Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığında tekrar denetim için istenen belgeler?

TTedTT

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2 yıldır evde bakım yardımı alıyoruz ve ilk kez denetim için evdeki herkesin gelir durumunu gösterir belge istiyorlar, ben 2022 sayılı kanun çerçevesinde maaş almaktayım. Ekonomik ve sosyal bir değişikliğimiz yok; 2022 maaşımda dahil olmak üzere, kişi başına düşen gelirimiz 365 TL.
Bu bağlamda belgeleri(Gelir durumu gösterir belge) hızlı ve etkin teslim etmek için ne yapmalıyım? Tecrübesi olan varsa anlatabilir mi?

Kişi sayısına düşen aylık gelirde sorun yoksa rahat olun. hanede sizle birlikte yaşayan bakmakla yükümlü olunan kişilerin gelirleri neyse onları belgeleyip götüreceksiniz. Çalışan varsa maaş bordrosu vs gibi tüm gelirleri belgeleyip vereceksiniz. Hızlı ve etkin derken?

melek hanım bakıcı degişikligi için gerekli bilgiler nelerdir rica etsem lütfen,bide bakıcı degişince yine en baştaki gibi görevli memurların tekrar gelmesimi beklenecek 3 ay ??

İl/ilçe sosyal hizmetlere gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunulacak. Pratiğini bilmiyorum. Alo 183'ten sorun uygulamasını onlar size yardımcı olurlar.
Bakıcı bakmakla yükümlü birey kapsamındaysa ve haneden ayrılması söz konusu ise bunu da bildirmeniz gerekir. Yeni bakıcının da bakım hizmeti verebilecek yeterlilikte olması gerekir.
Gelişmeyi siz bize aktarın pratiğini ögrenmiş oluruz hem...

Sevgili Kalem,
Belgeleri toplayıp vermem için kısıtlı sürem var bu yüzden etkin yani bilgi toplayarak doğru belgelere ulaşmalıyım ve bu süreçte hızlı olmalıyım. Gelir konusunda da bir sıkıntı yok, bildiğim kadarıyla kişi başına düşen aylık gelir 400tlden az olursa evde bakım yardımına hak kazanılıyor....

Ben evliyim; anladığım kadarıyla bakıcım aynı zamanda hanımım, çocuğum, annem, babam ve küçük kardeşimin gelir belgelerini alacağım(bodro). Peki gelir beyannamesi doldurmak gerekir mi? Birde çalışmayan için SSK, Bağkur, ES sicil kaydı sorgulama gerekir mi?

Valla gelir belgesi isteniyorsa mantıken sadece gelirleri olanların gelirini belgelemek akla gelir. Geliri olmayanların çalışmayanların geliri var mı yok mu onlar sorgulayabilir. Mantıken boyle. Diğer sorularını bilmiorum. yanlış yönlendirmeyim bu durumda seni. O halde alo 183 ü ara kesin bilgi iste ve ona göre hareket et. Nasıl olsa alo 183, 24 saat açık. Olmadı yarın sosyal hizmetleri ara kesin bilgi al. Böylece ona göre hareket edersin.
Gelişmelerden bizi de haberdar edersen biz de kesin bilgiye sayende ulaşmış oluruz.

Evimizde resmi gelir(emekli aylığı ve 2022 maaşım) dışında herhangi bir para girişi olmadığından, hane de yaşayanların ikamet belgeleriyle birlikte SGK'dan alınan, her bireyin ayrı ayrı, sigortalılık tescil kayıtları bağlı olduğumuz SHÇEK tarafından yeterli bulundu. Herhengi bir maaş bordosu istenmedi, yeni ve geçici işe başlayan kardeşimin muhtemel max. aylığını da kendilerine bildirdik. Yapılan gelir hesaplamasında(kardeşimin aylığı dahil) kişi başına 383TL düştüğü bulundu, kişi başına düşen gelir 399TL'nin altında olduğu için evde bakım yardımına uygun bulunduğumuz ve yardım almaya devam edeceğimiz söylenmiş.

Sigortası başlamayan kardeşimin muhtemel aylığını bildirmemizin iyi niyet hali olduğunu belirten memur sigortası başladığında bunu bildirmemizi söylemiş ve eklemiş "Kurumumuzca sonradan tespit edilen resmi olmayan gelirinizi, gelir tespiti sırasında beyan etmemeniz durumunda cezai yaptırımla karşı karşıya kalacağınızı da unutmayın!"

Yardımlarınız, ilgi ve alakanız için teşekkürler arkadaşlar, benim tecrübem budur.

dün bize gelip 2 komşulara sormuşlar evde duruyor mu çıkıyor mu diye saçma sapan sorular sormuşlar böyle denetleme mı olur?

Üst Alt