Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında adres değişikliğinde alınamayan aylıklar daha sonra alınıyor mu?

mirac71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar evde bakım aylığı alıyorken adres değişikliği nedeniyle kesilen maaşı 4 ay alamadık gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu 4 aylık maaşı bize veriyorlarmı yoksa alamıyormuyuz

evet toplu olarak alınıyor diye biliyorum buraya o şekilde toplu para aldığını yazan arkadaşlar var

toplu olarak alınamıyor öyle durumda olan arkadaşım 6 ay uğraştıktan sonra bağlandı alamadı

arkadaşlr adres bildirimini unuttm diye ekim dahil paramz kesildi,hemen farkedp tüm işlemlerimzi yaptırmamza rağmn hala bağlanmdı daha kötüsü dosyamz kayıp! iki resmi makam,biri diyorki 14 kasımda gönderdm,diğeri diyor almadım 27 aralık olmuş dosya yok... ne yapmam lazım bilgisi olanlardan ricamdr,teşekkürlr

inşallah biran önce açıklığa kavuşur ve bağlanır..... benimde 4 ay oldu ama dosyamız daha gönderilmedi bölgeye baya uzun sürüyor bu işler malesef

defalarca git gellerden sonra nihayet ev kontrolüne geldiler,çocuğum evde yoktu kuruma getir görelim dendi,gittik,dosyadaki resim bu çocuk değil dediler,meğer adı soyadı aynı olan 35 yaşında birisinin dosyasıyla gelmişler,adresi evde yoksam tel.açın 5 dakkaya evde olurum notumun yanına yazmışlardı, vs vs neyse düzelttik dosya gitmemiş,kurum arıyor diğer kurumu gönderdik diyor diğeri almadık der,28 ocakta tamam dosya gelmiş dediler 6 şubattayız hala bi ses soluk yok, bari sonunda toplu verseler,ne yapayım arkadaşlar çok mağdur olduk şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar ben şunu anlamadım diyelimki ben başka bir yere taşındım ve naklimi oraya aldırdıktan sonra hemen haber verdim genede maaş kesiliyormu birkaç ay ve de tekrar eve memur gelip gelir tespitimi yapıyorlar eğer öyle ise biz nasıl neye güvenip taşınacağız bu maaş olmasa kira ödeyemeyiz zaten bilen biri cevaplarsa sevinirim...

Mirac, adres değişikliğini zamanında bildirmişseniz ve adres değişikliği sebebiyle bir durum değişikliği olmayıp aylığınız tekrar baglanmışsa alamadıgınız aylıkları alma hakkınız vardır. bunun için bir dilekçe ile başvurmanız halinde aylıklarınızı alabilirsiniz. ama dediğim gibi adres değişikliğini 15 gün içinde bildirmişseniz aylık aldığınız kuruma.

2canparem, sanırım il değişikliği yaptınız. bundan dolayı taşındıgınız yerdeki il müdürlüğü adres değişikliği sebebiyle aylıgı kesti. ve taşındıgınız ildeki ilgili kuruma dosyaları gonderdi.
ama biri göönderdim dior biri almadım diormuş. bu sorumluluk onlarda. kurumlar arası postalar bazen gecikir. taşındıgınız il müdürlüğüne tekrar sordunuz mu?
Ya da şyle sorayım guncel durum nedir şu an?

İsmail il dışı adres değişikliğinde evde bakım aylığı kesinlikle kesiliyor. Bunun için taşındıktan sonra taşındıgınız eski adresinizdeki il müdürlüğüne taşındıgını 15 gün içinde soyleyeceksiniz. Onlar da aylığınızı kesip yeni taşındıgınız adresin olduğu il müdürlüğüne dosyanızı gonderecektir.
taşındıgınız il müdürlüğü de heyet gonderecek size. heyet incelemeden sonra durum değişikliği tespit etmez ve olumlu kanaat bildirirse taşındıgınız adresteki il müdürlüğü maaşınızı onaylayacaktır. ve alamadıgınız aylıkları da talep edebileceksiniz.

ama adres değişikliği il içinde olmuşsa,
siz en geç 15 gün içinde adres değişikliğini il müdürlüğüne bildireceksiniz. fakat bildirirken de hanede kişi, gelir değişikliği olmadıgını evde bakım aylığının kesilmesini sağlayacak değişiklikler olmadıgını da beyan ederseniz aylığınız kesilmez. eve heyet gelir yine. ve durumu yerinde inceler. durum değişikliği yoksa aynen devam. ama aylık kesilmesini gerektiren dırum değişikliği tespit ederse aylığı keser.

