Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığını her ay aynı gün almak için örgütlenelim

Konular
39
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde bakım paraları her ay farklı tarihlerde yatıyor. diyelimki bir ay ayın 10 unda yatıyorsa öbür ay ayın 20 sinde yatıyor. bu durumda biz zorlanıyoruz. ödemeleri ayarlamak zor oluyor. şuanda 357.000 kişi evde bakım parası alıyor. arkadaşlar bukadar kişiyle örgütlenip aynı 2022 maaşları gibi merkezden ve aynı gün tüm türkiyeye ödemelerin yapılması için bakanlığa meil atalım,mektup yazalım,telefonla ulaşalım, demokratik hakkımız ne varsa yapalım. belki bir sonuç alabiliriz. ben kişisel olarak bugüne kadar elimden geleni yaptım. ama sonuç yok.

nereye mail atcaz adresi bilen birisi varsa yazsın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Akay Caddesi No: 6
Bakanlıklar/Ankara

Tel: (312) 422 55 00
Fax: (312) 422 55 44 pbx
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği:
Fax: (312) 424 01 79

Telefon0312 422 55 00
Fax0312 422 55 44
0312 424 01 79 Basın Müşavirliği
AdresAkay cd. No:6 Bakanlıklar Ankara
Email 1fsahintbmm@gmail.com
Email 2fsahin@fatmasahin.net
Twitterhttps://twitter.com/FatmaSahin_ASPB
FacebookFatma Şahin | Facebook

seyhan buldunuzda bunuyormusunuz bunuda verdıklerıne şükür etmıyonuzda sız sen dahamı ıyı bılıcen sosyal hızmetlerın hangu gun bakım ücretını yatırma tarıhını sankı mıllet senle bılıyo nezaman yatıracagını hıç yatmasa kıme şıkayet edeceksın kendın napıyosan yap mılletıde kışkırtma meil atalım tel acalım dıye sahsen ben cok mutluyum nezaman yatırırlarsa yatırsınlar yeterkı yatsında sızınde öyle demenız gerekırken hayret bişiy yani

SUDE-06;
evet aynen katılıyorum hiçde vermeyebilir devlet mecbur değilki aldığımıza şükredelim hangi gün yatarsa yatsın

bazı arkadaşların tuzu kuru anlaşılan. tabiki ben sadece evde bakım parasıyla geçinmeye çalışıyorum. başkaları gibi başka maaşlarım yada yan gelirlerim yok. ayrıca bu para bize hak olarak veriliyorsa ben yanlış bişey yapmıyorum sadece düzenli ödenmesini istiyorum. isteyen bana hak verir, isteyen vermez.

bizlerde sadece bakım parasıyla gecınıyoruz yan gelırımız yok tuzumuzda kuru deıl arkadaşlar hepimiz örgütlenelim meil atalım derken sankı devleti soyacan çok çirkin bir kelime örgütlenelim devletin üstüne gidelim diyo hiç vermese neyapacan oturup kara kara düşünücen ozaman eniyisi bizlerin evet hakkı olan bu maaşları bırakında nankörler dedirttirmeden versinler hükümetimie allah başımızdan eksik etmesin azla yetinmiyen çoğu bulamaz

avrupa birliği sosyal yardım kriterleri anlaşması
http://ekutup.dpt.gov.tr/ab/hukuk/temelhak.pdf

Kimse demesin ,hiç bu yardımları vermeselerdi nolurduk, olmasaydı napardık falan demesin arkadaş. Sosyal bir devletim diyosan hhalkına sahip çıkacaksın ,Sen AB üyesiysen ve bu kriterler üye ülkeler için geçerliyse, herzaman meydanlarda Sosyal şeffaf bir hükümetim diye vatandaşa söz veriyorsan bu yardımları vermek mecburiyetindesin. Yani neymiş! Bu anlaşmalar kimsenin babasının hayrına imzalanmıyomuş, kimse hükümete hay allah razı olsun demicekmiş, bu bunların seve seve olmasada seve seve yapacağı şeylermiş, linki okuyun biraz araştırın, Hükümetin AB kriterlerini araştırın,nelere uymak zorunda olduğunu ve vatandaşlarına karşı bir hükümetin neler yapması gerektiğini görün. Keşke AB den önce bu bilinçlenme olsaydı daha önceden, şuanda yardım parası veriyorum demeseydi bazı dengesizler. kimin parasıyla kime hayır yapıyorlar kardeşimm

