Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında gelir sınır kalkacak mı?

w4rsoul

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gecen iş değişikliği nedeniyle sosyal hizmelere başvurdum , müdür yardımcısı yeni yasanın onaylandıgını nisanda kişi başına düşen gelir sınırının kalktıgını söyledi , acaba ne kadar dogru bu konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim, şimdiden teşekkürler. Saygılar.

evet arkadaşlar bilen varsa söylermi lütf...:confused:

bilgi edinme kanunu kapsamında 27.01.2012 tarihinde bu konuda tarafıma verilen cevaptan bir bölüm...evde bakım hizmetinde söz konusu gelir kriterinin kaldırılmasına ilişkin talebinizin karşılanabilmesi için mevzuat değişikliği yapılması gerekmektedir. Bu konuda, Genel Müdürlüğümüzce çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Ancak yapılan çalışmalar henüz sonuçlanmamıştır. Konunun tarafınızca takip edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim. Hulusi Armağan YILDIRIM
Genel Müdür a.
Bakım Hizmetleri
Dairesi Başkanı

bence kesinlikle uygulnmalı ve hatta başka yötemlerde uygulanmalı...biz zaten engelliyiz bu maaş yüzünden neden başka birini engel ediyorlar devlet bakıcıya diyor ben 500-600 herneyse maaş veriyim,7.24 yanında kalıcan e çok saçma değilmi..bakan kişide bizimle engeli olıyor oldu 2 engeli...bence şöyle bir uygulama olmalı...hiç kimseye muhtaç etmeden maaşı kişinin yani engelinin kendisine verimeli o nasıl değelendiroyrsa değenlendirsin...bakan kişi devlete adını vericek devleten izni olmadan biyere gitmicek bu ne ya devletin zimmetli malımıyız 3 kuruş veriyor diye bizi bu işkencelere maruz ediyor... SİZCE:confused:...Biri yeni konu açsın devletin zimmetli malı'mıyız adı altında tartışılsın....benim görüşüm...ütopik değil olması gerek...

gercekten gelir hesabının kalkması cok iyi olacaktır cünkü hem engelli ol hemde fakir olki devlet sana maaş baglayacak mış...bence sacma bu acıkca ayrımcılıktır.bir insanın yardımı olmadan yaşayamacak bir engellinin illa fakir olması aranmamalı sonucta maddi durumu iyi olsada bir insan hayatını biz engellilere adıyor bunun bir karşılıgı olmalı hem devlet bu evde bakım maaşını cıkarmasının sebebi bildigim kadarı ile bakım evlerinde bakıcılık yapanların bakıma muhtac olan insanlara işkence ve haksızlık yapmalarını engellemek icin cıkrarıldı yanlışmıyım....

bu sınır gerçekten çok anlamsız 5 lira üzerine olan alamıyor 5 lira altında olan alıyor topu topu 10 lira fark ile insanlar mağdur oluyor ağır engelli olan her vatandaşına sosyal devlet bu yardımı yapmalı.değişiklik şart 3/2 kriterinde

:(Arkadaşlar gelir hesabının kalkması acilen yapılmalı çünkü bu engelli kardeşlerimiz başkasının yardımı olmadan yaşayamazlar sosyal devlet gereği fakir ve zengin ayırımı yapılmadan tamamına verilmesi gerekir.

arkadaşlar bu sınırın kalkması ve bir çalışma başlatılması icin ne yapabiliriz bunu duyurmasak bir yerlere mail falan atmasak bunun olacagı yok bence e ne demişler ağlamayana mama yok...

Gercekten engeliye yapılan zulüm yetkililerde buna tuz ekiyor ayıp yaw

Sağlık sigortası, evde bakım yardımı gibi hizmetleri kapsayan "Bakım Sigortası" uygulamasına geçilecek. Var olan uygulamada ağır özürlü olma ve hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması şartı kaldırılacak, tüm özürlüler ve ailelerinin hizmetten faydalanması sağlanacak. Uygulamada maddi durumu iyi olan vatandaşlar primini kendi ödeyecekken, yoksul vatandaşların primi devlet tarafından karşılanacak. "Bakım Sigortası" uygulaması en geç üç yıl içersinde yürürlüğe girecek. inşallah olur

Kalkmasına kalkacakta. Seçime 5 kala mı olur yoksa önümüzdeki günlerdemi orası belli değil.

