Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında gelir nasıl hesaplanıyor?

nedenben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
slm evde bakım aylıgında gelir hesaplanırken sıkortalı olarak calışan birinin geliri aile gelirr ortalamasına e devletteki aylık ödemedeki görünen miktar mı dahil ediliyor yoksa bankaya yatan net aylıgı mı dahil ediliyor bizim ikisi arasında fark var bilen arkadaşlar acil cevap verirse sosyal hizmetlere bildiride bulunacagım cezalı duruma düşmemek icin bülent abi ve kalem abla acil yardım edin

1-eve resmi yoldan giren para evde yaşayan kişi sayısına bölününce 423,00 tl yi geçmemesi gerekiyor.
2-net eline geçen para esas alınır

çalışan birinin net maaşı için genelde bordro istiyorlar

Burada bir açıklama yapmak lazım örneğin birey 1400tl maaş alıyor gitmiş banka kredisi kullanmış ve her ay maaşından 400 tl kredi geri ödemesi kesiliyor bu para kişinin eline geçmese de hesabına para yatırıldıktan sonra bireyin yazılı talimatı ile yapılan ödeme olduğundan bu ve benzeri ödemeler hesaplanır yani 1400tl nin tamamı hesaba dahil edilir

arkadşlar cevaplarınız icin cok teşekkür ederim. benim tam olarak öğrenmek istediğim e.devlet de hizmet dökümü bölüne bakıldığında aylık ödeme 950 tl yazıyor ama kardeşimin banka hesabına 650 tl yatıyor yani aylık 650 tl alıyor eli. şim bu gelir hesabını yaparken e. devletteki yazan 950 tl den mi hesaplanacak yoksa eline aldıgı 650 tl den mi hesaplanacak cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

kuruma vereceğiniz bodroda ne yazıyor ise o rakkam üzerinden hesaplama yapıp kişi başına bölecek ve kişi başı düşen gelir senenin ilk 6 ayı için 423 2. 6 ayı için 443 tl yi geçmemesi halinde evde bakım maaşı kritallerine uyuyorsunuz demektir

arkadaşım,evde bakım maaşı için başvurduğunda bankaları dolaştırıyorlaye,orda bankada maaşı çıkacak zaten bankanın yazdığı esas alınır

ben 2 yıldır bakım maaşı alıyorum kardeşim bakım aylıgı baglandıktan sonra işe girdi sosyal hizmetlere bildirdik sorun yok nufus kalabalık maaşı almaya devam edin denildi şimdi aile geliri kardeşimin net aldıgı aylık üzerinden hesaplarsak sorun yok amaa e devletdeki aylık ödeme bölümündeki miktardan hesaplanırsa aile geliri yüksek cıkıyor şim ben hangi hesap üzerinden hesap yapmalıyım

@nedenben, maaşlara bir de https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden bakın bu adresten hem brüt tutarı hem de net ele geçmesi gereken tutarı görebilirsiniz net ele geçmesi gereken tutar hesaplanacaktır. şayet belgede sadece brüt tutar yazılı ise net ele geçen hesaplanıp ona göre işlem yapılacaktır.

arkadaşlar verdiğiniz bilğiler icin teşekkürler. sayın denetim verdiğin linkden maaşı inceledim net maaşdan hesaplayınca sorun yok bürüt maaşdan hesaplayınca limiti aşmış ğörüküyor. bir sorum daha olacak bu evde bakım maaşı gelir toplamına askerliğini er olarak yapan bireyin aldıgı maaşda hesaba dahil oluyor mu bilen arkadaşlar lütfen bilğilerini paylaşırsa sevinirim saygılar.

Askerde olan evlat gelir hesabına dahil edilir ancak toplam tutarın bölüneceği kisi sayisi da artacağı için problem olmaz

sosyal hizmetlere dün sordum askerligini er olarak yapan kişinin aldıgı maaş evde bakım aylıgında gelir hesabına dahil degil dedi.

hesaplamama göre gelir limitini askerdeki er kardeşimin maaşıda hesaba dahil edilirse 4. ayda gecmişiz ancak diyer kardeşimin yine 4. ayda işten cıkması sonucunda 5. ayda gelirimiz düştü. şim bu durumda ne yapmamız gerekiyor sosyal hizmetler askerdeki bireyin er maaşı gelire dahil deyil dedi sayın denetim hesaba dahil ediliyor diyor bu durum da ne yapmalıyım 6. ayın maaşını daha bankadan cekmedik bu durumda cekmelimiyiz yoksa cekmemeli miyiz..

