Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında red cevabını nasıl öğreniriz? Gelir değişikliğini..?

mesan

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
selamar arkadaslar bakım aylıgı için memurlar eve geleli 2 ay oldu ancak halen maas yatmadı.bize red cevabıda bildirilmedi bende bimer basvurdum gelen cevap aynen şu şekilde:
Kurumumuzca sunulan evde bakım hizmeti 30.07.2006 tarih 26244 sayılı “Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında sürdürülmektedir. Aynı Yönetmelikte; Bakıma Muhtaç Özürlü; “özürlülük sınıflandırmasına göre ağır özürlü olduğu belgelendirilenlerden, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olduğu, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğu (Kişi başına 423.10 TL.) bakım raporu ile tespit edilenler” olarak tanımlanmaktadır. Görüldüğü üzere evde bakım ücretinin alınabilmesi için belirlenen koşullara sahip olunması gerekmektedir. Bu nedenle, durumunuzun belirlenen koşullara uygun olarak değişmesi halinde yeniden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat etme hakkınız bulunmaktadır. Bilgilerinize rica ederim. BAKIM HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

eğer 423 lira olan sınırınız ve kriterlere şartlarınız uyuyorsa eve geldikten 3 ay sonra bağlanıyor yada size hangi sosyal hizmetlerden gelmişlerse arayıp öğrenebilirsiniz zaten şartlarınız uymuyorsa eve mektup yolluyorlar

Sevgili mesan, gelen memurlar size Zıraat bankasında hesap açın ve fotokopilerini vs bize getirin dedilermi? denmediyse sonuç olumsuzdur.!

uygulamada ufak tefek farklılıklar olsa da sonuç tarafınıza yazılı olarak iletilecektir.

adanada yaşıyorum daha öncede aylık alıyordum bir yanlıslıkla benim dosyam ankaraya gitmişti
hayır memurlar olumsuz birşey demediler
ilgilenen herkese çok teşekkürler...

Üst Alt