Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında araç bedelinin hesaplanması..?

Didem-

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Evde bakım maaşı alan ve arabası olan birini, "hanenin binek aracının rayiç bedeli 120 de 1 oranı nasıl etkiler?
deasn12, twitter da nerden takip ediyorsunuz?

@ Didem evde bakım maaşı alanın arabası demişsiniz aynı evde yaşayan kişinin arabasımı yoksa engelli kişinin adına olan arabamı?

Araba var ama engelli kişinin babasının adına

Yani engelliler için olanlar için değil. Normal araç
didem teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için

CORTU, anladım teşekkür ederim. Peki o yönetmelikte bir madde daha var, vergi indirimden yararlanan engelli arabasının da 120 de 1'i hane gelirine eklenecektir diye. O neye göre hesaplanıyor? Yani bu durumda, bakım parasının kesilme gibi bir durum söz konusu mu?

Didem-

Chp li bazı kesim evde bakım aylığı kesildi yeni kanun devreye giriyor diye haber yaptı. Bakanlık da bu haberleri doğrulamadı.
Twitter arama kısmına evde bakım aylığı yazarsan herşey görebilirsin..

Didem-

O ötv ve KDV düşüldükten sonra geri kalan miktarın 120 de 1 bende öyle oldu çünkü ve 576 tl ye denk geldide o sayede alabiliyorum b parası

okatur

şubat 2023 de ötv muafiyetli araç aldım aracı aldığımdaki fiyat mı geçerli? bayideki güncel fiyat mı ? ikinci el sitesindeki fiyat mı?

"madde 14b) Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120’de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır."

diyor yani ötv ve kdv siz fiyatın 120 de 1 hesplanacak fakat aracın fiyatını neye göre belirliyoruz bilgilendirirseniz sevinirim.

Didem-

Didem hanım bir site keşfetmiştim buradan paylaşıyorum hesaplama yapıyor basit şekilde linki aşağıya bırakıyorum.

Hesaplama

Üst Alt