşındınız?

evde bakım aylığı için mi bu işlem 2022 engelli aylığı için mi? bazen uyeler karıştırıyor emin olmak adına soruyorum. evde bakım aylığınız mı durduruldu?

evde bakım aylığımız.nisan ayı bakım parasını aldım.bugün de ikametgah değişikliği için başvurdum.yeni taşındık.neden tekrar yapmamı istediler onu anlamadım.3 yıl olmuş,tekrar kontrol edelim dediler.ama evrağı müdürlüğe götürmemem ilginç.kendileri alacaklarmış.

ha, tamam. adres değişikliğinden dolayı değil denetim ihtiyacı duymuşlar. 3 senedir denetim yapmamışlar demek ki.
lakin aylık durdurmaları gerekmiyor. il içi adres değişikliğinde aylık kesmeyi gerektirecek bir durum varsa aylığı durdurabilirler. siz il müdürlüğüne gidin gelir durumunuzda ve hane kişi sayısında değişiklik olmadığını beyan edin. aylık durdurmayı gerektirecek işlem yokken aylık durdurulmayacagını soyleyin. heyet gelsin aylık kesmeyi gerektirecek işlem varsa kessin deyin.

ama şunuda bilin aylık kesmeyi gerektirecek durum yoksa heyet aylığa devam derse aylığınız açılır ve alamadıgınız aylıkları da alabilirsiniz.
ona göre nasıl hareket edeceğinizi siz belirleyin.

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.en kısa zamanda işlemleri yapıp evrağı kendim götüreceğim müdürlüğe ve dediklerinizi söyleyeceğim.umarım aksilik olmaz..

yok olmaz. il içi adres değişikliğinde aylık kesmeyi gerektirecek değişiklik olmadığı sürece evde bakım aylığı kesilmior. bunu soyleyin. evrakları da götürürseniz açarlar aylığı. sorun olursa hukuk müşavirliğine danışmalarını söyleyin.
gelsinler yine denetimlerini yapsınlar. ama denetim için de aylık kesilmez. ancak aylık kesmeti gerektiren değişiklikler olursa kesilir.
siz adresinizi vaktinde bildirdiniz mi? 15 gün içinde bildirilesi gerekiyor. ama gecikseniz bile aylığı kesmeleri gerekmiyor.

hemen bildirdim.2 sinde taşındık.8 gün olmuş..

Üst Alt