teşekkürler kalem bide merak ettiğim birşey daha var benim birkaç kardeşim var bir kaç ay birinde birkaç ay birinde kalmam gerekirse bu durum nasıl olacak kimi bakıcı göstereceğim bütün kardeşlerimi mi geliri nasıl baz alıyorlar kardeşlerim evli mesela bi kardeşime gittiğimde kişi başı gelir sınırı aşıyor diğerine gittiğimde aşmıyor bu işin içinden nasıl çıkılacak :)

Gelir durumu uygun olan sınırı aşmayan kardeşinde kal ve onu bakıcı göster:) Diğer kardeşlerine gitmek istediğin zaman yani kalacagın zaman da il müdürlüğünden izin alırsın:)
Unutma bakıcıya 7 gün 24 saat bakım hizmeti karşılığında maaş ödeniyor. O yüzden sen bakıcı olmadan bir kaç ay başkasında kalırsan olmaz. BU gibi durumları il müdürlüğüne bildirmek zorundasın.

Ayrıca torba tasarı yasalaştı. Cumhurbaşkanlığı onayından sonra yürürlüğe girdiğinde artık sadece hane bazlı gelir hesabı olacak:) hanende kim kalıyorsa dikkate alınacak artık. bakmakla yukumlu birey olma şartı yok.

yahu sen bakım aylıgı almıyor muydun ki? bakıcı mı değiştireceksin?

ee kardeşler büyüdü hepsi evlenmeye başladı babam alıyor bakım aylığını oda yaşlı tek başına bana bakmaya gücü yetmiyor kardeşlerimle aynı evdeyken hepsi bir bakıyordu şimdi biri evlendi 1 ay sonra diğeride evleniyor bizde bi çıkar yol arıyoruz ev taksitine filan girmeyi düşünüyor kardeşlerim benim aylık kesilirmi öyle bir durumda bilgisi olan var mı o konuda yada evde bakım aylığı alırken kredi çekip ev alan varmı sorun oluyor mu

idosente,
evde bakım aylığı alıyorsun. bir kardeşin evlenmiş. bu evlenen kardeşin hanenden ayrılmış başka adrese taşınmışsa kişi değişikliği olmuştur. bu durumu en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyordu, bildirdiniz mi?
krediyle ev aldığınızda aldığınız evi il müdürlüğüne bildirmeniz şart. bu durumda geliriniz tekrar gözden geçirilir. geliriniz sınırı geçmiyorsa aylığınız kesilmez. ev ödemesi külfetli olduğu için beyan ettiğiniz gelirle alıp alamayacağınız kontrol edilir yani. yoksa sorun kredi değil. gelir durumunda değişiklik mi oldu, diye kuşkuya sebep olur sadece.
yani burada sorun kredi çekmeniz değil ev almanızla birlikte gelir durumunun değişip değişmediğidir. alınca evi, muhakkak bildirin.

elif mor,
evde bakım aylığı için başvurdunuz ve bağlanıncaya kadar başka şehre gittiniz oyle mi? ve bu durumu da kuruma bildirmediniz.
evde bakım aylığı bağlanmış mıydı peki? detaylarıyla anlatın. bu şekilde yardımcı olamam...

evleneli daha 2 hafta oldu nasıl bildireceğim telefonllamı dilekçe ile filan mı bildirdikten sonra tekrar kontrolmü olacak o arada maaş kesilmesi söz konusumu?

5 ay para alamadık,6 ayda bir kontrole gelmeleri gerekiyormuş hiç gelmediler,şimdi o aylıkları kurumdan talep edeceğim,gelişmeleri yazarım,cümleten geçmiş olsun......

Adres bildirimizde bulunmadan adresiniz değiştiğinde taahütnamede yer alan hususları yerine getirmediğinizden bakım ücreti kesilir dosya beklemeye alınır. siz yeniden yeni adresinizle başvu yaparsınız iş yoğunluğuna göre evinize gelinir bakılır uygunsa yeni bir bakım ücreti oluşturulur maaşınız sizin kusurunuz nedeni ile kesildiyse (adres bildiriminde bulunmamak) geçmişe dönük aylık talep edemezsiniz. hatta taşınma tarihinizden sonra maaş aldıysanız o maaş geriye yasal faizi ile birlikte istenebilir.

Üst Alt