Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında kişi başı gelirin hesaplanması konusunda dava açmak istiyorum!?

Hsyn_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Kişi başı gelirde elime geçmeyen özel kesinti hesaplanması, birkaç yüzlira geçince maaşın kesilmesi , kiranın hiçbir şeye düşülmemesi

Merhaba arkadaşlar bu konuda bakanlığa dava açmak istiyorum yorum yapmak isteyen varmı

Merhaba arkadaşlar bu konuda bakanlığa dava açmak istiyorum yorum yapmak isteyen varmı. Birde bugün öğrendim aile içine normal araç aldığımızda bile 120 de biri aylık gelire eklenecekmiş sosyal hizmetler de söylediler. Hiç mi engelli yararına birşey olmaz bu kadar zor olur her şey

CHP gelirse yardımlar kesilecek diyenleri yoruma alalım

Son düzenleme:
Gerçekten içler acısı maaşımdan her ay 4 emekli parası kesiyor devlet 200 tl fazla çıktı diye kardeşimin maaaşı kesilşyor oda mesai yaptım diye

@Hsyn_,

Bir şey çıkarmı? Çok zor. Ama imkanın ve sabrın varsa aç , ne olacağını görelim. Evet aracın 120 de 1 i gelire ekleniyor. 1 tane aracın bile olsa , oysaki ulaşım engellinin temel ihtiyacı. Karda kışda nasıl hastaneye, sağa sola gidecek. Kira olayı tam bir saçmalık zaten. Evi olup kira ödemeyene de sınır aynı. Kirada olanada. Ben gidere bakmam, banene sizin giderinizden demek akıl tutulmasıdır. Engelli maaşında nasıl bakılıyorsa bundada bakılmalı temel ihtiyaç sonuçta.

Ben size işin iç yüzünü anlatayım. Asgari ücrette dediler ya, bize hava hoş bizim cebimizden çıkmıyor, iş veren ödüyor. Öyle bir şey yok. Sosyal yardımların hepsinde gelir kriteri asgari ücret. Yüksek yaparlarsa devletin cebinden çıkacak para artıyor. Normalde %45 enflasyon oranında artması gereken asgari ücret, AKP'nin bu yıl uydurduğu artık önümüzdeki yılın beklenen enflasyonuna göre arttıracağız saçmalığı ile %30 arttı. Utanmadan bir de, biz %20 bekliyoruz çok bile arttırdık dediler. Bunların kafalarına göre biz istersek yaparız kimsede bir şey diyemez tavırları yüzünden, işte böyle sınıra yakın geliri olan engellilerin maaşları kesildi. Yani anlayacağınız engelli ve emeklileri artık açık açık yük olarak görüyoruz diyorlar. Ve oy deposu olarak gördükleri memurlar dışında kimseyi umursamıyorlar. Önümüzdeki yıl nisan ayında çok büyük ihtimalle erken seçim olacak, Erdoğanın aday olabilmesi için meclisin erken seçim kararı alması lazım. CHP olmadan da bu karar alınamıyor. Onlarda 2026 dan sonra kabul etmeyiz diyor. Şimdi bu sıkı para politikasının sebebini anladınız mı? Seçime yakın emekliden,engellilerden şimdi çaldıkları paraları seyyanen zam diye verip oy toplamak amaçları. Tüik bile mahkemenin aldığı kararı tanımazken, sizin açtığınız ve kazandığınızı düşünerek verilen mahkeme kararını devletin tanıyacağını zannetmiyorum. Çünkü tanırsa emsal olur. Ve herkes dava açar. Biraz uzun oldu ama, herkesin anlaması için durumu anlatmak istedim. Çok zoruma gidiyor bunları görüpde bir şey yapamamak. Güç uğruna muhtaç insanları eziyorlar.

@idosente,
Çok haklısınız hele birde engelliler ve aileleri zor bir hayat sürerken bu ailelere işlerin bukadar zor kılınması gerçekten hiçbir akla mantığa sığmıyor birde geriye dönük para ödiycekmişiz birkaç kuruş fazla para alalım deyip yaptığımız mesailer geliri bir kaç yüz lira aşmış diye. Akıl tutulması resmen.

@Hsyn_,

Geriye dönük parayı %kaç faiziyle istediler onu çok merak ettim asgari ücrete verdikleri%30 mu? Yoksa %45 mi? , birde topluca mı istiyorlar? Zaten muhtaçlık sınırındaki aile toplu nasıl öder.

İlk evde bakım maaşı çıktığında asgari ücret ne kadar artarsa maaş veriliyorsa o kadar alınıyordu gelirde memur endeksine göre belirleniyordu daha sonra bunun tam tersi oldu gelir asgari ücret ayarı evde bakım maaşı artımı memur endeksine bağlandı bu arada huzurevinde kalan engelli maaşı huzurevine verilmek üzere 2 yada 3 katı evde bakım maaşı ödeniyor

Son düzenleme:
@bilgeadam,

Evet kuruma 2 katı maaş ödeniyor. Sanki ailemiz bize sokakta bakıyor. Bizim kira giderimiz yokmu. En büyük saçmalık orda zaten, kuruma yer sağladığı için 1 maaş, eleman çalıştırdığı için 1 maaş. Bizim ev mekan değil mi? Bize bakan eleman olmuyor mu? Neresinden tutsan tutarsızlık. Bazen diyorum biz mi salağız. Yoksa devleti yönetenler gerçekten bizi bu kadar salak mı sanıyor merak ediyorum.

Üst Alt