hanede yaşayan kişi başı 443 tl geçmiyor ise çekin yok eğer ki geçiyor ise çekmeyin kuruma bir dilekçe ile durumunuzu anlatın bakalım kurum ne diyecek şimdi kesin çekin birşey olmaz deriz kurum tutar kişi başı düşen gelir geçiyor diye cezalı duruma düşürebilir yok birşey olur çekmeyin desek yine olmaz anlayacağınız siz en net ve doğru bilgiyi kuruma müracaat ederek oradan öğrenmeniz siz açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum
ama birde şöyle birşey var kardeşler bir birlerine bakmak la mükellef olmadıkları için sorun olmayacağını düşünüyorum yani gelir hesabına dahil etmeden hesaplama yapın birde kardeşinizin gelirini

sadece 4. ayda 24 günlüğüne 437 tl düşüyo kişi başına 5. ayda350 tlye düşüyo gelir dün baglı bulundugumuz sosyal hizmetleri aradım askerdeki kardeşin aldıgı maaş gelire dahil edilmez dedi bilmiyorum ne yapmalıyız..

Ben net olarak anlamadım ama ihtıyacın varsa çek askerdeki kardeşin aldığı para sorun olmaz şu andaki gelir nedir

sayın biyo şu andaki gelirimiz bakım aylıgında üst limit olan 443 tlnin cok cok altında ama askerin aldıgı maaş gelire dahil edilirse sadece 4. ay itibari ile gelir limitini gecmiş oluyoruz. bunun icin cezalı düşmeyelim diyerekte 6. ayın bakım maaşını bankadan cekmedik.sosyal hizmetlerdeki kadın asker kardeşin maaşı gelire eklenmez dedi sayın denetim eklenir diyor ben ise ne yapacagımızı bilmiyorum bülent abi nerelerdesis birde sen bilgilerini bizlerle paylaşsan :)saygılar

sosyal hizmetleri bu ğün yine aradım oradaki bayan bakım aylıgında askerligini er olarak yapan askerin aldıgı maaş gelir hesabına dahil edilmez dedi.

Belki bu sorulara cevap vermekte biraz gecikmiş olabilirim ama bundan sonrası içinarkadaşlarımıza bir bilgi olur.Arkadaşlarımız parça parça cevaplar vermişler şöyle bir toparlayalım.birincisi evde bakım maaşı kendi kendine yetemeyen ağır özürlüye bakmak için birinci derce yakınına verilen bir maaştır.Bu maaşı verilmesi için evin gelir durumu, eve giren toplam gelirin kişi başına bölünmesi ile çıkan rakamın asgari ücretin 3de2 sini geçmemesine bakılır.Buna göre eve giren gelir dediği için ele geçen ücretler baz alınır.brüt maaştan kesintiler elinize geçmediği için dikkate alınmaz ikinci husus er maaşı alan bir kişi asker olmasından dolayı evde yaşamadığı için bu maaş eve giren gelirden sayılmaz dolayısıyla kafayı çok bulandırıp kuşkuya düşmek yerine bakım maaşının haricinde evdeki fertlerin resmi gelirleri toplanarak kişi başına bölünmesiyle bu hesabın bizlerde kolaylıkla yapabiliriz.tabiki burada elimize geçen ücretleri dikkate almalıyız.ayrıca bu süreç içerisinde gelir getiren bir taşınmaza sahip olmuş isek bunuda dikkate almalıyız aksi takdirde araştırma sonucunda bu durum tespit edilir ve maaş alma kriteri limitini aştığı görülür ise aşıldığı tarihten itibaren ki bakım maaşları gecikme faizi ile birlikte geri alınır. Limiti aşmanız halinde durumu sosyal hizmetler il müdürlüğü evde bakım hizmetleri birimine bildirmeniz faydalı olur zira normal prosüdürde her yıl gelir durumunu ibraz etmeniz kurum tarafından zaten istenmektedir.

askerdeki birey evde yaşamadıgı icin maaşı eve giren gelirden sayılmıyo diyosunuz, peki askerdeki birey asker olmasından dolayı evde yaşamadıgı halde eve giren gelir kişi başına bölünürken aile nufusundan sayılır mı yoksa asker diye nufusdan sayılmaz mı.

tabiki bu durumdada sayılmaz buradaki hesaplama mantığı o yıl evde yaşayanların yani ikametleri o evde bulunanların sayısına göre hesaplanır.Bir aile 6 kişi ise ve bu ailenin 2 ferdi ailenin dışında bir başka evde yaşıyor ise bu iki kişi hesaba dahil edilmez ama aile bireylerinin dışarıda yaşayanlarıda asker olanlar hariç ikamet adresleri bakıma muhtaç olan kişinin ikamet ettiği evde görünüyor ise bu kişilerde dışarda olmalarına rağmen aile nufüs kütüğündeki kametleri o evde gözüktüğünden hesaba dahil edilirler

Üst Alt