Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında, bakıcının geliri hesaba dahil edilir mi?

inspector

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim %80 ruhsal engelli bir kardeşim var. Kendisi 3 yıldır rehabilitasyon merkezinde özel olarak kalmaktaydı. Annem evimizin yanımda başka bir ev kiralayarak kardeşimi oraya yerleştirdi. Keza babamın da psikolojik sorunları olduğu için aynı evde yaşamaları mümkün değil. Annem ağabeyimin vasisi. Ve 7/24 kendisine bakabilecek durumda ve mesafede. Ağabeyimin kaldığı evde başka biri ikamet etmiyor ve hiç bir geliri yok. Evde bakım maaşı başvurumuz. Evde bakım maaşı başvurumuz toplam gelirin 2/3 ünü geçtiği gerekçesiyle reddedildi. Şunu öğrenmek istiyorum; gelir testi yapılırken bakıcının geliri de hesaplanıyor mu? Ve bu karara nasıl itiraz edebiliriz. Yardımcı olabilirsiniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Evde kac kisi yasiyorsa butun sosyal,emekli,maaş,ev,taşıt,vs.form doldoruyosun başvurup hesaplayıp sana dönüyorlar.

Sayın inspector aynı başvuruyu yaptığınız sosyal hizmetler müdürlüğü ne itiraz edebilirsiniz. Yine reddederler de idare mahkemesi ne başvurabilirsiniz. Ama yönetmelikte yazan aynı evde yaşayan herkesin gelirine bakılır( asgari ücretin 2/3 ü ile kişi sayısını çarp gelirmiktari bunu geçmeyecek).

Çok teşekkür ederim cevaolarınız için. Evde sadece ağabeyim yaşıyor. O adreste ikameti olan başka biri gözükmüyor. Neden böyle bir hesaplama yaptıklarına anlam veremedim. Bakıcının yani vasisi olan annemin de gelirini hesaplamaya katılması yönetmeliğe uygun mudur?

Anneniz aynı evde kalacak sa dahil edilir. Ayrıca bakicak kişi yakını olunca direk geliri hesaba katıyor lar.

Aynı evde yaşqmıyor. Yakınının gelirinin hesaba dahil edilmesinin yönetmelikte yeri yok.

Bakıcı maasi için hane gelir en cok g2 çıkmalı.

Gerci pandemide bazi konularda gelir sevisene bakilmiyor bi an once basvurun basvuran kisi ebdevletten takip edeblir.banka hesabi tanımlar direk oraya yatar 1450 civarı.

Üst Alt