Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığında adres değişikliğinde nasıl bir dilekçe yazmalıyım?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde bakım maaşı alıyorum adres değiştirdim dilekçe yazıp bildirmem gerekir dilekçe örneği hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

Muhtarlar kanalıyla (veya ufüs müdürlüğünden) adres değişikliğinizi gerçekleştireceksiniz önce (Form c), sonra muhtardan yeni adresinizi içeren ikametgah belgesi alacaksınız ve en yakın sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuracaksınız.

Bu bildirimi adres değişikliğinden sonra en geç 15 gün içinde yapmak zorundasınız.

Ben geçen ay adres değişikliği yaptım şehir içinde nufüs müdürlüğünden ikametgah ilmuhaberi aldım o kagıtla sosyal hizmetlere gittim yarım saatte halletiler maasım kesilmedi aynı devam ettim almaya.

eses26, ikametgah adresi değişince yeni ikametgah adresi en geç 15 gün içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirilmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlem yapılır.

İlgili Yönetmelik der ki:

"
(3) (Değişik:RG-21/10/2010-27736) Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır."

3 aydır adanadan mardine taşındık ilk iki ay boyunca parayı çekiyordum...bu kasım ayının parasını göremedim kartta burda duyduğuma göre adanada şube falan değişmiş....

dediğiniz adres değişikliğini henüz bildirmedim sgk ya acaba adres yüzünden mi yoksa şube değişikliği yüzünden mi parayı göremiyorum..burdaki bankaya söyledim şube değişti diye öyle birşey duymadık dediler ne yapmam gerek bilgilendirirseniz sevinirim...

Evde bakım aylığı aldığınız il/ilçe sosyal hizmetleri arayıp aylıgınızı alamama sebebini öğrenebilirsiniz. Yani daha onceki bakım aylıgı için başvuru yaptıgınız Adana il/ilçe sosyal hizmetleri arayacaksınız. Başka ile taşınıyorsunuz ve yeni adresinizi üç aydır bildirmemişsiniz. Eğer ikametgah değiştirdiğinizi farketmişlerse aylıgınızı durdurmuşlardır. Bunu anlamanın yolu dediğim gibi sosyal hizmetleri aramanız. Eğer farketmemişlerse bile sizin adres değişikliği yaptıgınızı bildirmeniz zorunludur.
ikametgah degiştirdinizde yeni adresinizi en geç 15 gün içinde başvuru yaptıgınız sosyal hizmetlere bildirmekle yukumluydunuz. O yüzden geç bile olsa lütfen başvuru yaptıgınız sosyal hizmetleri arayın ikametgah adresi değişikliği yaptıgınızı, başka ile taşındıgınızı soyleyerek yeni adresinizi bildirin. adres bildirmeniz gerektiğini yeni ogrendiğinizi ogrenir ogrenmez de kurumla temas kurdugunuzu yazın ya da söyleyin. En azından durumu telafi etmeye çalışın. ne yapabileceğinizi sorun.
Gelişmelerden bizi de haberdar edin lütfen.

Üst Alt