sude06 ,size laf anlatmak zor. ayrıca benim düşünceme katılmak zorunda değilsin.kimseyide soymak gibi derdim yok. amacım birilerini yada devleti soymak olsaydı,şuanda burda olmaz ve bu yorumları yapıyor olmaz, evde bakım parasına da muhtaç kalmazdım. sosyal devlet olmak muhtaç vatandaşa kapılarını açmaktır. sen sanırım " şuay ..... evde bakım parası yatan iller " yorumlarını okumuyosun. oradaki arkadaşların yorumlarını okusaydın bana kızmak yerine hak verirdin. ayrıca ben hükümetin bize yaptıklarını senden daha iyi biliyor ve taktir ediyorum. amacım sadece bize verilen hakkın düzenli ödenmesini istemek. ayrıca forum'un anlamı burda insanlar arası bilgi alışverişini sağlamak,yol göstermek,tartışmak, vb olumlu şeylerdir. herkes düşüncelerime katılmak zorunda değil. olumlu sonuç alırsak bundan sende faydalanırsın. umarım beni anlamışsındır yada ben anlatabilmişimdir.

vermeseler ne yapcaksın diye bişey var mı ya nasıl bi saçmalık bu bizim yasal hakkımız ve bunu bi düzende olmasını istiyoruz ne var bunda
buna karşı çıkanları da anlamış değilim herkesin kendine göre harcamaları var ödemeleri var borçları var ...

sude hanım kusura bakmayında buldunuzda bunuyosunuz kelimesi hoş değil bence nedemek bulupta bunamak sadaka vermiyoya devlet sonuçta sende bu ülkenin vatandaşısın ondan ziyadesi hem veriyosan bişeyi laiyyle yap sonuçta bu parayı engelli kişinin sosyal yaşamını kaliteleştirmk adına vermiyomu devlet e ozaman günü belli bi şekilde versinki engelli bişide kendini ona göre ayarlasın dimi ama

Arkadaşım, öncelikle açtığın başlık için teşekkür ederim. Bu maaşı en son alan illerden biri Gaziantep. Ayın 6-7 si gibi alan yerler var ve biz neredeyse 1 ay geç alıyoruz. İnsanlar hep bu durumdan şikayetçi ama kimsede bir hareket yok. Maaşını alanın dili kesiliyor bir anda. Umarım arkadaşlar sana destek verirler de bu mağduriyetimiz giderilir.

Ayrıca şunu da belirteyim. Bu nasıl bir zihniyettir, anlamış değilim. Devletin engelli vatandaşlarımıza sağladığı bu imkanı sanki lütufmuş gibi görüp, "Aman canım, vermese ne olacak. Buna şükredin." gibisinden ifadeler kullanan ve bu güzel başlangıcı insanları galeyana getirmek şeklinde kullanan zihniyeti şiddetle kınıyorum...

ya arkadaşlar şöyle bi şey yapsak...
mesela birçok sabah haberleri proğramında izleyicilerin attığı mailler okunuyo ilgililere duyuruluyo burda bi metin belirleyelim ve belirlediğimiz bi günde hepimiz aynı proğrama msj atalım ve tepkimizi gösterelim ne dersiniz

sude 06 sen neden bu kadar çok gocundun neden bu kadar bu başlığa karşı çıkıyosun anlamış değilim bırak insanlar birşeylere karşı topluca aklarını arasınlar bunda gocunulacak bir şey yok bence ayrıca bazı arkadaşların belirttiği gibi bu bakım aylıklarını AB uyum yasasına göre veriyor ak parti döneminde alınan aklarımızıda unutmayın yorumlarımızı buna göre yaparsak bence iyi olur

Üst Alt