kalem abla bu duyumlar doğrumu evde bakım parası için arkadaşların söyledikleri nisanda alabilirmiyiz şartlar kalkacakmı yoksa 2013 mü bekliycez tşk ederim cevabını bekliyorum

arkadaşlar işallah dedikleriniz doğrudur
nisanda gercekleşir tşk hepinize

arkadaşlar herkez meil atsın sosyal hizmetlere. sgk. shcek. özürlüler daire başkanlıgı. başbakanlık. aklıma gelen bunlar meil atmalla bişey kaybetmessiniz. lütfen kaldırılsın veya net bir asgari ücrete çıkarılsın diye meil atın. BEBEK AGLAMADIKCA ANNE NİN MEME VERME AKLINA GELMEZ.
oyüzden şimd, zırlama zamanı:(

Seçimlerde söz edilen 'Kişi başı gelir şartı kalkacak' sözü ne oldu ?

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, kızım 12 yaşında ve % 97 cp' li. Engellilerin sosyal haklarını iyileştirme doğrultusunda !
Seçimlerde siyasilerin ilgili çalışma yapıyoruz, çıkaracağız dediği bu kanun tasarısı ne oldu, bilgisi olan varsa lütfen yazabilirmi?

kanun tasarısı hakkında pek bişey bilmiyorum da, seçim vaatlerine pek güvenmemek gerekiyor. hele 2011 seçimlerinde acayip vaatler verildi. bi konyaya okyanus getireceğiz demedikleri kaldı.

inş kalkar eve giren gelir bir an önce çok kişi mahdur oluyo

ben şevket3 yıldır evde bakım parsına müracat ediyorum red geliyor benim 1.70 sürekli raporum var babam emekli annem ev hanımı ben 3 aylık maaşımı alıyordum babamın emeklisi1.600 evde 3 kişiyiz babamın maaşı benim 3 aylık gelir kriterini aşıyor diye red geldi evde bakım parası için ben 3 aylık maaşı iptal ettim şimdi yeni evde bakıma müracaat ettim şimdi bakalım ama bu müracat içerisinde annem 1 ay ssklı işde calıştı ve 1 ay calışıp cıktı ama annemin haberi yokken işyeride dalgınlıkla annemin 2 ci ayda ssk sını yatırmışlar annemin cıkışını yapmamışlar ama annem haberi olunca erdan cıkışını yaptırmış ama şu evde bakım parası için engel olur maaş olmaz diyorlar ama calışmıyor maaş almıyor annem acaba gercek olurmu olmazmı yetkililer kalem abla boğa abi beni acilen bilgilendirirseniz sevinirim cevabınızı bekliyorum tşk ederim

neolur benim yazıma cevap yazarsanız sevinim oradaki yetkililer tşk

annenizin SGK 'dan hizmet dökümünü alıp tekrar müracat edin
hizmet dökümünde Çalışmıyorsa İŞTEN AYRILIŞ tarihi görülür..
bu durumda artık itiraz edecekleri bir şey kalmaz.

evde bakım aylığında gelir kriteri kalksın

Evde bakım aylığında gelir kriteri mutlaka kalkmalı.ailenin geliri ne olursa olsun engelllilik durumu ortadan kalkmıyor.üstelik engelli bakılırken bakan kişi de engelli oluyor.hayattan işten aştan hep bir adım arkada.eğer anne baba çalışıyorsa bakıcı bulmak ayrı bir dert.bulsanızda 3 gün sonra gidiyor.istediği maaş sanki devlet memuru.sigorta isteyeni de var.çalışan üreten insanlara devlet adeta sen suçlusun çalışıyorsun çalıştığın için çocunla ne olursan ol diyor.devlet kendi çalıştırdığına baktığına ne veriyor.engelliye ve bakana ne kadar veriyor.sosyal devlet neden var. bizi devlet korumaz ve gözetmezse haklarımızı savunmazsa kim savunacak.

Bencede kalkmali.bunun icin bimere binlerce mesaj atalim sesimizi daha gursekilde duyuralim
Ki hakimiz yenmesin.haydi arkadaslar hepbirliktebu dakkdan itibaren basayalim

ilk konunun açıldığı yıl 2012 sene oldu 2015 arkadaşlar kriterleri kaldırmazlar aksine şartlar dahada ağiırlaşabilir

Üst Alt