Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığında kişi başına düşen gelire kimler dahildir?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
bakım maaşı için evde bulunan kişinin,,kimlik fotokopisi shçk ya verilmediği halde ,yinede kişi başına düşen gelire ikemette bulunanların hepsi tabii tutulur mu..

evdeki kişilerin hepsinin kimlik fotokopisi vs..vermek zorundasın..zaten muhtardan ya da nufustan hanede kayıtlı kişilerin dökümünü istiyorlar..yani ikamet veriyorsun..saklamayla olmaz..hadi oldu diyelim illa çıkar ve aldığınız aylıkları faizi ile geri alırlar..

Bakmakla yükümlü birey kapsamında olan kişiler gelir hesabına dahil edilirler:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Zaten başvurunuzdan sonra evinize Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti gelip bakım raporu hazırlayacak ve incelemede bulunacaktır. Eksik bilgi ya da belge tesbit ettiğinde ya da lüzum gördüğünde bu belgeleri sizden ya da ilgili kurumlardan isteyebilecektir. Bu konuda kurumlar işbirliği içinde çalışır. Tüm gerekli bilgilere rahatlıkla ulaşılır.

Cevapladığınız için teşekkür ederim..fakat kardeşim işe başladı şimdi gelir arttı..kişi başına düşen gelir 400 olması gerek ama bizde fazla oldu şimdi..bende gidip 3 aylık aldığım maaşımı iptal ettirsem..sosyal hizmetler bunu kabul edermi..böyle bir hakkım var mı acaba..

Yasenya, Kardeşin başka adrese taşınsa, var mı böyle bir imkanınız?
2022 aylıgını kestirme bunun için. Sen yukarıda verdiğim linki dikkatle incele olur mu? Başka bir seçenek bulmaya çalış... Benim önerdiğim yöntem gibi mesela.

İl/ilçe sosyal hizmetlere evde bakım için henüz başvurmadın di mi? Yeni mi başvuracaksın daha?

hayır canım ben maaş alıyorum..önce kardeşimin işi yoktu evde kişi başına düşen gelir azdı..maaşa bağlanmıştık şimdi işe girdi. ve gelir arttı..kardeşim taşınırsa yalnız annemle kalıcaz..yine olmuyor..çünkü annem emekli ve ben 3 aylık maaş alıyorum.. normalde maaşımız bize kafi gelecek fakat evimiz kira olunca yetmiyor..o nedenle endişe ediyorum..cevapladığınız için teşk.ederim :)

Üst Alt