Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında eve giren gelire bakılmasını doğru bulmuyorum

raaamis

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Bu evde bakım aylığında eve giren gelire bakilması gereksiz değil mi 1 lira geçtiyse kesilebiliyo
O aylikla ev geçindirenler var öyleki engelli kişinin kendisi için kullanilmıyo bu para o kişiye sira bile gelmeyen aileler var
Bazı hastaliklar derlerya zengin hastalığı o türden rahatsızlıklar bi taraftan ilerleyen rahatsızlıklar
Devletimizden Allah razı olsun inşallah buna da yeni bi düzenleme getirirler engelliler daha guven icinde olur inşallah
Kalem abla siz ne düşünüyosunuz bu konuyla ilgili

Bu gelir kriteri olmasaydı
Zengin de, daha zengin de almaya çalışır son model otomobillerine mazot parası için
Yok öyle yağma , daima gelir kriteri hesabı olacak
Önce ihtiyaç sahibi
Sonra hak sahibi

Bu gelir kriteri olmasaydı
Maaşlara zam yapılmazdı, düşük seviyede olurdu, çokluk olduğu için.

Zengin mazot parası alacak diye 1 liradan sebep maaş kesilsin ne kadar yanlış düşünce farz edelim evde çoluğu çocuğu yok 2 kişiler evi kira elektrik su VS bir maaşı oraya gidiyor karı koca evde bakımla geçiniyor normal maaşı arttı geliri arttı maaş kesilsin tek suçu kalabalık ailesi olmaması hep bencilik olduğu için bir arpa boyu yol ilerlenmez

mutlaka bir kriter olacaktır. ama ailenin gelir ortalaması değil engellinin çalışıp çalışmaması, geliri gideri esas alınmalı. hasta kişinin yaşı atıyorum 30-40 olmuş annesi babası yada kardeşi ablası her neyse aileden bir kişi bakıyor. bu kişi zaten vicdanen bir manevi eziklik içinde yaşıyodur. ben yük oluyorum diye üzülüyodur. en azından kendi kriterleri esas alınarak bir geliri olsa evine katkıda bulunabilir. bir nebze de olsa kendisini mutlu kılabilir. şuan ise hem fiziksel ihtiyaçlarını ailesi karşıladığı gibi en temel ihtiyaçlarını bile (giyim kıyafet, gıda vb) yine ailesi karşılıyor. tabi kriterlerin tamamen kalkması gibi bişey mantıken de olmaz.

967×2=1984 TL'yi geçiyor mu Geliriniz
Bu ay emekli maaşlarına zam geldi

Evde bakım için gelir kriteri koyuyorlar tamam da 15 temmuzda hepimiz sokağa çıktık ancak tırnağı bile çizilen gazı sayılacak dendi.fakat hiçbir yerinde çizik bile olmayanlar gazı sayıldı.onlara kriter felan yok hem maaş bağlandı hem ÖTV siz araç alıyorlar hemde belleğinde taşıma ruhsatlı tabanca verdiler.ustelik silah bedava ruhsat harcı bedava ulaşım her yere ailesi dahil bedava beden kamu kurumlarında devlet memuru oldular.hicbir şart yok.fiziksel engelleri de rapor oranı yok.engellilere gelince tepeden tırnağa inceleniyor tamam da bu adaletmi sizce.engellilerin daha iyi yaşam şartlarına sahip olması neden bu kadar zoruna gidiyor insanların.devlet Güneydoğu'ya emeklilere 15 temmuz gazilerine ve daha birçok yere kesenin ağzını açarken kimse ses çıkarmıyor ama iş engellilere gelince çoğu insan havaya zıplıyor.

2022 aylığını az bir farkla kaçıranların aradaki farkını ödüyorlar ama bakım aylığında sınırı 1 lira geçtiğimizde yaklaşık 1200 liralık maaşı tümden kesiyorlar.

Bir kere bağlandı 3 ay sonra 1 lira geçti diye kesildi 1 sene sonra yine bağlandı 3 ay sonra 5 liradan sebep kesildi asgari ücret artınca yine bağlandı ikramiye gelir sayılırsa yine kesilecek ama aile sosyal e sorduğumuzda gelire katılmıyacağı yönünde ne kadar doğru bilemiyorum

Zorro,Bakım aylığı alanlar hastanede tedavi muayene olamıyor GSS ya 62 tl ödemek sartıyla muayene olabiliyor?

İnşallah en kısa zamanda sadece alan kişinin gelirine bakılarak verilir. Bu konu da çok magduriyetler yaşanmakta.

Bugün sosyal bakanlığa gittim ve sordum ikramiyeler sınıra dahil mi diye şu ana kadar sınıra dahil olacak diye bir genelge gelmediği için katmıyoruz 2 inci ikramiye den sonra belli olur dendi hayırlı sı

Üst Alt