Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığında bakıcının sigortalı olması konusunda gelişme var mı?

salih0121

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evde bakım bakım ücretinde bakımı yapan kişinin sigortalı olacağı söyleniyordu. Bu konuda bilgi verriseniz sevinirim

Bende çok heveslendim ama okuduğuma göre 2008 senesinden sonra çalışmaya başlayan anneler için bu indirim evde doğduğundan beri ağır özürlü bakan kişi nasıl oluyoda çalışmış olacakta 2008 den sonrada indirim olacakmış .Madem devlet bir iyilik yapacaktı neden evde şimdiye kadar hastasına bakmak zorunda kalan çalışamamış annelere bu iyiliği yapmıyo nerde kaldı şimdi bu yasa ben çalışabilsem zaten evde bakım parasınada ihtiyaç duyulmazdı otamatikmende emeklilik hakkkım neyse o günüde beklerdim evdeki hastayıda allaha emanet evde bırakırdık kim öle kim kala avrupada olan sistem arasında dağlar kadar fark var eğer hastasına 19 yıl evde baktıysa bir anne devlet 10 sene sonra anneyi diekt emekli yapıyo hem yıpranma parası hemde emekli maaşı veriyo sorunda ortadan kalmış oluyo .

Taze bir bilgi vereyim bilgi şudur çalışmalr devam ediyor maliye baknalıgı vede aile bakanlıgı etrafında çözüm şu son bilgi olarak 15 günlük prim yatacak sigorta yapılcak bakan kişi için fakat 30 günlük sigorta primi gözkücek vede en alt seviyeden ödencek yani askeri ücret üzeinden gibi inşallah 3 4 aya başlar tabi alternatif çözümlerde varmış ama ilk başta yapılacak yol buymuş devlet olarakta yani maliyer açıdan hiç bir sorun yaratmıcakmış inşallah yardımcı olmuşumdur ....

bende yabancı bakıcımın çalışma iznini aldım postada . gelince sigorta yaptıracağım bundan faydalanabilecekmiyim acaba.bu arada ben c5 omurilk felçli %96 ağır englli raporu olan 21 yıl 7 ay hizmet vermiş malülen emekli edilmiş bir sınıf öğretmeniyim.evde bakıcımla birlikte 5 kişi yaşıyoruz 1900 türk lirası gelirimiz var.

düşük sigorta parası ödeme açısından sordum

Bakıcı sigorta ödemesi devlet tarafından karşılanıyor mu?

Arkadaşlar, 2012 yılı ekim ayında bir açıklama yapılmıştı. Engelliye bakanların sigortasını devlet ödeyecekti. Konunun şu andaki son durumu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

[FONT=Arial]4 yıldır felçli Rus gence evladı gibi bakan Antalyalı Gülsüm Kabadayı'nın fedakarlığı yol gösterdi. Evinde yaşlısı, engellisi ve yatalak hastası olan binlerce vatandaş, devletin sigortalı 'bakım elemanı' olacak. Hükümet, bu durumdaki yakınına baktığı için çalışamayan kişilere 'emeklilik' yolunu açacak dev bir çalışma başlattı. Hali hazırda sosyal yardım şeklinde alınan ve bir asgari ücret düzeyinde olan evde bakım paraları, devletten ödenen maaşa çevrilecek. Bakım yardımı sağlanan 400 bin kişi sigortalanarak, emeklilik hakkını elde edecek. Fırsattan yararlanabilmek için tek kıstas, yakınına 'doğru ve düzenli' bakmak. Bunun için Eskişehir Anadolu Üniversitesi bir sınav yaparak, başarılı olanlara bakım sertifikası verecek. [/FONT]

EĞİTİM VERİLİYOR
[FONT=Arial]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın evde bakım yardımı sağlanan kişiler için gerçekleştireceği yasal çalışmanın altyapısı belli oldu. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen düzenlemede esas olan, bakım yardımı alan kişileri hem eğitimle profesyonelleştirmek hem de gerçekten iyi bakanları sosyal güvenlik şemsiyesi altına almak. [/FONT]

GÜVENCE...
[FONT=Arial]Evde hasta, yaşlı ya da engelli eşine, çocuğuna, anne, babasına bakan ve bu nedenle iş yaşamına katılamayanlara sağlanacak 'sosyal güvence' için 'iyi bakma ve alınan parayı istismar etmeme' şartı bulunuyor. Bunun için Anadolu Üniversitesi, 'kas hastalıkları', 'Alzheimer' gibi özel bakım alanlarında internetten de takip edilebilecek dersler başlatacak. Dersler sonrası yapılacak sınavı geçenler 'bakım uzmanlığı' sertifikasını alacak. Sertifika sahibi kişiler de devlet tarafından sigortalanacak. Üniversite ilk dersleri Haziran'da başlatmayı ve Eylül gibi de sertifika sınavını gerçekleştirmeyi planlıyor. [/FONT]

HASTAYA İYİ BAKMAYANIN SİGORTASI BİTECEK
[FONT=Arial]Sosyal güvence için sertifika kıstası getirilecek olmasının nedeni, evde yakınına bakan kişilerin bu hakkı istismar etmesinin önlenmesi. Bakım parası alan fakat yakınına düzgün bakmayanların bu yolla eleneceği belirtiliyor. Yakınına iyi bakmadığı belirlenenlerin sigortasına son verilmesi de planlanıyor. [/FONT]

ESNEK ÇALIŞMA MODELİ İÇİNDE
[FONT=Arial]Çalışma Bakanlığı, evde yakınına bakanların sosyal güvenlik hakkını 'esnek çalışma modeli' içerisine yerleştirmeyi planlıyor. Yakının bakımı bittiğinde sigortalılığın sürecinin de sona ereceğine dikkat çeken bürokratlar, bunun ancak 'esnek çalışma' şeklinde uygulanabileceğini ifade ediyor. [/FONT]

bu haber iyi güzel de acaba bu durum sadece şu anda evde bakım yapanlarımı ilgilendiriyor,yoksa engelli yakınına bakan herkesi mi?gelir kriteri durumu hakkında bir bilgi yok haberde..bu duruma da çözüm bulacaklar mı?

Üst Alt