Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında tapudaki tarlaların etkisi?

furkan_umut

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba , evde bakım aylığına başvurduk da sistemde hisseli babadan miras kalan tapuda tarla diye geçen kayıtlar var. Bunun 2021 yılı için gelir kriterine etkisi ne olur , abim çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tün tarlaları o ekiyor yardımlar onun adına yatıyor , bilgisi olan yada başına böyle bir olay gelen var mı acaba ?

Not : 10 gün oldu başvurduk, henüz sosyal hizmetlerden bize dönüş olmadı, netten araştırırken karşılaştım.

Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,

furkan_umut

herkes hıssesı kadr sorumlu olur bahsedilen mırastan nekadar elde edıosanız ona göre işlem edılır bunu il ya da ilçe tarım müdürlüğünden öğrenebilirsiniz
not: sosyal hızmetlere başvurduk derken halk dılınde fak fuk fon denen ve kaymakamlıga bağlı vakıf ise sizin onlarla işiniz yokkı siz 2022 ye değil ebmye başvuruksunuz.ebm için aile ve osyal hizmetler il müd ya da ilçedeki şubelerine başvuru edılıo. size başvuruda belge verırler dolaşacagınız kurumları gösteren bunlrın içinde il ilçe tarım müd.de var onlar ordan ne kadar gelır elde ettıgnızı o belgeye işlerler

Tapuda ki tarlalar gelir getiriyosa aylık miktarı kisi başı gelire eklenir..İlçe tarım müdürlüğünden Tarımsal gelir raporu alman lazim.

cevaplar için teşekkürler , ben istanbulda ikamet ediyorum ama tapular memlekette bu tarımsal gelir raporunu istanbuldaki ikamet ettiğim ilçe tarım müdürlüğünden almam mümkün mü acaba bilgisi olan arkadaşlar ?

Hayir,nüfusa kayıtlı oldugun yerde ki ilçe tarım müdürlüğünden alacaksin

furkan_umut
elbette olur.onlar sana bilgi verır.illa memlekete getmene gerek yok.kayıtların zaten e devlette var .onlıne sıstem var.Türkıyenın neresınde olursan ol sana aitlerı görursun

Ben istanbuldayim tarlalar giresun da,madem oluyordu benden neden giresunda ki ilçeden almamı soylediler..Burdan oraya dilekçe yazıp istedim..

infirak

Memleketteki bir yakınınız sizin adınıza alabilir İstanbul'dan alamazsın .

Dilekçeye kimlik fotokopisi ekleyip istedim..Evet Cvp geldi postayla Tarımsal gelir raporu göndermişler..Onu alip burdan teslim ettim..

Yakıninız da alabilir ama kendiniz de dilekce yazıp posta yoluyla isteyebilirsiniz.

infirak
sende memlekete getmeden alksın.benım dedıgmde bu ıdı istanbuldakı il ilçe müd.gidip ızah ettınmı onlıne sıstem var senın adına ısterler ya da memlekte getmeden dilekçe ile sende istersın

yaşadığınız ilçe Tarım mud. gidin bir kazanç sağlamadıgınız beyan ederek yazı yazdırın tarlanın bulunduğu ilçe mud. ordan gelecek cevabı sosçhizm. verin eğer geliriniz yok ise sorun olmuyor...

Üst Alt