Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığını gelirim 30 TL aştığı için alamıyorum. Dava açacağım..?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evdeki gelir 30 tl geçiyo diye maaş bağlanmıyo. geçenlerde diş doktoruna gittim bana maaş alıyonmu dedi hayır dedim durumu anlattım olurmu öyle şey ya bu senin anayasal hakkın dedi baban isterse 10 milyar alsın dedi sen reşit sin ve gelirin yok dedi bakanlığa mahkemeye ver büyük bir ihtimalle kazanırsın dedi... avukat arkadaşlardan yardım istiyorum. sonuçta kazanırsam emsal karar olur

.....

dişçi işkembeden sallamış onceden haktı şimdı ise yardım .

hanede oturan kişi sayısını (geliri olmayan) arttırın tek çare bu.

değil 30TL 1lira dahi geçse hanede kişi başı miktarı yinede bağlanmaz maaş yönetmenlik var arkadaşında dediği gibi dişçi işkembeyi kübradan sallamış dava felan hiç açma açtığınla boşa kaybettiğn zaman ve emekle kalırsın tek çare hanede düşmesi gereken kişi başı miktarını dengelemek ya geliri olan birini başka bir adreste göstermek yada akrabalardan birisini sizin hanede yaşıyor olarak göstermek tek çözüm yolu bunlar başkada olmaz

Bizim 0.70 kuruş geçtiği için kesilmisti malesef kanun bu şekilde ama hukuki boyutunu bence siz yinede araştırın derim avukat vs. ne ollursa siz dava açar ve kazanirsaniz belkide sizin önderliğinde emsal karar gosterilip bu konuda mağdur olan bir cok kişi için bir ümit kapisi açılır

asıl bomba 2015de bakalım napıcaz %90 oranında maaşlar gıder .şu devırde evıne adam başı 270lıra gırmeyen varmıkı çok kalabalık aıleler vardır elbette ama azınlıktadır çogunlugun maaşı gıdecek ..

atıl, yok öyle bir şey!
ortada kanun var. sen mahkemeye gidersin mahkeme de açar kanuna bakar. sonra da gelirini hesaplatır. eger kişi başına düşen aylık miktar sınırı 1 lira bile geçiyorsa seni haksız bulur ve mahkemeyi kaybedersin.
mahkeme kanunlara bakar.
ancak ne olabilir? gelir hesaplaman yanlış yapılmışsa ve kişi başına düşen aylık gelir sınırın altındaysa işte o zaman ancak kazanabilirsin.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 1 lira geçsin mahkemeden sonuç çıkmaz sana.

Üst Alt